Dárky na poslední chvíli

vanoce
Do Štědrého dne zbývá pár dní. Ti, kteří nechávají výběr dárků na poslední chvíli, mohou nalézt inspiraci v našem knižním výběru. Správná kniha totiž potěší každého čtenáře – další přírůstek do své knihovny přivítá s nadšením. A nezáleží na věku či žánru.

Hraví malí čtenáři si mohou užít plno zábavy prostřednictvím dokreslovaček, spojovaček, omalovánek a dalších rébusů. Úkoly mohou plnit jak doma, tak i ve škole o přestávkách.

Baví tě řešit hádanky, hlavolamy a logické úkoly? Je pro tebe vybarvování a hledání rozdílů skvělá zábava? V této knížce na tebe čekají úžasné dokreslovačky, spojovačky, vybarvování podle čísel, doplňování slov, omalovánky i zapeklité rébusy a logické hrátky. Užij si skvělou zábavu se super úkoly na doma i do školy! Přijmi výzvu a vyřeš všechny zábavné úkoly a rébusy!

Ukázka z knihy

Zabavne ukoly pro sikovne deti

Zábavné úkoly pro šikovné děti

Autor: Václav Ráž

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 207×288 mm
ISBN: 978-80-271-2458-9
Doporučená cena: 159 Kč

 

 

Knihu Zábavné úkoly pro šikovné děti vydalo nakladatelství Grada. Můžete se podívat na zbytek ukázky.

————————————————

Dva sourozenci místo aktivního života spíše jen přežívají. On pracuje jako skladník, utápí se v minulosti a pomoc hledá v alkoholu. Ona utíká před minulostí prostřednictvím pracovního nasazení. Změnu do jejich života přinese setkání s dívkou z dětství. Ideální román pro ty, kdo mají rádi příběh plný emocí i humoru.

„Všichni někam nenávratně zmizeli a já se konečně přestal cítit tak sám.“
Třicátník Nick, živořící skladník parfémů, se v hromadách starých paperbacků, vinylových desek a zatuchlého oblečení marně snaží hledat důvody, proč tu nadále setrvávat. Na zdech svého omšelého bytu si k tomu den co den mučednicky promítá traumata z dětství a opojený nihilismem a levnou whisky balancuje na hraně sebedestrukce. Jedinou oporou je mu jeho sestra Layla – mladá workoholička, která se před démony minulosti snaží skrývat za pracovními lejstry.
Nepříliš šťastná existence obou sourozenců se změní ve chvíli, kdy se v jejich životě znovu objeví tajuplná dívka, s níž se krátce setkali v dětství. Drobná rusovláska Emily s tvářičkou posetou pihami v nich dokáže vzbudit naději, že jejich úděl přece jen nemusí být konečný. Jen je třeba sebrat odvahu a proniknout do zdánlivě neobydleného domu v postranní uličce…
Křehký příběh plný niterných emocí i drsného humoru o tom, že i z existenciálního marasmu lze uniknout, dáme-li v životě dostatečný prostor svým snům.

Ukázka z knihy

ukazkanigredo

 

Další ukázky najdete na autorově stránce.

 

Mortificatio

Autor: Nigredo

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-88298-65-6
Doporučená cena: 279 Kč

 

Knihu Mortificatio vydalo Nakladatelství Věra Nosková – Klika.

————————————————

Další titul ocení především milovníci sci-fi. Kosmická loď Vrtošivá fena a její posádka chtějí odčinit svůj podíl na genocidě a válečném běsnění, a proto se vydají na záchrannou výpravu. Uspějí?

Inteligentní válečná kosmická loď Vrtošivá fena byla zkonstruována pro boj, ale je znechucena svou účastí na genocidě během poslední války. Zbavená výzbroje se snaží odčinit, co spáchala. Recept na nápravu účasti na válečné genocidě? Nechat se zaměstnat Záchranným sborem, organizací, která stojí mimo všechny mocenské struktury, nepodléhá žádné civilizaci a jejím posláním je pomáhat lodím v tísni. Vaše viny budou smazány. To platí jak pro inteligentní válečnou kosmickou loď, tak i pro její posádku.
Když se v soustavě plné starobylých artefaktů, vyrobených z celých planet, ztratí civilní loď, vydává se Vrtošivá fena s posádkou samotářů pod velením kapitánky Konstanzové na záchrannou výpravu.
Nejsou ale jediní, kdo po ztracené lodi pátrá.
Kniha získala cenu BSFA v kategorii Best Novel 2018.

Ukázka z knihy

„Slyším klepání.“ Alva Clayová se v podřepu zhoupla na paty a stáhla si svářečské brýle na oči. „Řekla bych, že nejmíň dva lidi.“
Zapálila hořák a já odvrátila hlavu.
„Hej, Georgi,“ zavolala jsem, „našli jsme další. Pojďte sem.“
George Walker, snadno rozpoznatelný v jasně oranžové záchranářské kombinéze, vzhlédl od pacienta na nosítkách, kterého ošetřoval poblíž zádi stále ještě plujícího vraku.

Nenechte si ujít pokračování ukázky.

Jiskry války

Autor: Gereth Powel

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 160×210 mm
ISBN: 978-80-7553-700-3
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Jiskry války vydalo nakladatelství Triton.

————————————————

Román Bojovník je postaven na silném tématu v podobě dětských vojáků. Hlavní hrdina byl svědkem brutální vraždy členů rodiny. A když ho dostihne minulost, bude postaven před životní dilema… Jak se rozhodne?

Když bylo Isovi deset let, jeho dětství se v jediném dni navždy změnilo. Do rodného města Bukavu vtrhla jednotka vzbouřenců, v ulicích zuřily požáry a Isa se stal svědkem toho, jak rebelové brutálně pozabíjeli zbytek jeho rodiny. Rachot střelby a křik mu od toho dne zní stále v hlavě, cítí ostrý pach krve. Když ho vypátrají dětští vojáci, postaví ho před jasnou volbu – smrt, nebo zbraň?

Ukázka z knihy

Moïse odjížděl do Gomy v úterý. Dohadoval se s otcem až do chvíle, kdy ho táta posadil do autobusu. Když jsem ho viděl odjíždět, bylo mi smutno, a když jsem se s ním loučil, nejradši bych se rozbrečel, opravdu. Ale všechen smutek se rozplynul, když jsem viděl, co mi Moïse nechal na posteli. Ležel tam jeho prak. (str. 1)

Bojovník

Autor: Future Fidel
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-082-5
Doporučená cena: 269 Kč

 

 

Knihu Bojovník vydalo nakladatelství Alpress. Můžete si přečíst ukázku.

————————————————

Kniha umí krom jiného také vyloudit na rtech čtenáře úsměv. Brian Kimberling v devadesátých let žil v Čechách a veškeré své poznatky o pobytu v Praze, studentech a českých reálií shrnul v humorném vyprávění. Jeho kniha je jasnou volbou pro ty, kteří se rádi zasmějí.

Kniha amerického autora, který v devadesátých letech učil v Čechách angličtinu.
Autor vtipně glosuje život v Praze, vypráví o svých studentech, českých reáliích a „specialitách“, zároveň prožívá milostný vztah s Angličankou, která v Praze rovněž učí anglicky a snaží se najít v Praze svůj nový domov.

Ukázka z knihy

Dalším krokem bylo stát se násoskou. Mí souputníci, které jsem znal, se snažili stylizovat do rolí spisovatelů, ale jejich hlavní ambicí bylo nezůstávat pozadu a vyrovnat se Hemingwayovi v konzumaci alkoholu. Napadlo mě, že bych do sebe mohl lít absint v literární kavárně, protože jsem nevěděl, kam jinam mám jít, co mám dělat a s kým se mám bavit.

Guláš

Autor: Brian Kimberling
Přeložila: Jana Žlábková

 

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 140×215 mm
ISBN: 978-80-7593-067-5
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Guláš vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

————————————————

Genealog Jefferson Tayte se vrací na scénu – tentokrát na něj čeká nelítostný soupeř, který je o krok dopředu. A jak přibývají mrtvoly, Tayetovi se bortí kariéra a on sám propadá pocitu zoufalství… Genealogický thriller potěší každého milovníka knižního napětí.

Ve Washingtonu, D.C. jsou v bedně z plexiskla nalezeni utopení dva bratři-dvojčata. Jeden z nich má v ústech roubík a je přivázaný k židli. Jedná se o poslední z řady krutých a promyšlených vražd, které mají společné dvě věci: vrah zanechává na místech činu rodokmen a oběti jsou nějak spojené s genealogem Jeffersonem Taytem.
V naději, že jeho odborné znalosti pomohou případ vyřešit, povolá FBI Tayta zpět do hlavního města. Jenže zatímco se Tayte snaží rozluštit stopy, udeří vrah znovu – a znovu. Tayte proslul jako nejlepší ve svém oboru, jenže tentokrát stojí proti genealogickému géniovi, který se zdá být neustále o krok napřed.
Hodiny tikají, počet mrtvých narůstá a Tayte se utápí v pocitu viny. Jeho pověst i kariéra jsou v troskách. Vrah si dělá, co chce, a je pouze otázkou času, než si přijde pro svůj hlavní cíl…

Ukázka z knihy

Před čtyřiadvaceti hodinami byl se svojí snoubenkou, profesorkou Jean Summerovou, v Londýně a užívali si poslední společný večer předtím, než Jean bude muset vyrazit do Skotska na seminář o počátcích skotské monarchie. Nyní dělal společnost Federálnímu úřadu pro vyšetřování. Ještě stále nevěděl proč a nedostatek informací ho začínal příšerně frustrovat. Věděl jen to, že někdo zemřel, a smrt toho člověka nějak souvisela s ním. Stačilo to na to, aby nasedl do letadla, zatím si ale nebyl tak úplně jistý, jestli je tu proto, aby pomohl, nebo jako podezřelý.

Smrtící hry

Autor: Steve Robinson
Přeložila: Kateřina Niklová

Počet stran: 320
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 156×215 mm
ISBN: 978-80-7588-144-1
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Smrtící hry vydalo nakladatelství Mystery Press, kde najdete ukázku. A můžete si přečíst naši ukázku.

————————————————

Divadlo Semafor oslavilo šedesát let své existence. Při té příležitosti vyšlo souborné vydání rozhovorů s legendou Jiřím Suchým, které vedl Karel Hvížďala. Ideální dárek pro prarodiče nebo čtenáře zajímající se o skutečné osudy.

Kniha obsahuje souborné vydání všech rozhovorů, které Karel Hvížďala s Jiřím Suchým vedli s odstupem třiceti let. Je to v Čechách a na Moravě poprvé, co se z autora písňových textů a herce v tingltanglu, jak se s odstupem času ukazuje, stal největší český básník druhé poloviny 20. století. A je to také poprvé, kdy nějaké autorské divadlo vydrželo šedesát let a kdy jeho zakladatel ještě v osmaosmdesáti letech vystupuje skoro denně na jevišti.
Slovem „legenda“ je dnes označován kdekdo, ale osobnost Jiřího Suchého vrací tomuto označení původní význam. V knize se mluví o Suchého osobních zápasech, o jeho talentech, ale hlavně o tingltanglovém divadle, jehož hlavním smyslem je již šedesát let rozesmávat diváky. Jiří Suchý je ukázkou vůle, pracovitosti, kreativity i smyslu pro humor, jimiž i díky své popularitě čelil záludnostem různých ideologií či neviditelné ruce trhu a demaskoval jejich ornamenty.
Kniha vychází k šedesátému výročí Semaforu.

Ukázka z knihy

Kdo tu kampaň, v níž jsi byl znázorněn jako mafiánský boss, platil?

To nevím. Pod billboardy byl podepsaný nějaký pan Vlastinil Martínek jako představil tuším Hnutí za Prahu spravedlivou.Když jsme se ho zeptali, proč to platí, řekl nám, že si odepřel dovolenou a investoval do kampaně své vlastní peníze. Díky těm demonstracím, na které nám uvolnilo prostor Národní divadlo mezi starou a novou budouvou, a řadě lidí, kteří se za malá divadla postavila, pokus o naší likvidaci skončil. (str. 207)

Jiří Suchý & Tingltangl

3 1/2 rozhovoru
Autor: Karel Hvížďala

Počet stran: 553
Vazba: vázaná
Formát: 145×206 mm
ISBN: 978-80-7492-434-7
Doporučená cena: 490 Kč

 

Knihu Jiří Suchý & Tingltangl vydalo nakladatelství Galén.

————————————————

Knižní průvodce noční krajinářskou fotografií seznámí s fotografováním hvězdných drah, měsíce či polární záře. Autor se podělil o vlastní zkušenosti, které sbíral čtyřicet let. Kniha je vhodná pro fotografy, kteří chtějí rozšířit své dovednosti.

V dnešní době se fotografům krajinářům otevírá zcela nový svět. To, co ještě před několika lety bylo nesmírně obtížnou disciplínou, je dnes dostupné téměř každému. Mluvíme samozřejmě o fotografii noční oblohy. Nejnovější digitální fotoaparáty umožňují vstoupit do této krajinářské disciplíny opravdu každému. Bez znalostí a zkušeností to ale nepůjde. Glenn Randall s vámi na stránkách této knihy sdílí 40 let zkušeností krajinářského fotografa a fotografa noční oblohy. Naučíte se vše od fotografování hvězdných drah (star trails) přes focení měsíce a mléčné dráhy až po speciality, jako je fotografování polární záře. Každá z disciplín je specifická a často vyžaduje jiný přístup k expozici, kompozici i následné úpravě snímků.
Ponořte se do nejlepší knihy o fotografování noční oblohy a posuňte své krajinářské fotografie zase o kus dál!
Glennovi se podařilo spojit lásku k přírodě a zápal pro fotografii. Jeho snímky byly otištěny v nepřeberném množství světově vydávaných kalendářů a časopisů jako Audubon, GEO, Outdoor Photographer, Outside, SKI, LA Times Magazine, New York Times Magazine, National Geographic Adventurer a mnoho dalších. Ve svých 62 letech prodal víc jak 10 000 tisků svých fotografií, ty byly použity na 82 titulních stránkách a ve více než 1 700 vydáních časopisů a knih. Glenn také napsal přes 200 článků do prestižních časopisů a 12 knih.

Ukázka z knihy

Jasně si vzpomínám, jak jsem se o úžasných schopnostech těchto nových fotoaparátů přesvědčil sám. Bylo to v srpnu 2012. Měl jsem za sebou asi tři čtvrtiny svého projektu „Sunrise from the Summit“ (Východ slunce z vrcholu). Při tomto sedmiletém snažení jsem vyfotografoval východ (případně občas západ) slunce ze špiček všech 54 vrcholů ve státě Colorado, které dosahují výšky 14 000 stop (4 267 m).

Od soumraku do svitani

Od soumraku do svítání

Průvodce noční krajinářskou fotografií
Autor: Glenn Randall
Přeložil: Jakub Goner

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 203×254 mm
ISBN: 978-80-7413-413-5
Doporučená cena: 530 Kč

Knihu Od soumraku do svítání vydalo nakladatelství Zoner Press. Můžete si prolistovat ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Kterou z knih byste nejraději někomu darovali a proč? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZábavné úkoly pro šikovné děti

Ráž, Václav

Grada, 2019

zobrazit info o knizeMortificatio

Nigredo

Nakladatelství Věra Nosková – Klika, 2019

zobrazit info o knizeJiskry války

Powel, Gereth L.

Triton, 2019

zobrazit info o knizeBojovník

Fidel, Future D.

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeGuláš

Kimberling, Brian

Pavel Dobrovský – BETA, 2019

zobrazit info o knizeSmrtící hry

Robinson, Steve

Mystery Press, 2019

zobrazit info o knizeJiří Suchý & Tingltangl
3 1/2 rozhovoru

Hvížďala, Karel

Galén, 2019

zobrazit info o knizeOd soumraku do svítání
Průvodce noční krajinářskou fotografií

Randall, Glenn

Zoner Press, 2019

Napsat komentář