Druhá šance

šance
Zamilovaní občas dělají chyby. Tim ale udělal takovou, která nejde jen tak odpustit. Dá mu Vita druhou šanci, nebo je jejich vztah nadobro ztracený?

Úspěšná britská spisovatelka Freya Northová napsala už mnoho románů, které se těší stále větší oblibě. V roce 1991 ukončila své doktorandské studium a rozhodla se stát spisovatelkou. Její rodina i blízcí ji přemlouvali, aby si našla solidní zaměstnání, ale ona vytrvala a nakonec došla k vytouženému cíli.

Svou první knihu vydala v roce 1996 a další neméně úspěšná díla na sebe nenechala dlouho čekat. Většina z nich se stala bestsellery. Za své dílo Kolotoč snů dokonce získala v Británii ocenění Nejlepší román pro ženy za rok 2008. V současné době žije se svou rodinou v Londýně a dokončuje další román.

Nejnovější kniha se jmenuje Nová šance a v České republice ji vydalo nakladatelství BB/art v květnu tohoto roku.

Hlavní hrdinkou příběhu je Vita, která je čerstvou třicátnicí a vzpamatovává se z rozchodu s Timem, se kterým byla neskutečných šest let. Je velice nešťastná a zklamaná životem. Jako každá žena by už chtěla ve svém věku rodinu a zázemí. Místo toho si musí hledat nové bydlení a snaží se vzpamatovat z velkého zklamání, které jí Tim způsobil.

Vita spolu se svým bývalým přítelem Timem vlastní krámek, jenž má ale k výdělečnosti daleko. Možná by business prosperoval lépe, kdyby jeho majitelka nesnila s otevřenýma očima, nečetla knihy v pracovní době, ale více se věnovala obchodu a svým zákazníkům.

Nakonec najde Vita svůj domov v Domě U Hrušně. Je to krásný, starobylý dům, který má jen jedinou vadu. A tou je právě strom, po kterém je pojmenován. Hrušeň, jež v létě přitahuje mnoho vos, straší Vitu natolik, že se jí rozhodne zbavit. A tak zavolá do jedné doporučené firmy, která tuto službu poskytuje.

Oliver je muž, který nadevše miluje stromy a svého dospívajícího syna. Je ale moc osamělý, protože přišel o lásku svého života. Právě on zavítá na Vitinu zahradu, kde ho nezaujme pouze krásný strom, ale i příjemná, ale trochu bláznivá žena.

Co se stane, když se potkají žena zklamaná láskou a muž, jenž má lásky na rozdávání? Mohou ve svém věku začít znovu? A jak si Vita poradí s Oliverovou minulostí, která ji pronásleduje na každém kroku? O tom vám bude vyprávět tento milostný příběh.

Je to kniha plná lásky, sexu, ale i věrnosti a přátelství. Zkrátka zde objevíte vše, co nezbytně patří k životu. Díky tomuto příběhu zjistíte, že láska na vás čeká na každém rohu a můžete ji potkat na těch nejneuvěřitelnějších místech. Rozhlédněte se, třeba právě teď na vás někde číhá.

Autorka je příkladem toho, že i červená knihovna může být kvalitní literaturou. Freya Northová má skvělou slovní zásobu, díky které je vyprávění velice pestré a zajímavé. Její vtipné dialogy zpestřují běžný romantický příběh a zaručují bezvadné čtení, při kterém se rozhodně nebudete nudit.

Doporučuji, aby si tuto krásnou, chvílemi vtipnou a hlavně inteligentní knihu přečetly všechny skvělé ženy, které věří v pravou lásku. A pokud v ni nevěříte, přečtěte si ji také, třeba konečně uvěříte v sílu, kterou může dávat právě tato úžasná emoce.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNová šance

North, Freya

BB/art, 2012

Napsat komentář