Novodobé dějiny světa v kolorovaných fotografiích

Barvy casu 5
Britský historik a brazilská umělkyně spojili síly a vytvořili unikátní publikaci mapující novodobé dějiny světa prostřednictvím dvou stovek úchvatných obrazů, které vznikly s pomocí digitálního kolorování. Vydejte se na cestu časem a poznejte svět, ve kterém žijete.

Novodobé dějiny světa v kolorovaných fotografiích.
Výjimečná a v současné knižní produkci ojedinělá publikace Barvy času pokrývá více než 100 let světových dějin: od vlády královny Viktorie a americké občanské války až ke kubánské krizi a počátkům kosmického věku. Zaznamenává vzestup a pád impérií, vědecké objevy, průmyslový vývoj, umění, tragédie válek, politiku míru a životy mužů a žen, kteří tvořili dějiny.
Bohatě ilustrovaná kniha je společným dílem renomovaného britského historika Dana Jonese, autora bestsellerů žebříčku The New York Times, a talentované brazilské umělkyně Mariny Amaralové. Ta na základě unikátních fotografií vytvořila 200 úchvatných obrazů, které přivedla k životu s pomocí digitálního kolorování. Dan Jones ke každému z nich napsal poutavý text, který jej zasazuje do historického kontextu. Vznikl tak živoucí celistvý obraz světa, v němž dnes žijeme.

Ukázka z knihy

Barvy casu 1

Barvy casu 2

Barvy času

Novodobé dějiny světa v kolorovaných fotografiích
Autorka: Marina Amaralová, Dan Jones
Přeložila: Věra Kovářová

Počet stran: 432
Vazba: vázaná
Formát: 189×246 mm
ISBN: 978-80-756-5460-1
Doporučená cena: 698 Kč

 

Knihu Barvy času vydalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorech

Dan Jones je historik, moderátor a mnoha cenami ověnčený novinář. Píše pro významná média jako The Sunday TimesThe Daily TelegraphThe Wall Street Journal. Je autorem několika mezinárodních bestsellerů, které si získaly čtenáře po celém světě – například The PlantagenetsThe Templars a The Wars of the Roses.

Marina Amaralová je brazilská umělkyně, která se specializuje na kolorování historických fotografií.

Zdroj informací: nakladatelství Jota


Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi největší nakladatelství v České republice.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBarvy času
Novodobé dějiny světa v kolorovaných fotografiích

Amaralová, Marina – Jones, Dan

Jota, 2019

Napsat komentář