Tipy a triky pro duševní i tělesnou krásu

Osvojte-si-nove-dusevni-dovednosti
Duše a tělo jsou vzájemně propojené a člověk by měl pečovat o obě složky. Trochu těžký oříšek v dnešní uspěchané době, že? Pomoc poskytují knižní rádci, díky kterým bude péče o tělesnou i duševní krásu mnohem snazší.

Toni Packerová ve své knize prostřednictvím rozhovorů, esejí i dopisů popisuje cestu spirituálního růstu bez toho, aniž by se hlásila k nějakému náboženství či tradici. Díky tomu se naučila sama sobě naslouchat novým způsobem. A teď se její cestou můžete vydat i vy…

Rozpravy s buddhistickou zenovou učitelkou, která přestala být buddhistickou, zenovou i učitelkou.
Život nám často určuje plno představ o tom, jací bychom měli být a jak náš život měl vypadat. Toni Packerová proslula svojí schopností pomoci této představy rozlišit a dostat se za ně. Tato vzrušující knížečka složená z rozhovorů, esejí, otázek a odpovědí i dopisů představuje radikálně prostý a originální přístup cesty spirituálního růstu, aniž by se hlásila k nějakému náboženství nebo duchovní tradici. „Je možné se na sebe navzájem dívat a naslouchat si zcela novým způsobem – aniž by nás naše zvyky nutily opravovat a měnit druhé podle toho, co se nám líbí a nelíbí? Můžeme znovu objevovat, co se děje právě teď, a reagovat spíše díky jasnému porozumění a ne na základě představ?“

Ukázka z knihy

Přemýšlet o vytouženém cíli a nutit tělo a mysl k dosažení tohoto cíle spotřebovává energii. Děje se to na úkor schopnosti intimně se dotýkat toho, co je skutečně přítomné právě teď , aniž bychom k tomu cítili odpor a zápasili s tím.

 

Právě teď

Autorka: Toni Packerová
Přeložil: Jan Burian

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 122×167 mm
ISBN: 978-80-271-2604-0
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Právě teď vydalo nakladatelství Alferia.

O autorce

Toni Packerová (1927–2013) se věnovala vnitřnímu zkoumání přítomného okamžiku, postupně se stala zenovou učitelkou i člověkem, který se dostal za buddhismus. Její dopisy a rozhovory pomáhají nahlédnout sám sebe a povahu skutečnosti skrze přítomnost. Narodila se v Berlíně v roce 1927, dospívání prožila za válečných let v Německu. Její rodina byla luteránská, s židovskými kořeny, před koncentračními tábory ji uchránilo pravděpodobně to, že její rodiče byli prominentní vědci, chemici. Po válce se celá rodina odstěhovala do Švýcarska, kde potkala mladého amerického studenta, Kyle Packera. Po svatbě se odstěhovali do Spojených Států, do západní části státu New York, kde Toni vystudovala a začala pracovala v psychologickém výzkumu, který jí kvůli příliš behavioristickému přístupu nenaplňoval. Na konci padesátých let s Kylem adoptovali syna a při péči o něj se Toni otevřely nové náhledy na svět.

Zdroj informací: Alferia

————————————————

Vlivem konzumní společnosti jsme zvyklí hromadit mnoho věcí. To, co nám zpočátku přinášelo radost, po nějaké době leží doma ladem a zabírá místo. Díky novému návodu se naučíte udělat nejen pořádek v pokoji, ale i v duši.

Žijeme v době, kdy si můžeme dovolit vlastnit hodně věcí. Čím více věcí, tím snáze vzniká nepořádek. Přestáváme rozlišovat hodnotné od nehodnotného. To má špatný vliv na to, jak se cítíme. Gretchen Rubin ve své nové knize radí vypořádat se s tímto problémem zábavně, a to v několika krocích: Zvolte to, co si ponecháte. Vytvořte z toho řád. Vtiskněte mu svou individuální podobu. Zvykněte si tento řád udržovat. Dodejte k tomu kousek krásy.

Ukázka z knihy

Většina věcí je navržená tak, aby se po správném otevření snáze otvírala i zavírala – ale pokud jsme netrpěliví nebo nepozorní, můžeme to ignorovat a nějaký balíček prostě roztrhnout.
Pokud se vám to stane třeba s pytlem psích granulí, možná ho pak nedokážete znovu zavřít. Pokud nějakou hračku vytrhnete z krabice, možná už ji tam nebudete moci vrátit. (str. 149)

Pořádek v pokoji, pokoj v duši

Udělejte si místo pro štěstí
Autorka: Gretchen Rubinová
Přeložil: Ondřej Fafejta

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 118×177 mm
ISBN: 978-80-262-1559-2
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Pořádek v pokoji, pokoj v duši vydalo nakladatelství Portál, kde najdete i další ukázky.

O autorovi

Gretchen Rubin původně vystudovala práva, ale později dala průchod své lásce ke knihách a psaní. Je autorkou řady knih, ve kterých se zabývá otázkou, jak žít lepší a šťastnější život. Z nich asi nejslavnější je Projekt štěstí (česky 2011).

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Uznávaný guru si pro čtenáře připravil soubor krátkých meditací, na každý den jednu. Pomocí pozitivního myšlení ukazuje, jak vyzrát nad každodenními starostmi a užívat si okamžiku.

Výběr každodenních krátkých meditací, uspořádaný z úryvků promluv tohoto východního mystika a duchovního guru. Pozitivní zamyšlení se nad každodenními problémy, trochu jinak, netradičně, s možností zbavit se starých zlozvyků a myšlenek, které nám otravují život a brání se radovat z každého obyčejného okamžiku.

Ukázka z knihy

Vytváříme si mnoho domovů, ale nikdy nehledáme opravdový domov. Domovy, které si vytváříme, jsou umělé; jsou to hrady z písku či věže z karet; jsou to jen hračky na hraní. Nejsou to opravdové domovy, protože je smrt všechny zničí.
Opravdový domov je to, co je věčné. Pouze Bůh je věčný, vše ostatní je dočasné. Tělo je dočasné, mysl je dočasná, peníze, moc, sláva – tohle všechno je jen dočasné. Nedělejte si z toho svůj domov.

Osho na každý den

365 meditací
Autor: Osho
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 142×205 mm
ISBN: 978-80-7593-175-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Osho na každý den vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

O autorovi

Mistr Osho je autorem knih EmoceŽivot je mýdlová bublinaŽijte podle svéhoTantrické prožitkySláva, bohatství a ambice aj.

————————————————

Intimita představuje důležitou součást našeho života. Díky řadě vnějších faktorů často upadá, dostává se do stereotypu. Jak obnovit sexuální náboj a radost ze sexu? To se dozvíte díky jednoduchému knižnímu návodu.

Cítíte, že váš intimní život potřebuje změnu? Nejste sami – frustrovaných párů je v naší společnosti mnoho. Důsledkem stresu, vyčerpávající péče o děti či náročného zaměstnání se může váš sexuální život proměnit v nudnou, upadající rutinu. Neuplyne mnoho času a zjistíte, že se vaše rozhovory točí převážně kolem nákupů, účtů a vynášení odpadků. Vzájemné porozumění a sexuální náboj je ten tam. Zkušený manželský poradce a autor mnoha knih, Kevin Leman, vás za pouhý týden naučí:
Proč ženy potřebují sex (a co jim brání v tom, aby ho chtěly).
Proč muži chtějí sex (a proč je pro ni důležité i to, na čem záleží jemu).
Jak znovu získat prostor jen pro vás dva.
Jak lépe komunikovat, abyste dosáhli intimnějšího spojení.
Jak okořenit vaše společné chvilky v ložnici.
A ještě mnohem víc.
Díky jednoduché strategii, kterou tato kniha přináší, můžete oživit a nastartovat svůj intimní život – a to nejen do pátku, ale napořád.

Ukázka z knihy

To, co ve vašem manželství děláte právě teď,  vám buď nepřináší dostatečné uspokojení, nebo to vůbec nefunguje,. Nastal čas pro změnu. Zasloužíte si víc a mlžete mít o tolik víc – během pouhých několika dní. Ať už máte sexuální život ve větší, či menší míře, nebo právě teď vůbec žádný, tato kniha vám odhalí, jak získat vřelost, důvěrnou blízkost a úžasný sex, po nichž toužíte.

Do pátku bude váš intimní život lepší

Autor: Kevin Leman

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7255-427-0
Doporučená cena: 290 Kč

 

 

Knihu Do pátku bude váš intimní život lepší vydalo nakladatelství Návrat domů, kde si můžete prolistovat další ukázky.

O autorovi

Kevin Leman je uznávaným odborníkem v oblasti rodičovství a mezilidských vztahů. Má na kontě desítky příruček oblíbených čtenáři po celém světě. Je známý i svou edicí Do pátku (Do pátku bude vaše dospívající dítě jiné či Do pátku bude vaše rodina šťastnější).

————————————————

Po úklidu, pozitivním myšlení a spirituálním růstu nadešel čas zaměřit se i na vnější krásu. Propojením obličejové jógy a přírodní kosmetiky vznikla unikátní kniha plná rad, fotografií a osobních příběhů.

Lucie van Koten, bioblogerka a známá propagátorka přírodní kosmetiky, a Michaela Dombrovská, lektorka jógy a autorka knih inspirovaných jógovým přístupem k životu, spojily své znalosti v ojedinělé publikaci, která vás provede přírodní péčí o pleť a obličej. Naleznete v ní praktické ukázky, fotografie, návody, vyjádření odborníků i osobní příběhy, které vás rozzáří. Nenechte si ujít první knihu propojující obličejovou jógu s přírodní kosmetikou!

Ukázka z knihy

Občas se setkávám s názorem, že pracovat v kosmetickém byznysu je velice povrchní. Jakmile to slyším, pousměji se nad neznalostí dotyčného. Sice plně rozumím tomu, že při prohlížení lesklých magazínů s reklamou na parfémy, rtěnky a krémy – často doprovázené extrémně vyretušovanou fotografií – se to může zdát jako velice povrchní svět, ten svět krásy. (str. 13)

Přečtěte si zbytek ukázky.

Krásná tvář

Přírodní kosmetika a obličejová jóga
Autorky: Michaela Dombrovská, Lucie van Koten

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 175×248 mm
ISBN: 978-80-267-1649-5
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Krásná tvář vydalo nakladatelství Motto.

O autorkách

Blogerka, publicistka a lektorka jógy Michaela Dombrovská pochází ze Slezska a zabývá se hlavně minimalismem a informační etikou. Mimo jiné přednáší na vysoké škole, píše články na svůj blog Proč? Protože! a příspěvky pro české lifestylové magazíny, přispívá i do Vogue. Dlouhodobě spolupracuje s časopisem Jóga Dnes. Józe se věnuje téměř dvacet let, polovinu té doby také jako lektorka. Je autorkou několika úspěšných knih.

Zdroj informací: nakladatelství Motto

Lucie van Koten je autorka  blogu Život podle Lucie a stejnojmenné knihy. Pracuje v PR agentuře, kde se stará o klienty s BIO kosmetikou. Více se o ní dozvíte na jejích stránkách.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrávě teď

Packerová, Toni

Alferia, 2019

zobrazit info o knizePořádek v pokoji, pokoj v duši
Udělejte si místo pro štěstí

Rubinová, Gretchen

Portál, 2020

zobrazit info o knizeOsho na každý den
365 meditací

Osho

Pavel Dobrovský – BETA, 2020

zobrazit info o knizeDo pátku bude váš intimní život lepší

Leman, Kevin

Návrat domů, 2019

zobrazit info o knizeKrásná tvář
Přírodní kosmetika a obličejová jóga

Dombrovská, Michaela – Koten, Lucie van

Motto, 2019

Napsat komentář