Aukce

Příhozem v aukci vyjadřujete souhlas s Pravidly aukcí v Klubu knihomolů.

Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945–1970

náhled obálky
Konec aukce: 23. 11. 2025 v 20:00:00
Běžná cena: 950,- Kč
Vydraženo za:

465,- Kč

Aukce již byla ukončena!

Publikace přináší celkový pohled na dějiny výživy a stravování od poválečné bídy a přísného přídělového systému až po velký rozmach české haute cuisine na konci šedesátých let. Autor se zaměřil jak na domácí vaření, tak stravování v restauracích i v jídelnách. Ukazuje, jak se utvářely ceny potravin a co lidé vnímali jako luxus. Zkoumá nejrůznější aspekty ovlivňující stravovací návyky a zaměřuje se i na dobovou propagaci zdravé výživy a na prosazování inspirací ze zahraničí. Problematiku zasazuje do širokého kontextu kulturních, sociálních, hospodářských, ale i politických dějin. Dozvíte se, jak se u nás konzumovalo velrybí maso, co rád jídal Antonín Zápotocký, jak se v padesátých letech přejmenovalo tournedos Rossini, jak se sháněla čočka a játra i jak se bojovalo proti obezitě.

Poštovné 110 Kč.

Přečtěte si více o knize Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945–1970

Doporučení:
Share

Příhozy v aukci

Knihomol Cena Datum
V této aukci zatím nikdo nepřihazoval. Neváhejte a získejte knihu Dějiny výživy a stravování v českých zemích 1945–1970 za velmi příznivou cenu