Nenechte si ujít v týdnu od 23. do 29. září 2019

nenechte_si_ujit
Jestli přemýšlíte nad tím, kam zajít příští týden, máme pro vás pár tipů. Koná se například autogramiáda Michala Viewegha spojená se křtem jeho nové knihy. Křtít se bude také kniha Jaromíra Marka Drama zvané brexit. A těšit se můžete i na další LiStOVáNí.

Kromě toho můžete ve Vyškově zajít na výstavu o literatuře během první republiky a v Praze na komunitní festival veřejného čtení.

pondělí 23. září se v pražském Paláci knih Luxor na Václavském náměstí uskuteční autogramiáda Michala Viewegha a křest jeho nové knihy Mým vrstevníkům a jiné fejetony. Knížka je, jak už ostatně název napovídá, sbírkou fejetonů, které autor píše pro magazín Pátek Lidových novin. Během akce se můžete autora zeptat na vše, co vás zajímá. Možná se tak dozvíte, kde stále bere, i po tolika letech psaní, inspiraci. Akce začíná v 17.00, tak si ji nenechte ujít.

pražském Paláci knih Luxor ještě zůstaneme. Ve středu 25. září se zde koná křest knihy Jaromíra Marka Drama zvané brexit. Odchod Spojeného království z Evropské unie, který bývá nazýván brexit, už nějaký ten pátek hýbe nejen evropským, ale i světovým děním. Jaromír Marek pracuje jako zpravodaj Českého rozhlasu ve Spojeném království a ve své knize se snažil shrnout všechny podstatné informace, které se tohoto tématu týkají. Pokud i vás aktuální dění zajímá, určitě tuto akci nevynechejte. Začíná v 16.30.

Ve středu 25. září se v Praze uskuteční ještě jeden zajímavý křest nové knihy. V kavárně Knihkupectví Academia představí dětská fyzioterapeutka Jana Skálová svoji novou knihu Jak teď… Tak potom. Autorka čerpá ze své praxe, v knize proto najdete konkrétní případy a návody, jak pochopit a respektovat cestu vašich dětí ke zdravému pohybu. Křest začíná v 17.00 a hosty večera budou Naďa Konvalinková, Veronika Ptáčková, Hana a Jan Marešovi a Jana Valentová.

Máme tu pozvánku i pro ty úplně nejmenší. Na středu 25. září si připravili akci nazvanou RaníčekKnihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově. Je určena těm úplně nejmenším dětem od 2,5 do 6 let s doprovodem a začíná v 9.30. Během dopoledne si děti poslechnou čtení z vybraných knížek. Kromě toho jsou pro ně připravené i výtvarné a pohybové činnosti, všichni si to tak určitě užijí.

Na čtvrtek 26. září se můžete těšit, pokud máte rádi cyklus scénických čtení LiStOVáNí. Uskuteční se v Severočeské vědecké knihovně v Ústí nad Labem, a to od 19.30. Tentokrát se bude listovat knihou Jána Simkaniče Mé dětství v socialismu. Jde vlastně o takovou vzpomínkovou knihu – více než 60 osobnostní v ní vzpomíná na své dětství v socialismu. Děti totiž často bývají citlivější a intenzivněji tak vnímají absurditu či nesmyslnost, která byla v éře socialismu běžná.

Až do pátku 27. září můžete do Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově zajít na pěknou výstavu nazvanou Literární kronika první republiky. Výstava mapuje literární dění v Československé republice, a to prostřednictvím výkladu o událostech tehdejšího literárního života, dobových citátů i množství unikátních dokumentů. K výstavě se váže i stejnojmenná kniha, kterou si můžete ve vyškovské knihovně vypůjčit.

Pohodovou neděli si můžete užít 29. záříPraze na Ovocném trhu. Od 10.00 až do 18.00 se zde uskuteční komunitní festival veřejného čtení Čtení nad to není. Můžete si přijít poslechnout čtení z knih, ale taky si třeba donést vlastní oblíbenou knihu a číst z ní ostatním. Akce se zúčastní i známé osobnosti, jako například Jana Stryková, Karel Zima, Lenka Krobotová, Josef Trojan a další. Součástí akce budou i prezentace různých nakladatelství. Během dopoledne se bude číst z knih pro děti, přes oběd proběhne čtení nezávislých autorů a odpoledne přijde na řadu čtení pro dospělé.

Na další literární akce se můžete podívat do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář