Nenechte si ujít v týdnu od 16. do 22. září 2019

nenechte_si_ujit
Příští týden bude na literární akce bohatý. Můžete zajít na besedu s Alenou Mornštajnovou, autorské čtení Markéty Hejkalové či na křest novinky od Veroniky Rei Zbožňuju tě navždy. Nebudou chybět ani akce pro nejmenší.

Kromě toho na vás čeká i autogramiáda Davida Lagercrantze či beseda s Vojtěchem Bernatským k jeho nové knize Dvojtáta.

První pozvánka ale bude patřit akci pro děti od 2,5 do 6 let. Na oblíbené Hrátky s Večerníčkem můžete zajít v pondělí 16. září do Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově. Akce, která začíná v 16.30, je určena pro malé děti  a koná se v rámci projektu Bookstart. Děti si užijí zábavné odpoledne spojené se čtením, poslechem i pohybem.

pondělí 16. září se koná ještě jedna akce pro mladé čtenáře. V Domu knihyOstravě se uskuteční Představení zásilky z Knihozemě. Knihozem má za cíl pomoci rodičům s výběrem knih pro děti, a tak i v Ostravě se seznámíte s dvěma krásnými knížkami. Konkrétně s knížkou Vilma běží o život od Nadi Pažoutové, která vyhrála loňský ročník literární soutěže od nakladatelství Albatros na téma „když nemůžeš, tak přidej“, a knihou Atlas vyhubených zvířat od Pavla Dvorského, která výpravným způsobem přibližuje svět zvířat. Akce začíná v 10.00.

úterý 17. září přijede do brněnské Knihovny Jiřího Mahena spisovatelka, překladatelka a ředitelka Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě Markéta Hejkalová. Možná znáte její knihy Divné dnyRudé paprsky severního slunce či Andělé dne a noci. V Brně bude mít paní Hejkalová autorské čtení a besedu – mimo jiné se tak dozvíte více o rozdílech mezi psaním a překládáním. Akce se koná v rámci projektu Spisovatelé do knihoven a začíná v 17.30.

úterý 17. září se podíváme také do pražského knihkupectví Luxor v OC Nový Smíchov. V 18.00 zde začne křest knihy mladé autorky Veroniky Rei Zbožňuju tě navždy. Tato knížka je pohledem do křehké duše ženy a tak trochu i návodem pro muže, kdy například potěšit ženu květinou. Příběh je prosycen ironickým humorem a vtipnou nadsázkou, protože s úsměvem na rtech jde vždycky všechno lépe. Křtít knihu budou malířka Marie Brožová, bubeník Mig 21 Honza Hladík, atletka Nikola Ogrodníková a další.

Praze ještě zůstaneme. V Paláci knih Luxor se ve středu 18. září můžete potkat se švédským novinářem a spisovatelem Davidem Lagercrantzem, autorem pokračování slavného Milénia od Stiega Larssona. Knih z této série se po celém světě prodalo už přes 100 milionů a její poslední část nazvanou Dívka, která musí zemřít přijede do Prahy představit sám její autor. Autogramiáda začíná v 17.00, tak si ji nenechte ujít.

Na akci ke knize Dvojtáta od oblíbeného moderátora Vojtěcha Bernatského jsme vás zvali už minulý týden. Tentokrát ale autor svoji knížku představí v ostravském Domu knihy, a to ve středu 18. září16.00. V knize se dočtete nejen, jak se z autora stal otec dvou dětí, ale i o situacích, které rodičovství přináší. Jestliže tedy patříte mezi fanoušky tohoto sympatického moderátora, určitě neváhejte a přijďte se dozvědět něco více o jeho nové knize.

Ve čtvrtek 19. září se můžete těšit na besedu s oblíbenou spisovatelkou Alenou Mornštajnovou, autorkou románů Hana či Hotýlek. Koná se v Knihovně města Hradce Králové. Alena Mornštajnová vám prozradí, jak tvoří, povypráví o svém nejnovějším románu Tiché roky a prozradí mnohé další zajímavosti. Pokud jste autorčin zatím poslední román nečetli, jeho recenzi najdete na našich stránkách. V každém případě ale zajděte na královéhradeckou besedu, určitě nebudete litovat. Začíná v 16.00.

 Na další literární akce se můžete podívat do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář