Nenechte si ujít v týdnu od 4. do 10. listopadu 2019

nenechte_si_ujit
Během příštího týdne se nudit určitě nebudete, koná se totiž plno literárních akcí. Zajít můžete například na autorské čtení Petry Horákové či na křest knihy Jako v nebi, jenže jinak. A za pozornost jistě stojí i beseda s Ladislavem Špačkem o jeho nové knize.

V Praze se pak koná krom jiného představení knihy Soukromá vernisáž či křest nové knižní edice Young adult nakladatelství Cosmopolis.

Začneme ale v Ústí nad Labem. V pondělí 4. listopadu se ve zdejší Severočeské vědecké knihovně uskuteční autorské čtení respektovaného amatérského filmaře Oskara George Sieberta. Autor bude číst ze své knihy Jak se Bruno stal špionem, v níž popisuje své zkušenosti s československou státní bezpečností. Tento rodilý Němec totiž žil až do roku 1976 v Česku a StB na něj vedla spis. Na textu knihy se podílela také Monika Bartošová. Autorské čtení začíná v 17.00.

Následující akce bude zajímat především dospívající čtenáře. Nakladatelství Cosmopolis totiž přichází s novou knižní edicí YOUNG ADULT. V pondělí 4. listopadupražském Paláci knih Luxor svoje nové knihy představí hned čtyři autorky: Kristina Hlaváčková, Tereza Barvíková, Terry Shaft a Dominika Digtyar. Začátek je naplánován na 17.00.

Praze ještě zůstaneme a potěšíme všechny milovníky poezie. Ve středu 6. listopadu v Městské knihovně v Praze v Domu čtení představí knihu Soukromá vernisáž od známé básnířky, prozaičky a divadelnice Zdeny Bratršovské. Jedná se o výbor z autorčiných pěti básnických sbírek vydaných v 80. letech minulého století. Básně zaujmou svojí drsností a otevřeností ve věcech erotiky. Akce začíná v 18.00, tak si ji nenechte ujít.

Ve čtvrtek 7. listopadu přijede do Knihovny města Hradce Králové spisovatelka, publicistka a překladatelka Pavla Horáková a bude zde mít autorské čtení. V roce 2010 debutovala detektivním románem pro mládež Tajemství hrobaříků, na který navázala dalšími dvěma díly. Do širokého povědomí veřejnosti se pak dostala letos, když získala cenu Magnesia Litera za svůj první román pro dospělé Teorie podivnosti. Akce začíná v 17.30 ve Víceúčelovém sále Centra celoživotního vzdělávání.

Následující akci si určitě nenechají ujít ti, kterým se líbila knížka Aleše Palána Raději zešílet v divočině. Autor totiž vydal další knihu nazvanou Jako v nebi, jenže jinak, která obsahuje nové příběhy samotářů žijících mimo civilizaci. Tentokrát se ale Palán nezaměřil jenom na Šumavu, za samotáři jezdil do různých koutů Česka – od Chodska po Bílé Karpaty, od Jeseníků po Beskydy. Křest knihy proběhne v Knihovně Václava Havla v Praze ve čtvrtek 7. listopadu od 19.00.

pátek 8. listopadu se v pražském Paláci knih Luxor pokřtí titul Ve stínu magie – Antalogie české fantastiky z dílny editorské dvojice Boris Hokr a Leoš Kyša. V této knize najdete povídky nové generace českých autorů sci-fi a fantasy. Konkrétně se můžete těšit na díla Františka Kotlety, Kristýny Sněgoňové či Julie Novákové. Jestliže je tedy fanstasy váš oblíbený žánr, rozhodně do Paláce knih dorazte, nebudete litovat. Akce začíná v 16.30. 

Týden uzavřeme v Knihcentru Caffé v OC Olympia v Brně. V sobotu 9. listopadu sem můžete zajít na besedu a autogramiádu Ladislava Špačka k jeho nové knize Dědečku, vyprávěj o světě. Tato knížka je další ze série knížek o zvídavé Viktorce a jejím moudrém dědečkovi. Tentokrát se společně vypraví do pěti důležitých evropských zemí a naučí se orientovat na letišti, chovat se v hotelu či využívat svoje znalosti angličtiny. Akce začíná v 14.30.

  Plno dalších literárních událostí najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář