Cenami ověnčená historická detektivka jako audiokniha

1793 vlk a drab audiokniha
Niklas Natt och Dag za svou prvotinu získal řadu ocenění a nyní se jeho debutový román dočkal i audioknižního zpracování. Role interpreta se ujal český herec Daniel Bambas, jehož hlas přenese posluchače do Stockholmu na konci 18. století. Kdo stojí za ohavným zločinem?

Zacpěte si nos a ponořte se do stoky zločinu!
Nález zohaveného trupu v páchnoucí stoce svede dohromady duo vyšetřovatelů, které je i v drsných podmínkách Stockholmu Léta Páně 1793 k pohledání. Jednoruký válečný vysloužilec Mickel Cardell, přilepšující si jako biřic a vyhazovač, se ocitá po boku muže pro „zvláštní případy“ Cecila Wingeho, jehož asi co nevidět sklátí souchotiny. To ale odpovědným policejním místům tolik nevadí. Pletichářská atmosféra na dvoře mladičkého Gustava IV. Adolfa dává tušit, že případ má být před veřejností ututlán, neboť zlo v nejsurovější podobě vytrysklo z paláců napudrovaných elit švédské metropole. Jenže tenhle pátračský mozek má i pěsti: co totiž právník Winge nezvládne břitkostí svých průpovídek, to Cardell obstará dobře mířenými ranami své protézy.

1793: Vlk a dráb (audiokniha)

Autor: Niklas Natt och Dag
Přeložila: Romana Švachová
Interpret: Daniel Bambas

Vazba: CD
ISBN: 8594169482767
Doporučená cena: 429 Kč

Audioknihu 1793: Vlk a dráb vydalo nakladatelství OneHotBook. Můžete si poslechnout ukázku.

O autorovi

Švédský novinář a absolvent Linného univerzity v Kalmaru Niklas Natt och Dag se po odchodu z magazínu Slitz uvedl na literární scéně země vraždám zaslíbené s ohromnou razancí. Jeho románová prvotina 1793 – Vlk a dráb (2017, česky 2019) posbírala většinu národních cen určených debutantům i zkušeným tvůrcům, opanovala čtenářské ankety a dočkala se překladu do 30 jazyků. Autorův zájem o dějiny Švédska na prahu vlny protifeudálních revolucí pramení zčásti z toho, že je potomkem tamního nejstaršího šlechtického rodu – přídomek Natt och Dag znamená „Noc a den“. Pokud své dva pátrače zrovna neprohání po Stockholmu let 1794 a 1795 (protože další díly trilogie mají následovat), s oblibou preluduje na kytaru, mandolínu či flétnu šakuhači. Pokračování s názvem 1794 již v originále vyšlo loni v září.

O interpretovi

V divadle vystupoval Daniel Bambas už jako dítě a ještě za studií na DAMU získal angažmá v Divadle na Vinohradech, kde hraje dodnes. Hostuje na mnoha jiných scénách (Městské divadlo Mladá Boleslav, Národní divadlo Brno, Jihočeské divadlo, Komorní činohra, 3D company), pracuje pro televizi, film, dabing i rozhlas. Je držitelem Ceny Thálie 2017 za mimořádný jevištní výkon v inscenaci Krás(k)a, uváděné v Městském divadle Mladá Boleslav.

Zdroj informací: OneHotBook


OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize1793: Vlk a dráb (audiokniha)

Natt och Dag, Niklas

OneHotBook, 2019

Napsat komentář