Pěstování na vlastní zahradě

Seminka z vlastni zahrady
Vydejte se do fascinujícího světa semenaření. Není nic lepšího, než si na vlastní zahradě vypěstovat plodiny, které následně obohatí vaši kuchyni. Domácí pěstování má řadu výhod, od pomoci přírodě až po ušetření financí.

Proč semenařit doma, když je nabídka osiv v obchodech tak bohatá? Nač se vracet k pracným a zapomenutým postupům, navíc s nejistým a těžko předvídatelným výsledkem?

  • Zachováte dědictví předků
    Domácím semenařením pomáháte uchovat cenné rodové, krajové a staré odrůdy, mnohdy výborně přizpůsobené místním podmínkám
  • Poznáte koloběh přírody
    Zjistíte, jaké jsou potřeby rostlin a co všechno musíte udělat, než z původního semínka získáte semínko nové
  • Objevíte pestrou paletu chutí a vůní
    Ve vaší kuchyni se objeví zapomenuté odrůdy, často skromné a odolné, které můžete pěstovat bez použití chemie
  • Pomůžete přírodě
    Přispějete k přírodní rovnováze, biodiverzitě a přilákáte do zahrady užitečný hmyz
  • Budete soběstační a nezávislí
    A navíc ušetříte

Ukázka z knihy

Výběr po sklizni přichází často ke slovu u dvouletek, které sklízíme na přezimování. Mohou to být kořeny mrkve nebo petržele, ale i bulvy celeru, červené řepy nebo tuřínu či rostliny zelí nebo kapusty. V případě kořenových druhů si celé sklizené rostliny i s natí vyložíme na plochu a sledujeme ji. Díváme se jak na kořen, tedy jeho velikost, tvar, barvu, napadení chorobami atd., ale současně posoudíme i nadzemní část, tedy nať či listoví rostliny; její nasazení na koření, mohutnost, zdravotní stav apod.

IMG_20200128_123528

Doporučujeme

Pokud se o tuto tematiku zajímáte, nahlédněte do dalších publikací.

zobrazit info o knize      zobrazit info o knize    zobrazit info o knize

Semínka z vlastní zahrady

Autor: Petr Dostálek

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-2115-1
Doporučená cena: 199 Kč

 

 

Knihu Semínka z vlastní zahrady vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Petr Dostálek vystudoval Agronomickou fakultu Mendelovy zemědělské univerzity v Brně. Praxe absolvoval v biologicko-dynamických podnicích ve Švýcarsku, pracoval ve Svazu ekologických zemědělců PRO-BIO v Šumperku. Je spoluzakladatelem o.p.s Gengel, která je zaměřena na záchranu, uchování a šíření starých, krajových a rodinných odrůd ve spolupráci s veřejností. Věnuje se praktickém u udržování původních odrůd i jejich popularizaci.


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSemínka z vlastní zahrady

Dostálek, Petr

Grada, 2019

Napsat komentář