Hravé učení s knihou

Děti čtou
Zajímáte se o své okolí? Máte mnoho zvídavých otázek a rádi objevujete nepoznané? Ti nejmenší mohou s pomocí leporela zjistit, jak chodí zvířátka spát. Starší se dozví něco o anatomii obyvatel zvířecí říše a vydají se na pozoruhodná místa v České republice.

Máte rádi zvířátka? Pokud ano, můžete si společně s rodiči před spaním otevřít krásné leporelo plné veršů a říkánek. Zpříjemníte si večerní čas a zároveň zjistíte, jak si obyvatelé zvířecí říše přejí dobrou noc.

Leporelo pro děti ve věku od 18 měsíců. Jak si dávají dobrou noc lvi, myši, opičky, sovy, kočky, ježci a my lidé? Roztomilé verše, rýmy a říkání pro příjemné chvíle před usnutím.

Ukázka z knihy

Jak zviratka chodi spat

Jak zvířátka chodí spát

Autorka: Marina Rachner
Přeložila: Magdalena Havlová

Počet stran: 12
Vazba: vázaná
Formát: 170×170 mm
ISBN: 978-80-88316-37-4
Doporučená cena: 169 Kč

Knihu Jak zvířátka chodí spát vydalo nakladatelství Kazda.

————————————————

A u zvířat ještě chvíli zůstaneme. Ilustrátorka a zooložka spojily síly a stvořily zajímavou publikaci, která přibližuje anatomii a kostry celé zvířecí říše. Cesta napříč historií a vývojem může začít…

Jedinečná publikace mapující kostry celé zvířecí říše!
Jak je možné, že zvířata dovedou běhat, skákat a létat? Jak plavou, hrabají nebo koušou? Jak se jejich těla během dlouhých let vývoje uzpůsobila? Najděte odpovědi na všechny své otázky. Kniha Kosti vezme všechny čtenáře na jedinečnou cestu mapující historii vývoje koster celé zvířecí říše. Okouzlující ilustrace Chervelle Fryerové a fascinující texty zooložky Jules Howardové poskytují provokativní pohled na anatomické rysy některých z nejzajímavějších tvorů na světě.

Ukázka z knihy

Kosti

Kosti

Dostaňte se zvířatům pod kůží
Autorka: Jules Howard
Ilustrátorka: Chervelle Fryer
Přeložil: Stupková, Kateřina

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 241×302 mm
ISBN: 978-80-00-05515-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Kosti vydalo nakladatelství Albatros.

————————————————

Vydejte se za poznáním významných a slavných míst České republiky. Dozvíte se řadu zajímavých informací, poznáte netradiční a pozoruhodná místa v Čechách, na Moravě a ve Slezsku.

Pokračování úspěšné knihy Co má vědět správný Čech, tentokrát zaměřené na poznávání významných a slavných míst naší vlasti.
Víte, který náš hrad je nejnavštěvovanější? Jaké muzeum je nejzajímavější? Poznáte, kde se točila pohádka Tři oříšky pro Popelku? Kudy vede naučná stezka až do pravěku? Umíte vyjmenovat všechny naše památky zapsané na seznamu UNESCO? Dokážete najít na mapě, kudy teče Baťův kanál, kde se nachází Veselý Kopec nebo kde je přečerpávací nádrž Dlouhé stráně?
V této knížce najdete nejen odpovědi na tyto otázky, ale také spoustu dalších zajímavostí o významných i netradičních místech a pozoruhodnostech naší krásné země. Zjistíte, co by měl poznat a která místa naší republiky by měl navštívit každý správný Čech, Moravan i Slezan.
Tato kniha pro vás jistě bude inspirací a připomene vám, proč být hrdý na to, že žijete v České republice, a také jací jsme my Češi byli a stále jsme kabrňáci.

Co má poznat správný Čech

Autor: Michal Vaněček, Jana Vaněčková
Ilustrátor: Václav Ráž

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 220×282 mm
ISBN: 978-80-271-2090-1
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Co má poznat správný Čech vydalo nakladatelství Grada. Můžete se podívat na první díl.

O autorovi

Michal Vaněček je autorem úctyhodné řady téměř třiceti knih povídek a pohádek. Ač to vypadá na první pohled zcela neslučitelně s pohádkami, jeho hlavní profesí jsou informační systémy.  Je spolumajitelem a ředitelem společnosti T-SOFT a.s., a to již 27 let. Mimo to se věnuje nadaci a charitativní činnosti. V rámci Nadace T-SOFT ETERNITY vydává též knížky, zejména s medicínskou tematikou nebo s tematikou, která je obtížně uplatnitelná komerčně. Sám se jako autor, spoluautor nebo manažer podílel na téměř šedesáti knižních titulech a CD. V současné době významně spolupracuje s nakladatelstvím Grada, kde vydává úspěšné a oblíbené knihy pro děti i pro dospělé.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

Jana Vaněčková je spoluautorkou encyklopedie Co má poznat správný Čech. Je absolventkou oboru Arts management na VŠE a v současné době studuje politologii na FF UK. Žije literaturou, své dojmy z knih zaznamenává v recenzích na Instagramu pod přezdívkou „Knižní Odysea“. V roce 2017 získala ocenění ve fotografické soutěži pořádané Úřadem vlády za ilustrace ke knize O čem se nemluví – Příběhy mladých lidí s Downovým syndromem.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

O ilustrátorovi

Václav Ráž – kreativní výtvarník, ilustrátor, kreslíř a fotograf. V roce 2014 obdržel ocenění SUK 2014 – Cena noci s Andersenem. Spolupracoval s několika periodiky, nakladatelstvím a reklamou. Nejstěžejnější tituly, projekty a spolupráce – Blesk, Marianne, Žena a život, Holiday Navigator, Czech Bussines Weekly, Albi česká republika a.s., Prague´s Barrel Tournament, Nadační fond Zdeňky Žádníkové, Trnky Brnky, Čtyřlístek, Mateřídouška, Nezbeda, nakladatelství Fragment, Triton. V současné době se věnuje úzké spolupráci s nakladatelstvím Grada, kde se podílí na sérii úspěšných dětských titulů. Ilustrováním knih pro děti si splnil svůj sen.

Zdroj informací: nakladatelství Grada


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak zvířátka chodí spát

Rachner, Marina

Kazda, 2019

zobrazit info o knizeKosti
Dostaňte se zvířatům pod kůží

Howard, Jules

Albatros, 2019

zobrazit info o knizeCo má poznat správný Čech

Vaněček, Michal – Vaněčková, Jana

Grada, 2019

Napsat komentář