Zahrajte si o hon na napodobitele starých vražd

kanibal-z-nine-elms-perex
Případ Kanibala z Nine Elms přinesl Kate Marshallové nejen úspěch, ale také ji málem stál život a později paradoxně i kariéru. Aby na tyto události zapomněla, dala Kate přednost přednášení na univerzitě, ale minulost se nyní znovu připomíná.

Vrah napodobitel

Před patnácti lety byla Kate Marshallová vycházející hvězdou londýnské policie. Dokázala vyřešit sledovaný případ nebezpečného a krutého sériového vraha s přiléhavou přezdívkou Kanibal z Nine Elms, i když přitom sama málem zemřela.

Nyní Kate přednáší na univerzitě a snaží se vést poklidný život, když se minulost začne vracet. E-mail s žádostí o pomoc ji vtáhne nejen do právě probíhajícího vyšetřování vražd mladých dívek. Jejich modus operandi nebezpečně připomíná případ, který před patnácti lety vyřešila.

Nevrací se jen vzpomínky. Vrah napodobitel chce dokončit započatou práci… A tak se i Kate musí vrátit k vyšetřování, aby dokončila tu svoji – chytit dalšího sériového vraha.

 

Kanibal z Nine Elms

Autor: Robert Bryndza

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Kateřina Elisová
Počet stran: 464
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2019
ISBN: 978-80-271-2897-6

Přečtěte si více o knize Kanibal z Nine Elms, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

„Za všechny ty roky jsem nikdy nic podobného neviděl,“ vydechl.
„Vy jste byli na místě činu jako první?“ zeptal se Peter. Netrpělivě čekal, až mu policista nadzvedne pásku, ale nebyl ochotný to udělat sám.
„Ano. Policejní konstábl Stanley Gresham, pane. Tohle je policejní konstábl Will Stokes,“ opáčil a ukázal na mladého policistu, který náhle stáhl obličej, odvrátil se od nich a přes policejní pásku se vyzvracel. „Je to jeho první den v práci,“ dodal a zakroutil hlavou. Kate věnovala mladému policistovi účastný pohled, když se znovu předklonil a začal zvracet. Z pusy mu visely tenké provázky slin. Peter vytáhl z vnitřní kapsy čistý bílý kapesník a Kate se domnívala, že ho nabídne mladému policistovi, ale místo toho si ho sám přitiskl na nos a ústa.
„Chci mít tohle místo činu uzavřené. A nikomu ani slovo,“ nařídil Peter.
„Samozřejmě, pane.“

 

O autorovi

bryndza-robertRobert Bryndza je britský autor žijící trvale na Slovensku se svým manželem Jánem. Jeho prvního thrilleru, Dívky v ledu, se v zahraničí již prodaly více než dva miliony výtisků, byl označen jako The Wall Street Journal a USA Today bestseller a práva byla prodána do devětadvaceti jazyků. The Girl in the Ice (Dívka v ledu) je první díl poutavé série s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou. I jeho další pokračování Night Stalker (Noční lov), Dark Water (Temné hlubiny), Last Breath (Do posledního dechu), Cold Blood (Chladnokrevně) a Deadly Secrets (Smrtící tajnosti) se drží na předních příčkách nejprodávanějších knih. Nyní Robert Bryndza pracuje na sérii případů nové hrdinky Kate Marshallové, ženy s pohnutým osudem a silným smyslem pro spravedlnost, kterou jako novou vyšetřovatelku představil v knize Kanibal z Nine Elms (Nine Elms). Kromě těchto dvou sérií je taktéž autorem romanticky a humorně laděných zahraničních bestsellerů.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Cosmopolis)

 

Vyhrajte knihu Kanibal z Nine Elms

Případ Kanibala z Nine Elms sice Kate Marshallová před patnácti lety úspěšně vyřešila, přesto se nestal odrazovým můstkem k zářné kariéře, ba naopak – tato nadějná vyšetřovatelka musela u policie skončit. Nyní se však bude muset na stanici vrátit. Je totiž jediná, kdo má alespoň malou šanci odhalit pachatele, který se starým případem inspiroval a chce dokončit započatou práci vraha, kterého Kate dopadla. Zda uspěje, to si přečtěte v prvním díle nejnovější série thrillerů Roberta Bryndzy, který právě dnes vychází v češtině!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kanibal z Nine Elms vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kanibal z Nine Elms
probíhá od 6. do 19. listopadu 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi thrillery Kanibal z Nine Elms

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKanibal z Nine Elms

Bryndza, Robert

Cosmopolis, 2019

Napsat komentář