Vraždící děti

Kdyz vrazdi deti
Kriminalista ve své knize představuje osudy sedmi pachatelů, kteří spáchali kruté zločiny. Nejedná se však o dospělé muže či ženy, ale o děti. Co vedlo tyto mladé jedince k tomu, aby vraždili? Začtěte se do jejich případů.

Marcelo sedí na matraci, vražednou zbraň drží stále v ruce. Vedle něho leží mrtvá těla jeho matky a otce, v sousedním domě babičky a pratety. Všechny oběti byly popraveny ve spánku střelou do hlavy. Proč spáchal třináctiletý chlapec tento ohavný čin? A kdo vlastně nese největší podíl viny? Kriminalista Stephan Harbort popisuje případy a osudy sedmi dětí, které se dopustily těch nejohavnějších zločinů.

Více o knize

Dokumentárním způsobem je popsán například případ šestiletého chlapce, který našel u svého strýce zbraň a zabil jí svou spolužačku, či kauza třináctiletého hocha, jenž má na svědomí životy dvou žen a stal se tak nejmladším sériovým vrahem v Německu, nebo hrůzný případ dvanáctileté dívky, která spolu se svým přítelem zabila své rodiče a bratra, protože byli proti jejich vztahu.
V knize se zabývá rovněž ožehavou problematikou, kdy už je dítě částečně či plně odpovědné za své činy a také definuje samotný pojem „dítě“, který se v oblasti kriminalistické, sociologické i právní v rámci různých zemí překvapivě liší.
Případy dětských vrahů se nevyhýbají ani České republice. Dodnes je společnost otřesena případem vraždy třináctileté Elišky, kterou ubodal o rok starší kamarád Daniel. Odpověď na otázku, jestli lze takovým a podobným zločinům vůbec zabránit a co děti k natolik hrůzným činům vede, najdeme právě v Harbortově knize Když vraždí děti.

Zdroj informací: TZ

Ukázka z knihy

Pondělí, 2. srpna 1993
Savona, vesnice s 942 obyvateli v Steuben-County, asi 120 km jihovýchodně od Rochesteru v americkém státě New York. Ulice, v níž si čtyřčlenná rodina postavila kamenný dům, je lemovaná vzrostlými javory. Vesnická radnice je vzdálena pouze 200 metrů, naproti stojí kostel, dál následuje škola a po pravé straně park, kde tráví obyvatelé s dětmi volný čas. Idylické, přehledné, mírumilovné a bezpečné místo. (str. 1)

Když vraždí děti

Autor: Stephan Harbort
Přeložil: Richard Kříž

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-091-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Když vraždí děti vydalo nakladatelství Alpress. Nezapomeňte si přečíst ukázku.


Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž vraždí děti

Harbort, Stephan

Alpress, 2019

Napsat komentář