Zasoutěžte si o vyprávění neobyčejného děvčátka

mala-nahled
Blanka je na první pohled běžné děvčátko, které v Praze žije v nepříliš dobrých rodinných a majetkových poměrech. Stačí se však zaposlouchat do jejího fascinujícího vyprávění o planetě Nauhir a začnete si myslet, že možná až tak obyčejná není.

 

Děvčátko, které jako by nebylo z našeho světa

Podle běžných měřítek je Blanka malé děvčátko ze sociální rodiny, jakých jsou v Praze tisíce. Otec alkoholik, maminka dlouhodobě upoutaná na nemocniční lůžko. Čím je však toto sotva pětileté děvčátko doopravdy? Skutečně přišlo na Zem z planety Nauhir, o které tak často nadšeně vypráví?

To se podaří poodhalit Markovi, majiteli obchodního domu s výmluvným názvem Svět. Ten se jednoho dne setká s nevšedním děvčátkem, které do obchodního domu nepřichází kvůli hračkám či sladkostem, ale aby si četlo v knihách. Přitom si vybírá tituly, jejichž tematika je obtížně srozumitelná i mnohým dospělým.

Blance nečiní problém nahlížet do zdánlivě složitých zákonitostí světa a srozumitelně své poznatky předávat dál. Spolu se svým zvířecím kamarádem, morčetem Griz-Lim, navštěvuje dětská hřiště, nemocnici a další místa, všude šíří radost a naději.

Marek i jeho žena Kristýna si děvčátko, které jakoby snad ani nebylo z tohoto světa, rychle oblíbí. Když zjistí, že ve svém útlém věku začalo tvořit knihu o svých zkušenostech s životem na Zemi, rozhodnou se jí pomoci s jejím dokončením a následně i vydáním…

 

Malá

Autor: Michal Čagánek

Vydalo: nakladatelství Nové proudy
Ilustrace: Markéta Kotková
Počet stran: 88
Vazba: brožovaná
Vydáno: 2/2018
ISBN: 978-80-906777-1-5

Přečtěte si o knize Malá více a nezapomeňte ani na náš článek.

 

Vyhrajte knihu Malá

Marek je majitelem obchodního domu Svět. Jednoho dne se setká s dívkou, která si k němu chodí číst. Nejdříve je udiven, že tak malá holčička to umí, a ještě více ho zaráží její výběr titulů. Na malé Blance je něco zvláštního a není to pouze radost a naděje, kterou kolem sebe dokáže šířit. Když se s ní Marek seznámí lépe, zjistí, že to nebude obyčejné děvčátko, kterých jsou v Praze tisíce, ale její příběh je mnohem zajímavější a stál by za knižní zpracování. Vy si ho můžete také přečíst.

Ve spolupráci s autorem Michalem Čagánkem vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Malá vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Malá
probíhá od 7. do 20. září 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Malá

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalá

Čagánek, Michal

Nové proudy, 2018

Napsat komentář