Pí a jeho život v novém vydání

Pi a jeho zivot_uvodni
Nakladatelství Argo nově vydalo v brožované vazbě a s filmovou obálkou dobrodružný román Pí a jeho život. Nechte se unést kouzelným příběhem chlapce, který ztroskotá na moři společně s bengálským tygrem a svádí boj o přežití.

Pí, malý indický chlapec, se na lodi vydává na cestu napříč Tichým oceánem vstříc nové budoucnosti. Loď se potopí, pouze dva trosečníci svádějí u mexických břehů svůj boj o přežití. Darwinovský zákon je neúprosný a vyhrává jen ten nejsilnější. Kdo zvítězí tentokrát? Pí, anebo bengálský tygr Richard Parker? Kouzlo Martelova románu netkví ve čtenářově napětí, zda se chlapci povede zvítězit nad strašlivým zvířetem, ale způsob, jakým toho dosáhne. Kniha je plná návodů a popisů nejrůznějších námořnických a trosečnických dovedností. Pí postupně odhazuje civilizační návyky, stává se masožravcem, šelmou, která si musí vybojovat své místo, zvítězit nad tygrem a přemoci živly. Nestárnoucí neuvěřitelný příběh nepřestává uchvacovat i dnešní čtenáře.

 

Pí a jeho život

Autor: Yann Martel
Přeložili: Martin Mikolajek, Lucie Mikolajková

Počet stran: 341
Vazba: brožovaná
Formát: 145×200 mm
ISBN: 978-80-257-3128-4
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Pí a jeho život vydalo nakladatelství Argo.

 

Ukázka z knihy

Prožité utrpení ve mně zanechalo smutek a skleslost.
Studium a stálé, soustředěné provádění náboženských obřadů mne vrátily zpět do života, i když mé náboženské praktiky by někteří považovali za výstřední. Po jednom roce na střední škole jsem se přihlásil do dvouoborového bakalářského studia na Torontské univerzitě, na teologii a zoologii. Moje bakalářská práce z teologie se týkala jistých aspektů kosmogonické teorie velkého židovského kabalisty Izáka z Lurie. Moje práce ze zoologie spočívala v analýze funkce štítné žlázy u lenochodů tříprstých. Lenochody jsem si vybral, neboť jejich klidné, tiché a sebezpytující chování tišilo bolest v mém rozjitřeném nitru. (str. 13)

 

Yann Martel

Yann Martel (1963) je kanadský spisovatel. Narodil se ve Španělsku, ale cestoval po celé zeměkouli; delší čas strávil v Indii, Turecku a v Íránu. Po studiu filozofie na Trent University v Peterborough v Ontario se ve 27 letech rozhodl dát se na dráhu spisovatele. Jeho pobyt v různých kulturních prostředích a jeho návštěvy různých kultur ovlivnily jeho tvorbu. Román Pí a jeho život (Life of Pi, 2001) představuje formativní dílo plné ohromující imaginace. Kniha, ověnčená několika cenami včetně britské Man Booker Prize, byla přeložena do více než čtyřiceti jazyků a zfilmována.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Argo.


Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePí a jeho život

Martel, Yann

Argo, 2020

Napsat komentář