Nalaďte se na thrillery

thriller
Víkend je za dveřmi a možnosti, jak strávit volný čas, jsou díky karanténě omezené. Rozptýlení můžete najít v thrillerové smršti. Nechte se na sebe působit nervy drásající kombinaci tajemství, napětí a dějových zvratů a sledujte počínání hlavních hrdinů.

Román Johna Carrého natolik zaujal veřejnost, že podle něj vznikl film i seriál. Zachycuje totiž izraelskou výzvědnou službu a její metody. Hlavní hrdinkou je špionka, která svou roli sehraje natolik dobře, že začne sama o sobě pochybovat, kým vlastně je.

Krásná Holanďanka, pohledný Palestinec, mladá anglická herečka. Co mají společného s teroristickým útokem na izraelského úředníka v Německu? Děsivé důsledky. Charlie je najata izraelskou tajnou službou, aby se vydávala za propalestinskou aktivistku a milenku bratra nebezpečného teroristy. Počíná si ve své roli tak dobře, že nakonec už neví, komu být loajální a koho zradit. Čím víc se ponořuje do své role, tím víc jí hrozí, že z ní zcela vypadne.
Přestože román vznikl v roce 1983, jeho výpověď je stále platná a veskrze současná. Autor se soustředí především na izraelskou výzvědnou službu a její metody, ale ty jsou kolikrát tak špinavé, že ho nelze podezřívat z toho, že by stranil některému z opozičních táborů tohoto blízkovýchodního konfliktu.
V roce 1984 vznikl podle knihy film s Diane Keatonovou v hlavní roli. V roce 2018 odvysílala televize BBC stejnojmenný seriál, který režíroval Park Chan-wook.

Ohlasy na knihu

Neodolatelná kniha… Hrdinka Charlie je ultimativní dvojitý agent.

- The New York Times

Malá bubenice

Autor: John Carré
Přeložil: Jiří Hanuš

Počet stran: 576
Vazba: vázaná
Formát: 150×218 mm
ISBN: 978-80-257-3024-9
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Malá bubenice vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

John le Carré, vlastním jménem David John Moore Cornwell, se narodil v roce 1931. V padesátých a šedesátých letech pracoval pro britskou výzvědnou službu, ale jeho kariéru ukončila známá aféra s Kimem Philbym. Poté se věnoval už jen psaní, jak řadě románů se svým nejznámějším hrdinou Georgem Smileym v hlavní nebo vedlejší roli, nebo knihám stojícím samostatně.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

————————————————

Na začátku případu stáli dva mrtví lékaři bez jakékoliv souvislosti. S postupujícím vyšetřováním ale Steven Dunbar odhaluje další a další nitky, které ho zavedou ke skupince nebezpečných lidí. Ti však pro udržení bohatství udělají cokoliv.

Když se Steven Dunbar pustí do vyšetřování vraždy dvou lékařů, netuší, jaká je mezi nimi spojitost. Spolupráce s Interpolem odhalí další oběti zabité stejným způsobem. Vše nasvědčuje tomu, že podezřelé zbohatnutí jistých lidí je spojeno s bojem proti smrtícímu viru, a Steven musí zasáhnout dřív, než se v ohrožení ocitnou další životy, včetně toho jeho.

Ukázka z knihy

Steven se vrátil domů jako první. Uvařil si kávu a postavil se s ní k oknu, odkud mezerou mezi domy v protější straně ulice Marlborough Court pozoroval provoz na Temži. Probíhal spořádaně a řízeně, nejspíš v přesném protikladu k tomu, co se dělo na řekách v Kongu. Ohraničení šíření eboly bude v těchto podmínkách znamenat opravdu extrémní úkol. Ještě o tom přemýšlel, když slyšel, že se vrátila i Tally. (str. 1)

V přímém ohrožení

Autor: Ken McClure
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-098-6
Doporučená cena: 319 Kč

 

 

Knihu V přímém ohrožení vydalo nakladatelství Alpress. Přečtěte si ukázku.

O autorovi

Ken McClure připomíná svým dobrodružným životem románového hrdinu. Ken McClure (vlastním jménem Ken Begg) se narodil v Edinburghu, kde v padesátých letech 20. století strávil šťastné dětství. „Ruka osudu“ zasáhla už na základní škole, kde se jeho učitelem stal Norman MacCaig, později slavný velikán na poli literatury. Když se Ken dostal na střední školu, jeho profesor angličtiny byl další z významných skotských autorů Sorley Maclean, na kterého dodnes vzpomíná s láskou. Po škole nastoupil jako kadet na obchodní flotilu, ale už po roce zjistil, že to není ta pravá kariéra pro něj. Zřejmě jej odradil i povinný pobyt s velrybářskou flotilou na Antarktidě. Mladík se pak nějakou dobu živil jako popový a jazzový kytarista. Vědeckou kariéru zahájil jako laboratorní technik v Edinburghské nemocnici. Ve správný čas se opět setkal s tím pravým člověkem – bakteriologem Archie Wallacem, v němž získal nejen věrného přítele, ale hlavně dobrého rádce, který jej přiměl ke studiu. Ken ve dne pracoval a noci trávil v hromadě skript. Po letech dřiny konečně získal doktorát v mikrobiologii. Později, již jako renomovaný vědec, pracoval pro Britskou radu pro lékařský výzkum a byla mu udělena řada prestižních ocenění. Hostoval a působil na univerzitách, lékařských fakultách a nemocnicích po celém světě. Jeho specializací byla genetika. Objevil nový gen buněčného dělení, který nese jeho jméno. V 80. letech začal psát. Časem se z koníčku stala vášeň, a když od čtenářů přišla nadšená odezva, rozhodl se skloubit kariéru vědce i spisovatele. Od roku 2000 se výhradně věnuje literární činnosti. Ken McClure je autorem několika desítek strhujících románů z lékařského prostředí, které vyšly ve více než 20 jazycích. K úspěchu u čtenářů ho předurčuje nejen brilantní vypravěčský talent, ale také dlouholeté zkušenosti z vlastní lékařské praxe a klinického výzkumu. Se svou ženou žije Ken McClure ve Skotsku, ale před nepřízní počasí rád prchá na Kanárské ostrovy. Čeští čtenáři se mohli s McClurem setkat osobně na veletrhu Svět knihy v roce 2008, kdy autor přiletěl do Prahy na pozvání nakladatelství Alpress. Mezi jeho tituly patří např. ZáměnaVe vyšším zájmu či Tajemství.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

 

————————————————

Vynikající thrillerový román plný napětí, tajemství a zvratů přenese čtenáře do jednoho maloměsta. Poté, co se zdejší škola stane epicentrem záhadné choroby, tu vypukne velká panika…

Městem se šíří epidemie a ruku v ruce s ní strach…
Horečka je věrná svému názvu: temná, znepokojivá, podivně krásná a zcela nezapomenutelná.
V tomto strhujícím románu, který je literárním ztělesněním panického záchvatu, se jedna maloměstská střední škola stane živnou půdou pro záhadnou chorobu.
Deenie Nashová je pilná studentka s pevně semknutou rodinou: bratrem Elim, který je hvězdou školního hokejového týmu, a otcem, oblíbeným učitelem. Když ale Deeniina nejlepší kamarádka dostane ve třídě děsivý a nevyjasněný záchvat, zdánlivá stabilita Nashových se změní v chaos. Zatímco se školou šíří zvěsti o nebezpečné epidemii a obyvateli zmítá davové šílenství, vyplouvají na světlo dlouho skrývaná tajemství, která hrozí zničit přátelství, rodiny i křehký pocit bezpečí, v němž město dosud žilo.
Mrazivý příběh o vině, rodinných tajemstvích a smrtící moci touhy. Horečka čtenáře zachvátí v tom nejlepším slova smyslu. Je to vynikající román, tečka.

Ukázka z knihy

Nejdřív se zdálo, jako by se židle u Liseiny lavice houpala. Deenie na ni upírala oči, sledovala ten pohyb. Dělalo se jí z něj trochu špatně. Něco jí připomínal.
Napadlo ji, jestli Lise není kvůli testu nervózní.
Deenie se včera večer učila dlouho do noci, zalezla si s laptopem pod peřinu, celé hodiny tam ležela a civěla na rovnice. (str. 13)

Prolistujte si zbytek ukázky.

Ohlasy na knihu

Horečce vytvořila Megan Abbottová uchvacující portrét života dnešních teenagerů: brutální zamilovanost, vzájemně neslučitelná přátelství a první náznaky smyslnosti, to všechno umocněné spádem moderní technologie. Horečka je věrná svému názvu: temná, znepokojivá, podivně krásná a zcela nezapomenutelná.

- Gillian Flynnová, autorka bestselleru Zmizelá

Pokud by se do světa vrátily jevy, které vedly k salemskému honu na čarodějnice, dost možná by na sebe vzaly podobu Horečky, fascinujícího, znepokojivého literárního ztělesnění panického záchvatu. V době, kdy se sebevražedné a těhotenské pakty stávají virálními, je tenhle příběh o davové hysterii na jedné střední škole nejenom zcela uvěřitelný – je nemožné dát ho z ruky.

- Jodi Picoultová, autorka Vypravěčky

Horečka

Autorka: Megan Abottová
Přeložila: Radka Knotková

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7565-632-2
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Horečka vydalo nakladatelství Jota.

O autorce

Megan Abbottová je oceňovanou autorkou sedmi románů, včetně Horečky, která získala ocenění International Thriller Writers Award a Strand Critics Award za nejlepší román a umístila se na žebříčku nejlepších knih roku obchodu Amazon, rozhlasové stanice National Public Radio nebo deníků The Boston Globe a The Lost Angeles Times. Na Newyorské univerzitě získala Abbottová doktorát z anglické a americké literatury a její texty vyšly v New York TimesThe Wall Street JournalSalonLos Angeles Review of BooksNew StatesmanLos Angeles Times MagazineThe Guardian a The Believer. Její knihy byly nominovány na ocenění Steel Dagger, The LA Times Book Prize nebo Pushcart Prize. Zabývá se i literaturou faktu a napsala například pojednání o americké drsné škole. Podílela se na scénáři seriálu The Deuce: Špína Manhattanu. Žije v New York City.

Zdroj informací: Jota

————————————————

Tentokrát se Cat Kinsellová bude muset vypořádat s případem Josepha Maddena, kterého policie zatkla pro vraždu. Jakou spojitost s tím má rodinné tajemství?

Na detektiva Cat Kinsellovou se v kavárně obrátí Joseph Madden. Jeho žena Rachel ho prý donutí zaplatit, ale nemůže – nebo nechce – prozradit podrobnosti. Protože to vše Cat považuje za pouhou manželskou roztržku, odkáže ho na místní policejní oddělení.
Později se setkají znovu – když je Joseph zatčen za vraždu. Ale není to jeho manželka Rachel, kdo je mrtvý…
Je Joseph Madden cizoložníkem, vrahem, nebo obětí? Jaké je tajemství, které spojuje členy této rodiny?

Ukázka z knihy

„Cat, počkejte…“
Ví, jak se jmenuju. Sakra, jak může znát moje jméno?
Jdu stále dopředu a předstírám, že jsem ho v nepřetržitém klokotání kávovarů a v tichém zvuku fádního jazzu neslyšela. Jsem téměř u dveří. Jen pár kroků a budu bezpečně venku, mimo dosah Casanovovy pozornosti si budu vychutnávat vůně ukoptěného Londýna.
Teplé pivo. Naftu z autobusu. Kapky deště dopadající na horké chodníky.

Ohlasy na knihu

Absolutní zásah. Kriminálka, jak má být – propracovaná, plná zvratů a nekompromisní. A také perfektně promyšlená hlavní protagonistka, kterou jsem si zamilovala. Chci víc takových ženských hrdinek!

- C J Tudor, autorka bestsellerů Kříďák a Jáma

Miluju tu knihu. Vtipné dialogy, sympatické postavy detektivů a skvěle se to čte.

- Claire Mackintoshová

Mrazivá krutost

Autorka: Caz Frearová
Přeložila: Kateřina Elisová

Počet stran: 432
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-2858-7
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Mrazivá krutost vydalo nakladatelství Cosmopolis. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

Caz Frearová vyrostla v Coventry a během dospívání snila o tom, že se přestěhuje do Londýna a napíše knihu. První sen si splnila rychle, na druhý ovšem došlo, až když se vrátila zpět do svého rodného města. Vystudovala historii a politické vědy, což se jí velmi hodilo, když pracovala jako číšnice, prodavačka, maloobchodní prodejkyně a posledních dvanáct let také jako headhunter. Alespoň mohla brousit svůj ostrovtip. Když se netrápí nad dialogy nebo vymýšlením nečekaných zvratů, fandí Arsenalu nebo ji najdete v hospodě, jak vede zasvěcené hovory o tématech, o nichž nic neví.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis

————————————————

Mladou a oblíbenou Evu někdo zabil a její tělo nechal v lese. Někteří mají hned jasno, že pachatelem byl její přítel Luke. Co když ale jejich mínění ovlivňují společenské předsudky?

Les tolik zkrásněl, ztemněl teď, já ale slíbil, musím jet…
Když je v lese nalezeno tělo mladé Evy, obyvatelé přilehlého města jsou v šoku. Kdo mohl něco takového udělat? Všechny oči se obracejí k Lukeovi, jejímu příteli. Měl motiv, příležitost, dokonce ho viděli, jak s Evou do lesa odchází. Jenže ne vždy je vše tak, jak se na první pohled zdá. Celá záležitost se zamotává, každý má jiný pohled, jinou pravdu. Kdo je tedy vinen? Je na vás, komu uvěříte…
Kniha odráží předsudky společnosti k lidem z nižších vrstev a poukazuje na to, jak velký vliv mohou mít.

Ukázka z knihy

Uslyším křik a pak se obrátím a běžím.
V těch lesích je tma jako v pytli. Předtím jasně vcítil měsíc, ale teď je obloha zakrytá mraky. Popadnu mobil a použiju ho jako baterku, zářivý čtverec, který mi ukazuje cestu. Bláto je mazlavé a málem uklouznu; rychle se chytím kmene stromu  a lapám po dechu.

Je to na tobě

Autorka: SK. Wrightová
Přeložila: Květa Palowská

Počet stran: 329
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 153×217 mm
ISBN: 978-80-88213-75-8
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Je to na tobě vydalo nakladatelství Bookmedia, kde najdete další ukázky.

O autorce

S. K. Wrightová je oceňovanou autorkou, která dříve publikovala romány pro teenagery i dospělé pod svým pravým jménem Sam Millsová. Studovala angličtinu na Oxfordu, nyní žije v Londýně, pracuje v nakladatelství a plně se věnuje psaní. V minulosti psala články pro The Guardian, The Weeklings nebo The Independent. Přispívala také krátkými příběhy do literárních magazínů Tomazi či 3am. Je autorkou knihy The Boys Who Saved the World nebo oceňovaného Blackoutu. Její knihy jsou popisovány jako důmyslné a plné energie. Je to na tobě je jejím prvním románem pod jménem S. K. Wrightová.

Zdroj informací: Knihcentrum


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalá bubenice

Carré, John le

Argo, 2020

zobrazit info o knizeV přímém ohrožení

McClure, Ken

Alpress, 2020

zobrazit info o knizeHorečka

Abottová, Megan

Jota, 2020

zobrazit info o knizeMrazivá krutost

Frearová, Caz

Cosmopolis, 2020

zobrazit info o knizeJe to na tobě

Wrightová, S. K.

Bookmedia, 2020

Napsat komentář