Získejte nástin možné budoucnosti lidstva

homo-deus-audiokniha-perex
Jaké výzvy čekají lidstvo v 21. století a co se stane, pokud lidskou pracovní sílu nahradí umělá inteligence? Nejen to se dozvíte v nové audioknize, jejíž předlohu napsal izraelsky historik Yuval Noah Harari. Tentokrát se zaměřil na budoucnost.

Sny a noční můry 21. století

Yuval Noah Harari ve své knize Homo Deus zkoumá naši budoucnost svým typickým způsobem, v němž kombinuje především historii, filozofii a přírodní vědy, ale i poznatky dalších oborů a analyzuje, jaké důsledky mohou nastat, když se tradiční kolektivní mýty lidstva utkají s novými „božskými“ technologiemi, jako jsou např. umělá inteligence nebo genetické inženýrství.

Jak to dopadne s demokracií, když firmy jako Google a Facebook budou znát naše záliby a preference (včetně politických) lépe než my sami? Co se stane se sociálním státem, jestliže počítače budou úspěšné na trhu práce a vznikne tak počtem většinová třída „zbytečných lidí“? Jak naloží s genetickým inženýrstvím např. islám? Budou v Silicon Valley vyvíjet jenom nová technická zařízení, nebo i nová náboženství?

Když se z Homo sapiens stane Homo deus, jaké nové cíle si vytyčíme? Jaké projekty bychom se měli snažit uskutečnit a jak ochráníme tuto křehkou planetu a lidstvo samotné před našimi vlastními ničivými silami? Kniha Homo Deus nám poskytuje vhled do snů a nočních můr, které budou utvářet 21. století – od překonání smrti po vytvoření umělého života. Nabízí svoji odpověď na základní otázku po dalším vývojovém stupni lidstva: Kam odtud jdeme? Kam půjde Homo Deus?

 

Homo Deus

Autor: Yuval Noah Harari

Vydalo: vydavatelství Audiotéka.cz
Interpret: Luboš Ondráček
Překlad: Alexandr Tomský, Anna Pilátová
Délka: 14 hodin 20 minut
Vydáno: 3/2020

Přečtěte si více o audioknize Homo Deus, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Yuval Noah Harari je izraelský historik a profesor na katedře historie na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě, který se proslavil bestsellerem o historii lidstva Sapiens – Od zvířete k božskému jedinci. V současné době se zabývá hlavně makrohistorií, snaží se nalézat vztah mezi dějinami a biologií, či vztah a rozdíly mezi Homo sapiens a zvířaty.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Homo Deus

Jak to dopadne, když se tradiční kolektivní mýty lidstva střetnou s moderními technologiemi? To je jedna z otázek nepříliš vzdálené budoucnosti, na kterou se ve své knize pokusil nalézt odpověď izraelsky historik Yuval Noah Harari. Zamyslete se spolu s ním nad směřováním lidstva a poslechněte si v audio verzi jeho knihy, jaké sny a noční můry budou utvářet 21. století a jak můžeme sami sebe ochránit před vlastními ničivými silami.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Homo Deus vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Homo Deus
probíhá od 21. března do 3. dubna 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Homo Deus

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHomo Deus
Audiokniha

Harari, Yuval Noah

Audiotéka.cz, 2020

Napsat komentář