Osudy židovských dětí

deti-holocaustu-perex
Nakladatelství Cosmopolis vydalo ojedinělou publikaci, která přináší pravdivé příběhy o neobyčejné odvaze devíti židovských dětí za druhé světové války.

„Přežiju. Musím. Až válka skončí, musím být ta, která lidem řekne o naší rodině.“ Příběhy „dětí holocaustu“ představují strhující životní osudy devíti židovských dětí, které musely přežít hrůzy holocaustu po celé Evropě. V době největších zvěrstev, která se kdy děla, muselo každé z nich prožít své osobní peklo a projít noční můrou druhé světové války. Tato kniha je pomníkem jejich odvahy tváří v tvář smrti. A také oslavou lidského ducha – vůle překonat nevýslovné hrůzy, vůle zvítězit nad zlem, vůle žít. Lidé v příbězích vlastně mají jednu společnou vlastnost – hluboko ve svém srdci věřili, že budou žít, i když mnoho jiných kolem nich umíralo. „Vím, že vznikne lepší svět, až tahle válka skončí. Nemůže to být tak zlé napořád.“

 

Děti holocaustu

Pravdivé příběhy o odvaze a statečnosti
Autoři: Mara Bovsunová, Allan Zullo

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-247-2136-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Děti holocaustu vydalo nakladatelství Cosmopolis.

 

Ukázka z knihy

A tak byl ve smradlavém, nacpaném dobytčáku a všude kolem něho se vznášel pach smrti a zoufalství. Zesláblé nohy ho bolely, ale nebylo si kde sednout. Kručelo mu v prázdném žaludku, ale pro lidi ve vagonu tu nebylo žádné jídlo. Ve vyschlém krku ho pálilo, ale nebyla tu ani kapka vody. Jak dlouho tak asi trpěl? Dny přestal počítat, o čase ztratil pojem. Stejně jako ostatní vězni dostal na cestu bochník chleba. To bylo jediné jídlo. Ale Mathei ho dojedl druhý den večer. A to se stalo už před několika dny.

 

Ohlasy ze zahraničí

Kdykoliv si můžeme přečíst o holocaustu a o tom, co všechno se stalo, je to dobrá věc! Věc, o které musíme uvažovat a znát ji proto, aby se neopakovala…

Rebekah, Amazon.com

Tuhle knihu jsem nemohla odložit. Přestože není rozsáhlá, otevřela mi oči ohledně hrůz, které museli Židé prožít. Rozhodně ji doporučím nejen svým vnukům.

Ehelyn, Amazon.co.uk

Tohle si prostě musíte přečíst. Nedovedeme si ani představit, co všechno ti ubozí lidé museli prožít. Jsem opravdu šťastná, že jsem se narodila až po válce, a zároveň hrdá na každého z přeživších.

Fionamarshall, Amazon.co.uk


Nakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDěti holocaustu
Pravdivé příběhy o odvaze a statečnosti

Bovsunová, Mara – Zullo, Allan

Cosmopolis, 2019

Osudy židovských dětí - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Alena napsal:

    Dobrý den, dnes jsem si vyzvedla vyhranou knihu Děti holocaustu, moc děkuji. A.

Napsat komentář