Historie ožívá v komiksu

Wannsee
Píše se 20. leden 1942 a vila ve Wannsee se stává součástí plánů Třetí říše při plánovaní vyhlazení obyvatel židovského původu. Ze schůze se zachoval jeden zápis, na jehož základě Francouz Fabrice Hénanff stvořil komiks mapující mrazivou atmosféru.

Vila ve Wannsee na předměstí Berlína, 20. ledna 1942. Patnáct vysokých představitelů Třetí říše se zde na popud Reinharda Heydricha sešlo, aby prakticky naplánovalo „konečné řešení židovské otázky“. Po jejich konferenci neměla zůstat ani stopa, přesto se zápis jednoho z účastníků zachoval. Le Hénanffův komiks vychází z dobových dokumentů. Působivou kombinací umělecké nadsázky a historické přesnosti vytváří mrazivou atmosféru, v níž vyplouvají na povrch neshody a mocenské boje uvnitř nacistického státního aparátu i hrůznost záměru, s nímž se tito pohlaváři chystají vymazat z povrchu zemského veškeré židovské obyvatelstvo.

Wannsee

Autor: Fabrice Hénanff
Přeložila: Lucie Šavlíková

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 220×260 mm
ISBN: 978-80-257-2947-2
Doporučená cena: 328 Kč

Knihu Wannsee vydalo nakladatelství Argo.

O autorovi

Fabrice Le Hénanff se narodil roku 1972 v Quimperlé, kde žije dodnes. Vystudoval výtvarné umění na univerzitě v Rennes, pravidelně přispívá svými ilustracemi do bretaňského regionálního deníku Le Télégramme de Brest. Knižně vydává komiksová alba, u nichž nezřídka bývá autorem jak ilustrací, tak scénáře, jak je tomu i u Wannsee. Často se zaměřuje na historická témata (Ostfront, 2011, Westfront, 2012) a na životopisy významných umělců (Modigliani, prince de la boheme, 2014, Elvis, 2015).

Zdroj informací: nakladatelství Argo


argoNakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeWannsee

Hénanff, Fabrice Le

Argo, 2019

Napsat komentář