S knižním rádcem půjdou změny lépe

Osvojte-si-nove-dusevni-dovednosti
Každý máme něco, co se na sobě snažíme změnit. Ať už se chceme zbavit přílišného stresu, překonat stydlivost, povzbudit svou sebedůvěru a nebo obecně posílit svou mentální kondici, změna je vždy náročná a trvá dlouho. Proto určitě budeme vděční za pomoc, kterou nám nabízejí dnes představované knihy.

V první z nich nám německá psychoterapeutka Karin Wyličilová ukáže, jak si poradit s duševní zátěží. Všichni asi někdy máme pocit, že je toho na nás moc, že už nemůžeme dál. V knize Zahoďte svou duševní zátěž se dozvíme, jak z takové situace ven.

Zahoďte svou duševní zátěž

Pro lehčí život

Autorka: Karin Wyličilová
Přeložil: David Sejvera

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 150×210 mm
ISBN: 978-80-7428-364-2
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Zahoďte svou duševní zátěž vydalo nakladatelství Plot.

Když je toho na nás moc
Naše duše někdy nese takovou zátěž, že už si s ní nedokáže poradit. V takové situace bychom se měli zeptat sami sebe: Co nepotřebujeme? Co můžeme odložit? Problémy, stres, hněv, starosti, strach či pochybnosti o smyslu našeho konání, toho všeho bychom se měli zbavit pro lehčí život.

Tipy a praktická cvičení Karin Wyličilové nám umožňují setkat se se sebou samým, vymezit podstatu problémů a následně postupovat tak, abychom mohli zatěžující břemena naší duše odložit. Autorka dává též praktické rady, jak doplnit zásoby vnitřní energie a posilujících prostředků, které na své cestě rovněž potřebujeme.

O autorce

Karin Wyličilová je praktická zdravotnická pracovnice pro psychoterapii a poradenství. Vystudovala obor Integrované rodinné poradenství na Evangelickém Centrálním institutu v Berlíně a od roku 2009 se profesionálně věnuje poradenství zaměřenému na osoby s těžkou psychickou zátěží. Má praktické zkušenosti s konkrétními formami terapií a poradenstvím, jako je behaviorální terapie, psychoanalýza, systemické přístupy nebo osobní koučink.

Zdroj: plotknihy.cz

O nakladatelství

 Nakladatelství Plot v roce 2018 oslavilo již své 20. narozeniny. Od svého vzniku vydalo již několik stovek titulů různých témat a zaměření. V roce 1998 zahájilo svou činnost jakožto malé rodinné nakladatelství a začalo vydávat knihy o přírodě, literaturu pro volný čas a zábavu a především literaturu kynologickou. V průběhu času se postupně ediční řady rozšiřovaly a pro lepší orientaci vzniklo několik tematických okruhů od odborné literatury přes mytologii, beletrii a poezii, dětskou literaturu, kuchařky a zdraví. Prim ovšem v Nakladatelství Plot hraje stále kynologická literatura, která se věnuje výchově, výcviku, psím sportům i monografiím jednotlivých plemen.

————————————————

Jste ostýchaví, nesmělí, chybí vám sebevědomí a chtěli byste to změnit? Býti introvertem samo o sobě není nic špatného, ale pokud přeci jen chcete svou osobnost tvarovat, nechte si poradit od knihy nazvané příznačně Jak překonat stydlivost, ostych a nesmělost. Tato publikace nabízí vysvětlení procesů ve vaší mysli i praktické rady a cvičení, jak s nimi pracovat.

Jak překonat stydlivost, ostych a nesmělost

Cesta ke zdravému sebevědomí

Autorka: Nina Deissler
Přeložila: Iva Michňová

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-2895-2
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Jak překonat stydlivost, ostych a nesmělost vydalo nakladatelství Grada.

Jste ostýchaví, zdrženliví, introvertní nebo zkrátka jen tiší? Na tom není nic špatného, pokud vám vaše stydlivost není na překážku. V opačném případě je to důvod ke změně. Stud má totiž mnoho podob, které přinášejí problémy v řadě životních situací. Možná si kvůli stydlivosti dokonce ani netroufáte dělat v životě to, po čem skutečně toužíte.

Úspěšná autorka Nina Deisslerová vám prostřednictvím tohoto praktického knižního průvodce podává pomocnou ruku:

  • Zjistíte, jak stud vzniká a jak ho můžete „odzbrojit“.
  • Vyzkoušíte si řadu cvičení, která vám pomohou pochopit vaše vlastní reakce.
  • Dozvíte se, jak překonat zábrany a zbavit se pochybností o sobě.
  • Získáte tipy a rady, jak se chovat v situacích, které vám dosud dělaly problémy.
  • Krok za krokem se naučíte vnímat nezvyklé věci jako normální.

Nemusí se z vás stát hluční extroverti, abyste si mohli začít užívat výhody světa, ve kterém zdánlivě platí zákon silnějšího. Stačí, když si dodáte odvahu. Tato knížka vám ji dodá a ukáže vám cestu, jak svou stydlivost překonat a dosahovat v životě čím dál odvážnějších cílů.

O autorce

Nina Deisslerová se jako koučka zabývá problematikou systemické práce, neurolingvistickým programováním (NLP) a hypnózou. Téměř dvacet let radí lidem, kteří si přejí navázat partnerský vztah nebo chtějí překonat svou stydlivost. Úspěšná autorka již vydala deset knih na téma láska, flirt a hledání partnera v renomovaných nakladatelstvích a oslovila tím více než 150 000 čtenářů. Její kniha Jak flirtovat? (Grada 2011) patří mezi bestsellery na toto téma.

Zdroj: grada.cz

O nakladatelství

Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

————————————————

Nezávisle na tom, jestli jste introvert nebo extrovert, jestli jste spokojení se svou osobností či ne, nová kniha Jany Bílkové je užitečná pro každého. Všem nám totiž může prospět řada praktických cvičení na Posilování mentální kondice. Kniha volně navazuje na předchozí autorčinu publikaci Trénink mentální kondice, o které jsme psali před několika lety.

Posilování mentální kondice

365 úkolů na celý rok

Autorka: Jana Bílková

Počet stran: 144
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1560-8
Doporučená cena: 225 Kč

Knihu Posilování mentální kondice vydalo nakladatelství Portál.

Pokračování úspěšných tréninků mentální kondice na každý den v roce přináší opět osvědčená, a přesto neotřelá cvičení, při nichž si bez jakýchkoli pomůcek může každý potrénovat mozkové závity.

Ukázka z knihy

mentalni-cviceni-ukazka

Několik dalších ukázkových stran plných mentálních cvičení naleznete přímo na stránkách nakladatelství Portál.

O autorce

PhDr. Mgr. Mgr. Mgr. Jana Bílková, Ph.D., je psycholožka, překladatelka a tlumočnice. Učí na univerzitách a akademiích třetího věku, vede přednášky v knihovnách a v aktivizačních programech pro seniory. V Portále vydala úspěšné knihy Trénink mentální kondice (2017) a Cvičení mentální kondice (2018).

Zdroj: portal.cz

O nakladatelství

Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

————————————————

Poslední představovaná kniha se vrací k tématu sebedůvěry. Všichni víme, že přehnaná sebedůvěra je škodlivá a vede k namyšlenosti. Zároveň je ale nezbytné mít určitou zdravou úroveň sebedůvěry, která nás provází životem. Bez ní se cítíme méněcenně, vyčerpaně a depresivně. Kniha Zdravá sebedůvěra analyzuje příčiny a podstatu nedostatku sebedůvěry a učí nás, jak se s tím prakticky vypořádat.

Zdravá sebedůvěra

Strategie a cvičení pro překonání nízkého sebevědomí

Autorky: Celia Ampel, Barbara Markway

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 168×242 mm
ISBN: 978-80-271-2869-3
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Zdravá sebedůvěra vydalo nakladatelství Grada.

Trápí vás sociální fobie, návaly úzkosti, pocity vyčerpání a deprese?
Potýkáte se ve společnosti dalších lidí s nepříjemnými pocity a cítíte se méněcenní?
Míváte v osobním i pracovním životě často strach z nezdarů a vlastního selhání?
Můžete se v práci strhat, přesto si vyčítáte, že neděláte dost, nebo dokonce trpíte vyhořením?
Cítíte se osaměle, ale nemáte odvahu pozvat někoho na schůzku?


V této knize se konečně dozvíte pravdu o sebedůvěře. Zjistíte, co je její podstatou, z čeho vychází a jak jí dosáhnout. Naleznete zde vědecky podložené techniky a strategie, díky nimž se vymaníte ze zhoubného vlivu svého vnitřního kritika. Kniha obsahuje řadu přínosných cvičení, efektivních praktických úkolů a aktivit postavených na nejmodernějších poznatcích z oblasti kognitivně-behaviorální terapie.
Získejte zdravou sebedůvěru a zatočte s věcmi, které vám nyní nahánějí strach!

Ukázka z knihy

ukazka-stesti

Pokud vás tato kniha zaujala, přečtěte si i zbytek online ukázky.

O autorkách

Barbara Markway, Ph.D., je akreditovanou psycholožkou s téměř třicetiletou praxí a autorkou čtyř dalších knih. Její první kniha Dying of Embarrassment: Help for Social Anxiety and Phobia byla podle studie zveřejněné v časopise Professional Psychology, Research and Practice vyhlášena jednou z vědecky nejpřesnějších sebevzdělávacích knih. Autorka vystoupila v pořadech Good Morning America a Today a objevila se také v dokumentárním pořadu Afraid of People americké veřejnoprávní televize PBS . Publikovala v periodikách New York Times, Chicago Tribune, Washington Post, Prevention, Essence, American Health, Real Simple, Live Happy a Business Insider. Byla hostem rozhlasových pořadů po celé zemi a bloguje pro časopis Psychology Today. Se svým manželem Gregem žije v St. Louis ve státě Missouri. Více informací o dr. Markwayové naleznete na jejích webových stránkách BarbaraMarkway.com.

Celia Ampel publikovala své články v periodikách Miami Herald, South Florida Business Journal, Daily Business Review a dalších. Žije v Miami ve státě Florida.

Zdroj: grada.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZahoďte svou duševní zátěž

Wyličilová, Karin

Plot, 2019

zobrazit info o knizeJak překonat stydlivost, ostych a nesmělost
Cesta ke zdravému sebevědomí

Deissler, Nina

Grada, 2020

zobrazit info o knizePosilování mentální kondice
365 úkolů na celý rok

Bílková, Jana

Portál, 2020

zobrazit info o knizeZdravá sebedůvěra
Strategie a cvičení pro překonání nízkého sebevědomí

Ampel, Celia – Markway, Barbara

Grada, 2019

Napsat komentář