Knižní inspirace pod stromeček

Cekani na Vanoce
Vánoce klepou na dveře, a pokud stále váháte, čím obdarovat své blízké a přátelé, můžete vsadit na jistotu. Kniha představuje ideální dárek, který potěší každého knihomola a knihomolku. Na své si přijdou všichni bez ohledu na věk či oblíbený žánr.

Ti nejmenší zajisté ocení pohádkovou knížku plnou andílků a čertíků, kteří si spolu hrají, i když by neměli. Zažívají mnohá dobrodružství i maléry. A jejich příhody dokreslují krásné ilustrace.

Andělé a čerti, to nejde dohromady. Anebo ano? V pohádce je všechno možné. Andílci Lucinka a Otík dobře vědí, že by mohli mít kvůli svým čertím kamarádům malér, ale průšvih sem, průšvih tam, hrátky s čerty jsou zkrátka lákavé. Humorná pohádková knížka vás vezme do rodiny andělů, kteří se nezaleknou ani čerta. A když mají jít andělata i čírťata na kutě, vyprosí si pohádku o obrech, kterou si můžete užít spolu s nimi.
Veselé pohádkové příběhy
Pavla Vrány, který celou svou profesní dráhu spojil s literaturou pro děti, doprovázejí s nadsázkou ilustrované obrázky Jaromíra F. Palmeho.

Andílci se perou

Autor: Pavel Vrána
Ilustroval: Jaromír F. Palme

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-2855-6
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Andílci se perou vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Máte rádi procházky do přírody, ideálně do lesa? Tak to vám nesmí chybět velký průvodce, díky němuž se seznámíte nejen s lesem samotným, ale i s jeho obyvateli. Součástí knihy jsou i stovky barevných fotografií.

Les znamená víc než jen hodně stromů. V jedinečném ekosystému spolu v úzkém vztahu žije bezpočet živočišných, rostlinných druhů i hub. Pro nás je les místem odpočinku, místem, kde můžeme zblízka zažívat přírodu.
OBJEVUJTE DRUHY Poznáte více než 550 druhů, od nejmenšího mravence až k mocnému buku.
SPOLEHLIVĚ URČETE Více než 900 barevných fotografií ukazuje všechny důležité znaky zvířat, rostlin a hub.
CHÁPEJTE SOUVISLOSTI Jak funguje lesní biotop? Čím se projevuje změna klimatu a jaký vliv má na hospodářské využívání lesa? Jaký význam mají jednotlivé druhy v ekosystému?
Obsáhlý a fundovaný průvodce pro každou procházku do lesa

Ukázka z knihy

Velky pruvodce lesem

Velký průvodce lesem

Autorka: Eva Dreyer
Přeložila: Dagmar Christofová

Počet stran: 384
Vazba: brožovaná
Formát: 132×193 mm
ISBN: 978-80-88316-30-5
Doporučená cena: 398 Kč

 

Knihu Velký průvodce lesem vydalo nakladatelství Kazda. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

————————————————

Historický román Poslední palác ukazuje bouřlivé 20. století z perspektivy pěti životů a jednoho legendárního domu. Palác obývali čtyři lidé v různých epochách a pokaždé se museli vypořádat s historickými okolnostmi…

Norman Eisen se v roli amerického velvyslance vrátil do země, z níž jeho matka uprchla před holokaustem. Když se nastěhoval do pražské velvyslanecké rezidence, ke svému překvapení objevil na stěnách pod nábytkem schované svastiky. Symboly nacistického Německa zde zbyly jako stopa po polozapomenuté historii Eisenova nového domova a jako připomínka, že minulost není tak vzdálená, jak by se mohlo zdát.
Od tohoto objevu se před ním začaly odvíjet fascinující životní zákruty čtyř osobností, které palác v různých obdobích obývaly: židovského finančního magnáta Otto Petschka, který palác po 1. světové válce nechal postavit jako symbol hluboké víry v demokracii; německého generála Rudolfa Toussainta, který za 2. světové války riskoval život, aby budovu i celou Prahu zachránil před úplným zničením; poválečného amerického velvyslance Laurence Steinhardta, který marně toužil udržet palác i Československo mimo dosah komunistů; a konečně Shirley Temple Black, očité svědkyně zániku pražského jara pod drtivými pásy sovětských tanků, která se rozhodla do Prahy vrátit jako americká velvyslankyně v roce 1989. S velkými dějinami se tu proplétá osud Eisenovy vlastní matky, na kterém vidíme historii z perspektivy lidí bez skutečné moci a privilegií.

Poslední palác

Bouřlivé století z perspektivy pěti životů a jednoho legendárního domu
Autor: Norman Eisen
Přeložila: Sára Foitová

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 170×238 mm
ISBN: 978-80-257-2981-6
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Poslední palác vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

Hlavní hrdinka Mia žije poklidný život, dokud se jí do rukou nedostane vzácný amulet. Ukrývá v sobě velkou moc, ale zároveň negativně ovlivnil její předky. Může však ovlivnit i její život? Kniha Nefritové slzy je ideální četbou pro ty, kteří mají rádi silné hlavní hrdinky.

Už dlouhé roky hraje pro ženy z rodu Parkerů zelený kámen bohů magickou roli. Ani designérka Mila není výjimkou, její šperky se těší věhlasu i daleko za hranicemi Nového Zélandu. Když se jí do rukou dostane vzácný amulet, okamžitě cítí jeho moc. To ovšem ještě netuší, že v životě jejích předků sehrál tragickou úlohu a že ovlivní i její osud.

Ukázka z knihy

Přívěsek připomínající svým tvarem osmičku, předky nazývaný pikorua, byl pro Hine odjakživa nejoblíbenějším maorským symbolem. Pokaždé, když Hine vyráběla ze zeleného kamene tento amulet, dělala to s velkou láskou. Už jen ten první krok, vylovit z vody neopracované zelené kameny, které se nazývají nefrity, ji přiváděl k nadšení. Kdo jiný byl v tak privilegované situaci, že mohl sbírat tento vzácný nerost ze dna bezejmenného vedlejšího ramene velké řeky na vlastním pozemku? (str. 4)

Nefritové slzy

Autorka: Laura Walden
Přeložila: Marta Kališová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-994-9
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Nefritové slzy vydalo nakladatelství Alpress.

————————————————

Caroline se rozpadá její na první pohled dokonalý život a útěchu najde v jednorázovém románku. Pro tajemného cizince to znamenalo mnohem víc a začíná manipulativní hra o život. Román Cizinec na pláži nadchne milovníky psychologických thrillerů.

Caroline Starková má úžasný nový dům na pláži, ideální pro pořádání nákladných večírků a dovolených se svou rodinou. Ale její muž je lhář a všechno v jejím životě je momentálně vzhůru nohama. Když se na párty, na které se Caroline veřejně pohádá s manželem, objeví jako barman neznámý muž jménem Aidan, nikomu to nepřipadá nijak zvláštní.
Carolinino manželství se hroutí a přepychový život, na kterém si zakládala, se začíná rozpadat. Útěchu a zároveň pomstu hledá zhrzená žena v Aidanově náručí. Z krátkého a zoufalého románku, který pro ni neznamenal nic, zato pro něj všechno, se ale náhle stává děsivá noční můra, v níž jde o život.
Kdo manipuluje kým v téhle smrtící hře plné vášně, chorobné posedlosti a snahy o ovládnutí toho druhého? Kdo na sebe vezme vinu, když dojde k vraždě? A jaké tajemství skrývá samotná Caroline…?

Ukázka z knihy

Byl horký, dusný den, polovina září, a útes se vylidnil. Letní nájemníci byli dávno zpátky ve městě a zůstala jsem jen já a moje sousedka, stará paní Eberhardtová. Bydlí ve vetchém domku se střechou zkosenou až k zemi na velkém pozemku, po kterém prahnou snad všechny realitní kanceláře v East Endu. Já bydlím v domě, jaký si lidé postaví, když nechají domy, jako je ten její, zbourat. Má uštěkaného malého psa, který mě každý den budí v půl šesté ráno. Asi si umíte představit, že si nemáme zrovna moc co říct, takže jsem na pláži zůstala prakticky sama.

Cizinec na pláži

Autorka: Michele Campbell
Přeložila: Monika Pavlisová

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 158×212 mm
ISBN: 978-80-7588-159-5
Doporučená cena: 379 Kč

 

Knihu Cizinec na pláži vydalo nakladatelství Mystery Press, kde najdete i ukázku.

————————————————

Lady Modrovousová byla žena-psychopatka, která vraždila ve velkém. Své oběti otrávila a s jejich těly naložila jako na jatkách. Začtěte se do temného příběhu o řádění americké vražedkyně kombinující klasický napínavý příběh s hororovými prvky.

Fascinující kronika případu jedné z nejznámějších amerických vražedkyň.
V panteonu sériových vrahů zaujímá Belle Gunnessová jedinečné místo. Byla to všemu se vymykající psychopatka, žena, která vraždila ve velkém, zčásti z chamtivosti, ale hlavně z čirého potěšení. Mezi lety 1902 a 1908 nalákala na svou „vražednou farmu v Indianě“ řadu nic netušících obětí. Někteří byli nájemní dělníci. Jiní nic netušící staří mládenci. Všichni zmizeli beze stopy. Poté, co byla jejich těla vykopána, se zjistilo, že byli nejen otráveni, jako oběti jiných vražedkyň, ale byli také doslova poraženi jako na jatkách.
Pekelná princezna je strhující popis jednoho z nejsenzačnějších řádění masového vraha v análech amerického zločinu: šokující série vražd spáchaných ženou, která vešla ve známost jako Lady Modrovousová. Napínavá a poutavě napsaná kniha Harolda Schechtera je jediným autoritativním popisem tohoto notoricky známého případu a první, která o tématu, jež v sobě nese veškeré prvky klasického záhadného příběhu a děsivé hororové zvraty, přinesla dosud neznámé informace.

Ukázka z knihy

V roce 1852 získalo La Porte status města. Počet jeho obyvatel se mezitím zvýšil přibližně na pět tisíc. V následujících desetiletích byla postavena vodárna, instalováno pouliční osvětlení , zaveden telefon a následovala další vylepšení. Cesty byly vydlážděny, byly položeny betonové chodníky, desítky starých dřevěných budovy byly zbořeny a na jejich místech  postaveny hezké cihlové domy.

Pekelná princezna

Autor: Harold Schechter
Přeložil: Petr Kovařík

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-559-2
Doporučená cena: 328 Kč

 

Knihu Pekelná princezna vydalo nakladatelství Jota. Můžete si přečíst ukázku.

————————————————

Moderátor, publicista a spisovatel tentokrát debutuje jako prozaik. Napsal soubor povídek, ve kterých odpovídá na celou řadu otázek. Jeho kniha je vhodná pro příznivce české moderní literatury.

Co hledá snídající starý muž ve své minulosti? Kam sahá nenávist chlapce, kterému ujede vlak? Jaké tajemství ukrývá šedesát let uzamčený byt? Vystřelí dívka z pušky nalezené u řeky? Dají se sochy spálit?
Debutující autor zve do světa, v němž všednost obyčejného života nabouraná mezní situací nutí čtenáře k zamyšlení.
Jméno
Lukáše Berného (*1978, Jilemnice), rozhlasového moderátora, publicisty a spisovatele, není na knižním trhu neznámé. Je autorem několika knih na téma pražského místopisu včetně úspěšné čtyřdílné edice Kde pijí múzy. Publikoval také mnoho povídek a publicistických textů v různých periodikách. Spálené sochy ho poprvé uvádějí jako prozaika v knižním souboru povídek, který doprovodil titulní kresbou Jiří Suchý.

Spálené sochy

Autor: Lukáš Berný
Úvodní kresba: Jiří Suchý

Počet stran: 106
Vazba: brožovaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 9788074924309
Doporučená cena: 190 Kč

 

Knihu Spálené sochy vydalo nakladatelství Galén.

————————————————

Anselm Grün stvořil pro čtenáře „duchovní lékárnu“. Jednotlivé dny doprovází meditace, která pomůže s duchovními zápasy během roku. Načerpejte inspiraci do každodenního života…

„Nejcennější na setkání s otci pouště, z kterých čerpá své zkušenosti i Anselm Grün, je to, že nás vedou do hlubin naší vlastní duše.“
Prokop Siostrzonek, kněz, benediktinský mnich, arciopat Břevnovského kláštera
Anselm Grün napsal 365 meditací pro naše duchovní zápasy během roku. Čerpá v nich z moudrosti pouštních otců, z Bible i ze svých bohatých zkušeností. Hledá v nich odpověď na otázku: Jak zacházet s našimi myšlenkami, emocemi a vášněmi, pokud se nás snaží ovládnout a připravit o vnitřní svobodu? Jedním z receptů na takové myšlenky je podle otců pouště připomenout si vhodný výrok z Písma. Když si dáme před oči alternativu k tomu, co je negativní, vyhneme se iluzím, kterých je náš život plný. V Písmu k nám přece mluví sám Bůh.

365 dní s Anselmem Grünem

Autor: Anselm Grün
Přeložila: Jindra Hubková

Počet stran: 420
Vazba: vázaná
Formát: 120×180 mm
ISBN: 978-80-7566-112-8
Doporučená cena: 399 Kč

 

 

Knihu 365 dní s Anselmem Grünem vydalo Karmelitánské nakladatelství.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAndílci se perou

Vrána, Pavel

Grada, 2019

zobrazit info o knizeVelký průvodce lesem

Dreyer, Eva Maria – Dreyer, Wolfgang

Kazda, 2019

zobrazit info o knizePoslední palác
Bouřlivé století z perspektivy pěti životů a jednoho legendárního domu

Eisen, Norman L.

Argo, 2019

zobrazit info o knizeNefritové slzy

Walden, Laura

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeCizinec na pláži

Campbell, Michele

Mystery Press, 2019

zobrazit info o knizePekelná princezna

Schechter, Harold

Jota, 2019

zobrazit info o knizeSpálené sochy

Berný, Lukáš

Galén, 2019

zobrazit info o knize365 dní s Anselmem Grünem

Grün, Anselm

Karmelitánské nakladatelství, 2019

Napsat komentář