Nenechte si ujít v týdnu od 28. května do 3. června

192_big
I tento týden máte možnost navštívit zajímavé literární akce v různých koutech naší republiky. Stačí si jen vybrat a zúčastnit se některé z nich.

Hned v pondělí 28. května pořádá knihkupectví Kosmas v Plzni autogramiádu Roberta Mikoláše. Ten zde bude podepisovat svou nejnovější knihu Jiří Dienstbier: Žít naplno. Robert Mikoláš je přítel Jiřího Dienstbiera, takže dílo působí uvolněně a pohodově. Akce začíná v 16 hodin a na návštěvníky tu čeká vinný střik a 10% sleva na tento titul.

Ve středu 30. května proběhne od 16 hodin v knihkupectví Dobrovský v Brně autogramiáda a beseda se slavným britským spisovatelem a novinářem Tomem Hodgkinsem. Ten při této příležitosti představí svou nejnovější knihu, která se jmenuje Staré dobré časy.
Autor ve svém díle popisuje vlastní zkušenosti se životem na farmě v hrabství Devon. Jednotlivé kapitoly jsou pojmenovány podle kalendářních měsíců a věnují se činnostem, které k danému období patří. Postupně tak zasvěcuje čtenáře do prací na zahradě, včelaření, lovu, ale i prozrazuje recept na vlastní chléb.

Stejný autor vystoupí o den později, tj. ve čtvrtek 31. května, v pražském knihkupectví Neoluxor také od 16 hodin.

V Pardubicích můžete ve středu 30. května zajít na přednášku v rámci přednáškové cyklu „Studánky“, která se tentokrát bude zabývat velice úspěšným a známým autorem dětských knih. Akce nese název Fenomén Jaroslav Foglar a přednášejícím bude Mgr. Jiří Studený, Ph.D. Přednáška začíná ve 14 hodin v Seniorcentru.

Ve čtvrtek 31. května zahájí nezisková organizace Celé Česko čte dětem v Divadle Bolka Polívky v Brně další ročník Týdne čtení dětem v České republice. Od 1. do 7. června pak budou probíhat nejrůznější akce – čtení známých osobností, setkání s autory knih, čtenářské a výtvarné hry a soutěže, literární happeningy, výstavy knih či setkání pro rodiče. A to po celé České republice. Každá knihovna má pro své čtenáře něco přichystaného, proto bedlivě sledujte webové stránky té své.

V týdnu od 28. května do 3. června bude probíhat v plzeňské knihovně akce s názvem Velký jarní bazar knih. Knihovna bude vyprodávat vyřazené knihy i časopisy za 2 Kč/ks.

Další zajímavé akce naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář