Léčba neplodnosti – druhá žena?

zustan-se-mnounahled
V našich kulturních podmínkách si neumíme ani představit, že by zabezpečit dítě do neplodného manželství mohla druhá žena – tedy přesněji druhá manželka. V Africe je to jiné. To ale neznamená, že první žena je z té druhé nadšená a že by netoužila mít svého muže jen pro sebe.

Yejide a Akin jsou milující manželé. Ani po čtyřech letech vztahu však Yejide nemůže otěhotnět. Zkusili všechno – odborná vyšetření, návštěvy léčitelů, svaté poutě, tanec s proroky i modlitby k Pánubohu. Yejide ale stále doufá v zázrak. Až do chvíle, kdy si Akin přivede druhou manželku. A tak se začíná odvíjet příběh plný nečekaných zvratů, lásky i žárlivosti, který je navzdory historickým i kulturním odlišnostem stále velmi aktuální.

Zůstaň se mnou (audiokniha)

Autor: Ayobami Adebayo
Přeložil:  Lukáš Novák
Načetli: Martin Myšička, Nikola Votočková

Vazba: CD
ISBN: 8594050428539
Doporučená cena: 349 Kč

 

Audioknihu Zůstaň se mnou vydalo nakladatelství Voxi.

Ayobami Adebayo

Ayobami Adebayová pochází z nigerijského Lagosu. Její povídky se objevily v  řadě časopisů a antologií, jedné z  nich se již v roce 2009 dostalo značné pozornosti v literární soutěži mezi autory britského Společenství národů. Adebayová vystudovala anglicky psanou literaturu na Obafemi Awolowo University a tvůrčí psaní na University of East Anglia, kde studovala na základě mezinárodního stipendia. Přesvědčivým debutem Zůstaň se mnou zaujala čtenáře i kritiky napříč kontinenty. Byla nominována na prestižní ocenění (Baileys Prize for Women’s Fiction, 9mobile Prize for Literature, Wellcome Book Prize) a román se umístil v mnoha výběrech nejlepších knih renomovaných světových deníků a časopisů.

Zdroj informací: Albatros Media


Obliba audioknih v České republice stále roste. Celkový objem trhu v roce 2018 dosáhl téměř 150 milionů korun, v roce 2019 by to podle odhadů mohlo být až o 20 milionů víc. Na to reaguje i největší český knižní vydavatel Albatros Media a vstupuje na audioknižní trh s novou značkou Voxi. V její produkci najdou posluchači audioknihy všech žánrů, pro děti i dospělé, včetně bestsellerů od Radky Třeštíkové nebo Roberta Galbraitha.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZůstaň se mnou (audiokniha)

Adebayo, Ayobami

Voxi, 2019

Napsat komentář