Na historický výlet

na-historicky-vylet
Dnešní tipy vás přenesou do dob minulých a do příběhů, v nichž hlavní hrdinky musí čelit nepřízni osudu. Scarlett O’Harová ani Mary Broadová nemají snadný život, ale svých snů a cílů se nevzdají. Dosáhnou vysněného štěstí? To se dozvíte í v dramatických příbězích zasazených do historických kulis…

Dnes již klasický román o hrdé a nezlomné Scarlett O’Harové Jih proti Severu od Margaret Mitchellové je zde v novém vydání, které obsahuje oba díly. Příběh jižanské krásky Scarlett, jejího vysněného Ashleyho, laskavé Melanie a bouřliváka Rhetta Butlera si získal srdce čtenářů po celém světě a nepřestává dojímat nové generace.

Máte před sebou možná největší milostný román – a současně velký příběh životního optimismu.
Nezkrotnou šestnáctiletou Scarlett rodina miluje. Všichni muži s ní chtějí tančit! Rozhodne se pro mírného, pohledného Ashleyho…, jenže se rozhoří občanská válka, začíná nejistota a s ní příběh plný zvratů. Scarlett se tvrdohlavě drží svých nadějí. Bude mít dost sil? Na poraženém Jihu se daří dobrodruhům a podvodníkům, možná k nim patří i Rhett Butler, jenž tvrdí: „Budováním říše se vydělá hodně peněz. Ale ještě víc se dá vydělat na jejím rozkladu.“
Ve vichru války lidé umírají hladem, vládne násilí a beznaděj. Scarlett O’Harová však nezdolně prosazuje svůj sen o velké lásce, svoje přesvědčení, že zítřek bude lepší, že má smysl radostně a nekonečně doufat. Dobře ví, že zítra zase vyjde slunce. Jedna z nejtvrdohlavěji optimistických postav, s jakou se můžeme setkat…

Jih proti Severu

Autorka: Margaret Mitchellová
Přeložil: Jarmila Fastrová

Počet stran: 608 + 624
Vazba: vázaná
Formát: 145×225 mm
ISBN: 978-80-7335-631-6
Doporučená cena: 498 Kč

 

Knihu Jih proti Severu vydalo nakladatelství Leda.

O tuto knihu si nyní můžete i zasoutěžit!

O autorce

Margaret Mitchellová (1900–1949) byla americká novinářka a spisovatelka. Vyrůstala v Atlantě, kde byla obklopena příběhy o občanské válce. K tomu, aby jako redaktorka deníku The Atlanta začala psát román Jih proti Severu, ji přesvědčil manžel, když měla zraněný kotník. Napsat tuto knihu jí trvalo bezmála 10 let. Z románu se okamžitě stal bestseller, v roce 1937 za něj obdržela Pulitzerovu cenu. Velkého úspěchu se dočkalo i filmové zpracování příběhu z roku 1939. Margaret Mitchellová zemřela 16. srpna 1949, když ji opilý řidič srazil během přecházení ulice.

Zdroj: britannica.com

O nakladatelství

Nakladatelství Leda se zaměřuje na vydávání slovníků a jazykových učebnic v knižní i elektronické podobě. V nabídce najdete kromě učebnic také výukové programy.
Nakladatelství vydává také zajímavé tituly z oblasti beletrie a literatury faktu.
Zaregistrovaní návštěvníci v LEDA klubu mohou získat na knihy výhodné slevy a neomezený přístup do on-line slovníků.

 ————————————————

Do příběhu odehrávajícího se v 18. století vás zavede román Nezapomeň na mě od britské autorky Lesley Pearse. Hlavní hrdinka příběhu sice unikne trestu smrti, místo toho je však vybrána jako vhodná žena pro transport do Austrálie, kterou se Britové snaží v té době osídlit. Jak bude její život, dosud plný úskalí, pokračovat tam?

Píše se rok 1786.
Mary Broadová, dcera rybáře z Cornwallu, je za pošetilou krádež klobouku odsouzena k smrti oběšením. Nakonec je však ortel změněn a Mary je deportována do Austrálie s jednou z prvních várek trestanců. Už jen samotná plavba za děsivých podmínek si mezi vězni vyžádala mnoho obětí.
Mary během plavby porodí dvě děti – nejprve dceru a později syna – a je oddána s jejich otcem, trestancem Willem Bryantem. Román plný srdceryvných zvratů a dojemných okamžiků vychází ze skutečného životního příběhu Mary Broadové-Bryantové.

Nezapomeň na mě

Autor: Lesley Pearse
Přeložil: Lenka Faltejsková

Počet stran: 544
Vazba: vázaná
Formát: 152×212 mm
ISBN: 978-80-243-8910-3
Doporučená cena: 359 Kč

 

Knihu Nezapomeň na mě vydalo nakladatelství Moravská Bastei MOBA.

Ukázka z knihy

Zpátky v cele, o niž se dělilo zhruba dvacet vězňů obou pohlaví, si Mary našla místečko u zdi, posadila se, posunula okovy tak, aby si mohla přitáhnout kolena k bradě, zabalila se do pláště a opřela se o stěnu.
Tato cela byla o něco lepší než ta, z níž ji ráno odvedli. Sem aspoň vysoko posazeným zamřížovaným oknem pronikal čerstvý vzduch a sláma na podlaze byla o něco čistší, kbelíky s odpadem zatím nepřetékaly. Přesto místnost plnil pronikavý zápach špíny, vyměšování, zvratků, plísně a lidského utrpení, jejž vnímala s každým nadechnutím.
Vládlo zde zlověstné ticho. Nikdo nemluvil nahlas, neklel ani nespílal žalářníkům jako v předchozí cele. Všichni byli podobně jako ona pohroužení v temných myšlenkách a v zoufalství, zaskočení rozsudkem smrti.

Přečtěte si celou ukázku

O autorce

Lesley Pearse (*1945) patří mezi nejoblíbenější britské autorky. Již od dětství měla velkou fantazii, a po letech strávených prací v různých oborech se konečně rozhodla plně věnovat psaní a tak ještě více svůj talent rozvinout. Dnes žije v Devonu, má tři dcery a čtyři vnoučata.

Zdroj informací: penguin.co.uk

O nakladatelství

Nakladatelství MOBA vzniklo na podzim roku 1991 a za více jak 18 let existence se vyprofilovalo na jednu z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Počtem ročně vydaných téměř 400 titulů se řadí mezi největší česká nakladatelství. Nakladatelství se specializuje na světovou krimi, původní českou detektivku, historické romány, literaturu faktu a romány pro ženy.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z těchto knih vás více zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJih proti Severu

Mitchellová, Margaret

Leda, 2020

zobrazit info o knizeNezapomeň na mě

Pearse, Lesley

Moravská Bastei MOBA, 2019

Napsat komentář