Ilustrovaný životopis Fridy Kahlo

Frida Kahlo Ilustrovany zivotopis
Originálně pojatý životopis proslulé mexické výtvarnice Fridy Kahlo doplňují nápadité ilustrace autorky Maríe Hesseové, které vám umožní lépe proniknout do malířčina jedinečného světa.

Frida Kahlo, živelná umělkyně s bohémskou, nespoutanou, ale zároveň bolavou duší. Její příběh nejednou obletěl svět a její obrazy nás vtahují do prapodivného světa plného symbolů, snových výjevů a svébytné atmosféry. Co ale doopravdy víme o tom, jak Frida žila, jak vnímala svět kolem sebe a jak se vyrovnávala se zkouškami, jimiž si musela projít? Autorka tohoto jedinečného životopisu María Hesseová se snaží slavnou mexickou malířku vykreslit jinak, než je zvykem. Zaměřuje se na Fridiny pocity, touhy, pohnutky a vášně. Na to, kým Frida byla a kým se snažila být. Příběh Fridina života přitom nevypráví pouze slovy, ale i prostřednictvím fascinujících ilustrací, které vás na první pohled uhranou.

 

Frida Kahlo: Ilustrovaný životopis

Autorka: María Hesseová
Přeložila: Adéla Ščurková

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 175×250 mm
ISBN: 978-80-264-2713-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Frida Kahlo: Ilustrovaný životopis vydalo nakladatelství CPress.

 

Ukázka z knihy

Frida Kahlo Ilustrovany zivotopis_ukazka1Frida Kahlo Ilustrovany zivotopis_ukazka2

Stáhněte si další ukázku.

Přečtěte si také náš článek o knize Frida, která je rovněž věnována slavné výtvarnici.

 

María Hesseová

Jak sama říká, María Hesseová se stala ilustrátorkou už ve věku šesti let. Později tento obor vystudovala a začala se mu věnovat profesionálně. Spolupracovala s nakladatelstvím Edelvives, s časopisy Jot Down, Maasai Magazine, Fashion & Art, Public, Kireii něbo Glamor, a pracovala pro značky Louise Boutin, Brugal, Companía Fantástica a Martini. Ilustrovala i několik knih, mezi jinými také biografii Fridy Kahlo či Pýchu a předsudek. Její práce byly součástí několika galerijních výstav. V její tvorbě se odráží zejména ženská citlivost a ženy u ní většinou figurují jako hlavní postavy.

Informace byly čerpány ze stránek společnosti Albatros Media.


Nakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFrida Kahlo: Ilustrovaný životopis

Hesseová, María

CPress, 2019

Napsat komentář