Co na nás život chystá?

roz-zena-milovat-uvod
Lidský život je tak rozmanitý, že ať už je nám patnáct nebo padesát, život pro nás vždy chystá něco nového a nepoznaného. Jak se novým věcem postavit, jak ovládnout a využít svůj hněv a jak se připravit na opravdovou lásku? O tom všem mluví dnes představované knihy.

Co je to hněv? Jak s ním pracovat? Jak ho ovládnout a jaký je jeho smysl a účel? A hlavně: proč je hněv u žen považován za něco nepatřičného, zatímco u mužů je vnímán jako něco přirozeného? O tom všem pojednává kniha Rozhněvaná žena. A není to četba pouze pro ženy! Mluví i k mužům a dává jim pochopit, jaké předsudky o ženách a hněvu v sobě nevědomky nosí.

Rozhněvaná žena

Objevte potenciál uvolněné energie
Autorka: Almut Schmale-Riedel
Přeložila: Jana Zoubková

Počet stran: 168
Vazba: brožovaná
Formát: 130×198 mm
ISBN: 978-80-262-1514-1
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Rozhněvaná žena vydalo nakladatelství Portál.

Hněv je stále považován za cosi nepatřičného, přijatelného pouze u silnějšího pohlaví. Proto mají mnohé ženy sklon v sobě pocity hněvu potlačovat a fungovat v roli usmiřovatelky, což s sebou může nést řadu nepříjemných duševních i tělesných symptomů, vyvolaných vytěsněnými pocity. Autorka se zabývá vymezením pojmů hněv, vztek apod. a neurobiologickými příčinami mnoha různých typů agrese. Zamýšlí se nad typickými vnitřními přesvědčeními souvisejícími s hněvem, nad potlačením a hromaděním hněvu, zástupnými emocemi (smutek místo hněvu), agresivními fantaziemi, zahořklostí a pocity viny a nad psychosomatizováním hněvu. Kniha nabízí mnoho užitečných technik o tom, jak získat k hněvu přístup a jak s ním konstruktivně nakládat. Závěrečná kapitola je určena mužům a zabývá se jejich představami o ženském hněvu, o navyklých mužských vzorcích řešení konfliktů, o vymezování v partnerství a o prevenci eskalace domácího násilí.

Ukázka z knihy

Čeho chceme vztekem dosáhnout

Představme si situace, že máme vztek, uvědomujeme si tuto emoci a zjistili jsme i její příčinu. K čemu je nám pak vztek ještě dobrý, jaký je jeho smysl a užitek? Mahátma Gándhí v této souvislosti klade otázku: „Jak co nejlépe využít hněv, který právě cítíš?“

I když si vztek uvědomíme a známe jeho příčinu, může se stát, že ustrneme v pocitu „zlobím se, protože ty…“ Abychom v myšlenkách neskončili u druhého, je dobré zaměřit se na vlastní neuspokojenou potřebu. Zlobíme se na druhého, protože nenaplnil některou z našich potřeb. Jak důležitá pro nás tato potřeba v této chvíli je? Je tak důležitá, abychom ji vyslovili a zasazovali se o ni? Je k tomu tato situace vhodná? Nebo můžeme tuto potřebu odložit (aniž bychom si do sešitku nalepili další kupon vzteku)?

Další ukázkové stránky z knihy naleznete přímo na stránkách nakladatele.

O autorce

Almut Schmale-Riedel je pedagožka, psychoterapeutka a psycholožka (transakční analýza), koučka EASC a lektorka rodinných konstelací. Dále se věnuje gestalt terapii, terapii traumatu, integrativní psychoterapii a energetické psychoterapii a často vystupuje na mezinárodních psychoterapeutických kongresech.

Zdroj: portal.cz

O nakladateli

Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

————————————————

Francouzský kněz Pierre-Hervé Grosjean v knize Milovat doopravdy mluví k mladým lidem a snaží se je připravit na opravdovou lásku, tak jak ji vidí křesťanská nauka. Vychází přitom ze své dlouholeté kněžské zkušenosti.

Milovat doopravdy

Autor: Pierre-Hervé Grosjean

 

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
ISBN: 9788075660725
Doporučená cena: 189 Kč

Knihu Milovat doopravdy vydalo Karmelitánské nakladatelství.

Otec Grosjean zná mladé lidi velmi dobře, vždyť se s nimi setkává, naslouchá jim a doprovází je už celé roky. Ze své kněžské zkušenosti a svých přednášek vybral to nejlepší, aby je povzbudil a odpověděl na všechny jejich otázky týkající se budování opravdové lásky.

Tato knížka není ani kázání o morálce, ani soubor nějakých pravidel. Obrací se na mladé lidi ve věku patnácti až dvaceti dvou let a předkládá jim k úvaze myšlenky, které mají napomoci jejich osobnímu růstu a připravit je na opravdovou lásku.

Velmi ji ocení i dospělí, kteří chtějí svým dospívajícím dětem předat správnou a nezkreslenou představu o tom, co je to opravdová láska.

O autorovi

Pierre-Hervé Grosjean (* 1978) je kněz versailleské diecéze a bloger. Vysvěcen byl roku 2004 a dnes působí jako farář ve farnosti Saint-Cyr-lʼÉcole a studentský kaplan. Doprovází také mnoho mladých lidí ze skautských oddílů a v rámci letní univerzity Aktéři budoucnosti (Acteurs dʼAvenir), kterou založil. Spolu se dvěma svými spolubratry vede internetové stránky Padreblog.fr.

Zdroj: ikarmel.cz

O nakladateli

Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRozhněvaná žena
Objevte potenciál uvolněné energie

Schmale-Riedel, Almut

Portál, 2019

zobrazit info o knizeMilovat doopravdy

Grosjean, Pierre-Hervé

Karmelitánské nakladatelství, 2019

Napsat komentář