Kdo s koho

thrillery-krimi
Se začínajícím podzimem přichází ideální čas strávit chladné, potemnělé večery s dobrými detektivkami a thrillery, z nichž vám bude běhat mráz po zádech. Ponořte se do případů záhadných zmizení, nevysvětlitelných vražd a podivných rodinných vztahů s našimi čtyřmi knižními tipy.

Do prostředí odpadlíků a vyvrhelů společnosti žijících v komunách rozesetých po kalifornské poušti vás zavede román Pouštní dívka. Hlavní hrdinka, Phoebe Sieglerová, sem přichází z New Yorku poté, co opustila svou práci. V kalifornském vnitrozemí se chce pokusit najít dceru své kamarádky, Arabellu. Průvodcem v cizím prostředí se jí má stát Charles Heist, specialista na pátrání po pohřešovaných lidech. Jaké je ale jeho spojení s místními podivnými obyvateli? A nakolik může jeho tajemná minulost ohrozit samotnou Phoebe?

Phoebe Sieglerová poprvé narazí na Charlese Heista v ošuntělém přívěsu v poušti poblíž Los Angeles. Phoebe se snaží najít pohřešovanou dceru své kamarádky a doslechla se, že Heist je mimořádně úspěšný při hledání nezvěstných lidí. Prostořekou, otevřenou Phoebe přitahuje ten málomluvný, neproniknutelný člověk, třebaže očividně nehraje s otevřenými kartami, ale napřed na něj musí vyzrát, aby se vůbec pustil do pátrání…
Nesouměrný pár putuje rozsáhlým kalifornským vnitrozemím, prochází enklávami tuláků a hippies, kteří mají odpor ke konvenčně spořádanému životu. Ukáže se, že tihle lidé na okraji společnosti jsou rozděleni do soupeřících kmenů, že hledanou dívku drží právě v centru konfliktů – a že Heista váže k těm podivným lidem neuzavřená minulost. Všem třem pak hrozí smrtelné nebezpečí…

Pouštní dívka

Autor: Jonathan Lethem
Přeložila: Adéla Bartlová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7335-592-0
Doporučená cena: 288 Kč

 

Knihu Pouštní dívka vydalo nakladatelství Leda.

Ukázka z knihy

Zpoza mosazné osmičky se ozvalo: „Je otevřeno“. Strčila jsem do dveří. Zafungoval obvyklý zákon oslňujícího světla a v šeru jsem zůstala stát jako slepá. Za dveřmi nebyla předsíň ani čekárna, natož sekretářka prosévající návštěvníky. Vpotácela jsem se do takzvaného bytu – do velkého, tmavého prostoru plného krámů, který potemněl ještě víc, když mě hlas vyzval, abych zavřela dveře, a já jsem poslechla. Během okamžiku, který mi byl dopřán na rozpoznání obrysů, jsem spatřila masivní stůl, postavu za ním a stíny na stěnách, to vše nehybné. Byla jsem si přibližně jistá, že tu nejsou žádné další postavy, které by mě mohly případně napadnout.

Přečtěte si více z ukázky

O autorovi

Jonathan Lethem (*1964) se narodil v New Yorku, studoval na Bennington College ve Vermontu. Je autorem sedmi románů, mezi kterými kromě předkládané knihy jsou nejvýraznější The Fortress of Solitude (2003) a Motherless Brooklyn (1999, česky Sirotci z Brooklynu, 2008). Druhá z nich získala National Book Critics Circle Award a Salon Book Award i řadu dalších ocenění.

Zdroj informací: leda.cz

————————————————

Knihou Dokonalá smrt od Helen Fieldsové pokračuje úspěšná krimi série o případech inspektorky Turnerové a detektiva Callanacha z prostředí současného Skotska. Po předchozích dvou dílech (Dokonalé stopy, Dokonalá kořist) přichází nový případ – údajná sebevražda bývalého šéfa místní kriminálky. Něco na tom ale nehraje, a Turnerová s Callanachem jsou rozhodnuti odhalit pravdu.

„I zármutek může být smrtící. Třetí případ detektivů Turnerové a Callanacha z pera bestsellerové autorky“

V kopcích nad Edinburghem se objeví zmrzlé tělo nahé dívky. Téhož dne na druhém konci města zemře bývalý šéfinspektor místní kriminálky, který podle všeho spáchal sebevraždu. Tomu ale nevěří Ava Turnerová, přednedávnem povýšená na jeho místo. Jaký by mohl mít důvod? Detektivy Turnerovou a Callanacha čeká složité vyšetřování, při němž se ocitnou na hranici zákona. A opět hrají o čas, protože vrah s nevinnou tváří si už vyhlédl další oběti.

Dokonalá smrt

Autorka: Helen Fieldsová
Přeložila: Nela Knapová

Počet stran: 392
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7473-863-0
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Dokonalá smrt vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

Ukázka z knihy

Ava se posadila na pohovku a počkala, až se Glynis pomalu usadí na krajíček křesla.
„Je mi to líto, ale musím vám oznámit, že George byl nalezen ve svém autě mrtev. Prvotní stopy ukazují na sebevraždu.“
Ženě klesla čelist a svraštila obočí. Lehce zavrtěla hlavou. Ava to viděla už tolikrát, ten okamžik popření, odmítnutí přijmout zprávu o smrti. Čekala, až Glynis promluví. Vždy to byla nejdříve otázka. Kde? Kdy? Jak? U sebevraždy nejčastěji: Proč?
„Něco s ním bylo,“ pronesla Glynis hlasem, který byl jen jemným vlněním vzduchu.
Ava se na ni upřeně podívala. „Zase srdce? Dozvěděl se od doktora nějaké špatné zprávy?“
Glynis zakroutila hlavou. „O ničem mi neřekl. Pokud vím, tak se po zdravotní stránce zlepšoval. Ale posledních pár týdnů byl, já nevím, takový mrzutý. Vůbec se mu to nepodobalo.“

Přečtěte si více z ukázky

O autorce

Helen Fieldsová třináct let pracovala jako právnička, přičemž se věnovala i vážným případům vražd nebo pašování drog. Po narození druhého dítěte s manželem založila filmovou produkční společnost, v níž se uplatnila jako scenáristka i jako producentka. Sama si vydala své dvě první fantasy knihy, ale do světa velké literatury pronikla až díky sérii thrillerů v hlavní roli s detektivem Lucem Callanachem. S rodinou a dvěma psy žije v Hampshiru, má ráda divadlo, filmy, ale také karate nebo létání ve větrném tunelu.

Zdroj informací: knihazlin.cz

————————————————

Příběh plný napětí a nečekaných zvratů, u kterého nic není takové, jaké se zdá – to přináší psychologický thriller Matčina hra od Sandie Jonesové. Zdánlivě bezchybný vztah Adama a Emily narušuje Adamova matka Pammie, která je posedlá kontrolováním svého syna. A jak se zdá, jejím hlavním cílem je zbavit se Emily…

Návykový psychologický thriller plný nečekaných zvratů o ničivém vztahu mezi Emily, jejím přítelem Adamem a jeho matkou Pammie. Ukazuje, jak mocná může být síla manipulace a že všechno nemusí být tak, jak se na první pohled zdá.
ON TĚ MILUJE: Adam zbožňuje Emily. Emily je přesvědčená, že Adam je perfektní muž, jakého nevěřila, že někdy potká.
ALE ONA TEBE NE: Ve stínu číhá soupeřka, žena, kterou s jejím milovaným spojuje hluboké pouto.
NIC JI NEZASTAVÍ: Emily si vybrala Adama, ale nevybrala si jeho matku Pammie. Neexistuje nic, co by matka neudělala pro svého syna. A Emily zjistí, kam až je Pammie schopná zajít, aby dosáhla svého. Aby Emily odešla navždy.

Matčina hra

Autorka: Sandie Jonesová
Přeložila: Michaela Martinová

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-271-2188-5
Doporučená cena: 379 Kč

 

Knihu Matčina hra vydalo nakladatelství Cosmopolis.

O knihu si můžete do 1.10. i zasoutěžit!

O autorce

Sandie Jonesová je novinářka na volné noze píšící mimo jiné pro Sunday Times, Daily Mail, Woman‘s Weekly a časopis Hello. Kdyby nebyla spisovatelkou, stala by se návrhářkou interiérů, protože je až nezdravě posedlá tapetami a polštářky. Žije v Londýně s manželem a třemi dětmi.

Zdroj informací: cosmopolis.cz

————————————————

Luxusní sídlo skrývající v podzemí nevídané bohatství láká nejednoho zločince v románu od Thomase Harrise. Cari Mora, eponymní hrdinka tohoto thrilleru, získá v této vile zaměstnání, aniž by tušila, o jak nebezpečnou práci se bude jednat. Tato žena s pohnutým osudem, která se snaží v nové zemi přežít, jak jen se dá, se tak má postavit postavit celé řadě zločinců. Ti po ukrytém zlatě již dlouho pátrají a nezastaví se před ničím.

Tvůrce Hannibala Lectera přichází s románem o zlu, nenasytnosti a temných obsesích.
Cari Mora uprchla před válkou v rodné zemi do USA a pod dohledem imigračního úřadu žije na dočasné povolení pobytu v Miami. Aby se uživila, jde ze zaměstnání do zaměstnání a teď se stará o luxusní sídlo přímo na slavné pláži Miami Beach. Nemá tušení, že pod domem je ukryto půl tuny ryzího zlata. To se však dozví jistý Hans-Peter Schneider, který po tomto zlatě slídí už roky, a zdaleka není sám. Krásná Cari stojí tomuto úchylnému zločinci v cestě a jejich střet, po němž zůstane celá řádka mrtvol, je nevyhnutelný…

Cari Mora

Autor: Thomas Harris
Přeložil: Martin Urban

Počet stran: 248
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2879-6
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Cari Mora vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Od Escobarovy smrti vystřídal dům různé majitele, ne všichni se živili legální cestou. Během dvanácti let ho vlastnila řada flamendrů, pošetilců a realitních spekulantů, kteří nemovitost vysoudili na předchůdci a ponechali si ji na určitou dobu podle toho, jak rostlo nebo ubývalo jejich bohatství. Dům byl plný předmětů provázejících životy bývalých majitelů – filmových rekvizit, hrůzostrašných soch a všeho, co se na diváka vrhá a sápe se po něm. Byly tam i módní figuríny, filmové plakáty, jukeboxy, rekvizity z hororů a pár kusů nábytku uzpůsobeného pro sex. V obýváku bylo archaické elektrické křeslo, které ve věznici Sing Sing použili všeho všudy třikrát a jehož elektrické napětí nastavoval sám Thomas Alva Edison.
Jak Cari procházela kolem figurín, nahrbených filmových příšer a pětimetrové sochy mimozemské královny z planety Zorn, cestou k jejímu pokoji postupně rozsvěcela a zhasínala světla. Poslední žárovka pak zhasla v jejím pokoji.

O autorovi

Thomas Harris (*1940) se narodil v Jacksonu ve státě Tennessee. Vystudoval anglistiku na univerzitě ve Wacu v Texasu. O jeho životě toho není příliš známo. V 60. letech se oženil, zplodil dceru a pak se rozvedl. Říká se o něm, že je plachý, má zdvořilé jižanské způsoby a rád vaří. Jako spisovatel debutoval celkem pozdě, a sice roku 1975 románem Černá neděle. Šest let nato vyšel Červený drak. Když se autor při psaní této knihy vžíval do svého démonického antihrdiny dr. Lectera, strávil rok a půl v maličkém domku na samotě. Červený drak vyšel r. 2019 v Argu v revidovaném překladu, následovat bude Mllčení jehňátek a Hannibal.

Zdroj informací: argo.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePouštní dívka

Lethem, Jonathan

Leda, 2019

zobrazit info o knizeDokonalá smrt

Fieldsová, Helen

Kniha Zlín, 2019

zobrazit info o knizeMatčina hra

Jonesová, Sandie

Cosmopolis, 2019

zobrazit info o knizeCari Mora

Harris, Thomas

Argo, 2019

Napsat komentář