Získejte šanci Antona Brekkeho na návrat ke Kriposu

mstitel-perex
Mohl by padesát let starý příběh norského mladíka – někdejšího vězně z Alcatrazu – souviset s novodobou vraždou, ke které nyní došlo ve Fredrikstadu? Anton Brekke doufá, že se nemýlí. Mohla by to být jeho vstupenka zpět ke Kriposu…

Čerstvá vražda a padesát let starý příběh

Po policejní razii v nelegálním pokerovém klubu je jeden z hráčů a zároveň elitní vyšetřovatel Anton Brekke z Kriposu degradován na policejní oddělení ve Fredrikstadu. Tam se setkává se svým staronovým parťákem Magnusem Torpem a spolu s ním se během policejní hlídky jako první ocitají na místě vraždy.

Vyšetřování postupně nabírá na obrátkách, když se ukáže, že se jedná o dílo sériového vraha.

San Francisco 1961. Sedmnáctiletý norský rodák Daniel Larsen alias Danny přijíždí do federální věznice Alcatraz, kde si má odpykat doživotní trest za ozbrojenou loupež a pokus o vraždu policisty. O 33 let později navštěvuje Alcatraz mladý norský pár. Zde se setkávají s Američanem Williamem, jenž jim vypráví příběh o jejich krajanovi, kterého tam poznal.

Existuje nějaké spojení mezi vraždami v Norsku a padesát let starým příběhem o Dannym? Anton se okamžitě chopí případu a možnosti návratu ke Kriposu.

 

Mstitel

Autor: Jan-Erik Fjell

Vydalo: Edice Knihy Omega
Překlad: Martin Nagy
Počet stran: 432
Vazba: pevná
Vydáno: 2/2020
ISBN: 978-80-7585-190-1

Přečtěte si více o knize Mstitel, kterou do soutěže věnovala Edice Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský.

Edice Knihy Omega vydává klasickou českou i světovou literaturu. V produkci nakladatelství naleznete také aktuální světové bestsellery severských, britských či amerických spisovatelských hvězd.

Společnost Knihy Dobrovský je rodinná firma, která se od jednoho stolku s knihami rozrostla na 32 prodejen po celé republice, ve kterých během roku pořádají desítky akcí pro všechny, kteří mají slabost pro dobré příběhy – autorská čtení, besedu nebo autogramiády. K tomu je pohání přes 1 milion spokojených zákazníků, kteří udělali radost sobě nebo někomu blízkému.

 

O autorovi

jan-erik-fjellJan-Erik Fjell je norský spisovatel a rozhlasový moderátor. Jeho detektivní prvotina Práskač sklízí velký úspěch. Díky ní se stal nejmladším držitelem Ceny knihkupců za rok 2010. Fjell měl rád povídky snad odjakživa. Když byl malý, jeho otec pro něj psal vzrušující dobrodružné povídky, které mu po večerech četl. Příběhy ale nikdy nedokončil. Ptal se malého Jana-Erika, co si myslí, že se stane a o zápletce spolu diskutovali. Další večer proběhlo další vyprávění, tentokrát už s koncem, který vymyslel malý Fjell.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Knihy Dobrovský)

 

Vyhrajte knihu Mstitel

Až dosud svou vášeň pro karetní hry dokázal Anton Brekke umně skrývat, ale nad skutečností, že je jedním ze zatčených při razii v nelegálním pokerovém klubu, nemohou jeho nadřízení z Kriposu jen tak mávnout rukou. Existuje alespoň malá šance, že úspěšně vyřešený případ ve Fredrikstadu by mohl znamenat návrat mezi elitní vyšetřovatele? To pojďte zjistit spolu s oblíbeným hrdinou ve třetím díle krimi série Jana-Erika Fjella.

Ve spolupráci s Edice Knihy Omega patřící pod společnost Knihy Dobrovský vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Mstitel vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Mstitel
probíhá od 20. února do 4. března 2020.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Mstitel

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMstitel

Fjell, Jan-Erik

Edice Knihy Omega, 2020

Získejte šanci Antona Brekkeho na návrat ke Kriposu - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. opicka napsal:

    Děkuji za knihu :) Dnes v pořádku dorazila.

Napsat komentář