Podivín Ždibřich ve sbírce stripů

Zdibrich_uvodni
Ždibřich je příjemná a oddechová četba pro milovníky vtipných komiksů s tak trochu nerudnými hrdiny. Chcete-li se pobavit nad sarkastickými komentáři jednoho podivína, je pro vás tato knížka správnou volbou.

Ždibřich – nositel tohoto jména vám zkazí den, unudí vás k smrti, znechutí svojí povýšeností a vytočí sarkastickými poznámkami. Zrodil se, aby kritizoval, glosoval, nenechal na vás jedinou nit suchou. Je to podivín, který má rád jen sám sebe, ostatní ho ale milují. Jak to? Specifický styl humoru, který Richard Skolek nadělil své komiksové postavě, vzbuzuje různé reakce a emoce. Někdy pozitivní, někdy negativní, někdy žádné. Ždibřich vznikl z potřeby vnést do světa komiksových stripů něco nového, jiného, a to se rozhodně povedlo. V knize najdete přes 200 stripů, z nichž některé jsou zde publikovány zcela poprvé. Dotýkají se aktuálních témat, jako je politika, ekologie, společenské dění, ale také mezilidských a partnerských vztahů, náboženství, práce a smyslu života. Ždibřich je vtipným a velmi trefným glosátorem na úrovni, který vás pobaví a přinutí k zamyšlení.

 

Ždibřich

Komiksové stripy ze života intelektuála
Autor: Richard Skolek

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 170×150 mm
ISBN: 978-80-7413-403-6
Doporučená cena: 220 Kč

Knihu Ždibřich vydalo nakladatelství Zoner Press.

 

Ukázka z knihy

Zdibrich_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Richard Skolek

Richard SkolekRichard Skolek se narodil a žije v Brně, pracuje jako spisovatel a lektor. Zaměřuje se především na humoristickou literaturu a knihy pro děti. Píše do novin a časopisů, spolupracuje s rozhlasem, je autorem webového stripu Ždibřich. Vede řadu kurzů tvůrčího psaní. Věnuje se také improvizačnímu divadlu, založil a vede improvizační skupinu Střídavá péče. Je autorem knih: Moudré z nebeHubený nás nedostanouJak Medvěd Bručimír všechno zapomnělLehkonohé příběhyNesvlíkej se samaZkraťsifous aneb Pohádky na dobré ráno aj. Přečtěte si také jeho příspěvek pro naši rubriku Čtení ke kávě.


Nakladatelství Zoner Press se zaměřuje na překladové a původní české publikace. V roce 2007 byla nabídka vydavatelství rozšířena o řadu oblíbených knih Naučte se kreslit… a v roce 2008 o fantasy žánr v edici Zoner Fantazie a populární publikace s japonskou mangou a komiksy, které vychází pod logem Zoner Manga. Pro vydavatelství jsou velmi inspirativní webové diskuse, názory, tipy a přání čtenářů, které probíhají na Facebooku Manga Zoner, kde jsou stále nové aktuální informace.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŽdibřich
Komiksové stripy ze života intelektuála

Skolek, Richard

Zoner Press, 2019

Napsat komentář