Dětem na začátek školního roku

Skolaci
Školní rok se rozjíždí velmi zvolna, a tak určitě nebude problém najít si čas na pohádkovou a knižní zábavu. Bývalá bankéřka napsala pro děti neotřelé pohádky, na Dorotku čeká na táboře detektivní pátrání a pomocí luštění a doplňovaček odhalí zvídaví čtenáři tajemství vesmíru.

Jindřiška Kratschmarová začala psát pohádky pro své dva vnoučky. A nejedná se jen tak o obyčejné příběhy, ale vskutku originální pohádky. Poznáte nové pohádkové hrdiny a prožijete s nimi kouzelné příhody.

Vydejte se s touto knížkou nových českých pohádek do kouzelného světa dětské fantazie. Čekají na vás příběhy, jaké jste ještě nikdy neslyšeli: O veselém pajdulákovi z království hraček, o šikovném kováři , který naučil čerta pracovat, o tajemném říčním králi nebo o hloupých a líných loupežnících. Chcete se dozvědět, co všechno se přihodilo a jak to nakonec dopadlo? Tak se do pohádek s chutí začtěte nebo, jestli neumíte ještě číst, nastražte svá ouška a pozorně poslouchejte.

Ukázka z knihy

V Království hraček žili také tři skřítci Uspávánek, Pečlivka a Hračička. Tito malí mužíčkové navštěvovali každou noc velký svět lidí a dělali tam svoji důležitou práci. Uspávánek s Pečlivkou tiše vstupovali do příbytků, ve kterých spaly děti, a zatímco Uspávánek malým spáčům šeptal do oušek hezké pohádky pro klidné spaní, Pečlivka po nich uklízel jejich rozházené hračky. (str. 8)

Sasek Hopsajda a jine pohadky

Šašek Hopsajda a jiné pohádky

Autorka: Jindřiška Kratschmarová
Ilustrovala: Naděžda Kotrčová

Počet stran: 68
Vazba: vázaná
Formát: 187×240 mm
ISBN: 978-80-88104-60-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Šašek Hopsajda a jiné pohádky vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

O autorce

Jindřiška Kratschmarová (1945) vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor finance a úvěr. Pracovala v bance v zahraničním oddělení a po odchodu do důchodu začala psát pro své dva vnuky Daniela a Erika pohádky pro radost a hezké usínání.

 

Zdroj informací: Agentura KRIGL

————————————————

Pokud si chcete připomenout léto a prázdniny, sledujte táborové příhody hlavní hrdinky Dorotky. Ta sice najde nejlepšího kamaráda, ale zároveň na ni čeká velké detektivní pátrání po ukradeném poháru.

Copak někdo může mít radost z toho, že ho rodiče na nekonečné tři týdny uklidí na tábor!? Dorotka tedy rozhodně nadšená není. Prázdniny ale umějí překvapovat – třeba tím, že najdete nejlepšího kamaráda v někom, do koho byste to nikdy neřekli, nebo že se neplánovaně stanete detektivem.
Přečtěte si letní táborové dobrodružství okořeněné záhadou ukradeného poháru!

Ukázka z knihy

Dorotka na tabore

Dorotka na táboře

Záhada ztraceného poháru
Autorka: Petra Martišková
Ilustrovala: Zuzana Dreadka Krutá 

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 170×222 mm
ISBN: 978-80-271-2440-4
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu Dorotka na táboře vydalo nakladatelství Grada. A můžete si přečíst ukázku.

O autorce

Petra Martišková se narodila 5. března 1977 v Chomutově a už odmalička ráda hodně četla. Vystudovala Gymnázium v Kadani. Hlásila se na žurnalistiku a bohužel neuspěla při přijímacím řízení. Následně zkusila učitelství a ekonomiku než zakotvila u psaní. V roce 2006 světlo světa spatřila první kniha Tanec v srdci. Dále napsala např. knihu Léto na vodě či Nepovedené kouzlo: Emilka a ztracená škola. Více informací na webu autorky.

————————————————

Vydejte se na dobrodružné a naučné putování Sluneční soustavou. Nejenže se dozvíte spoustu zajímavých informací, ale ještě si užijete zábavu u křížovek, bludišť a doplňovaček. Vesmír skrývá mnoho zajímavostí a je jen na vás, zda je všechny odhalíte.

Mimozemšťan Qark cestuje se svým kamarádem Xylem vesmírem. Pokud rádi luštíte křížovky, písmenková domina, číselné spojovačky, máte rádi bludiště a doplňovačky, můžete se vydat s nimi. Na cestě se dozvíte ještě něco z vesmíru, třeba jak se jmenuje naše nejbližší hvězda, z čeho jsou vytvořeny okolní planety, co na nich najdete a mnoho dalšího.
Zábavné luštění pro všechny kluky a holky prvního stupně, kteří se navíc rádi dozvídají nové informace.

Ukázka z knihy

Vesmirne lusteni a doplnovani

Vesmírné luštění a doplňování

Turistický průvodce Sluneční soustavou
Autorka a ilustrátorka: Jana Majetičová

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 205×295 mm
ISBN: 978-80-262-1520-2
Doporučená cena: 149 Kč

 

Knihu Vesmírné luštění a doplňování vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O autorce

Jana Majetičová je pedagožka na prvním stupni. Vesmírné luštění vzniklo původně jako pracovní listy pro děti v odpolední družině a je tedy testováno přímo na dětech.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠašek Hopsajda a jiné pohádky

Kratschmarová, Jindřiška

Agentura KRIGL, 2019

zobrazit info o knizeDorotka na táboře
Záhada ztraceného poháru

Martišková, Petra

Grada, 2019

zobrazit info o knizeVesmírné luštění a doplňování
Turistický průvodce Sluneční soustavou

Majetičová, Jana

Portál, 2019

Napsat komentář