Vnitřní svoboda je zárukou štěstí

Vnitrni svoboda
Kniha Vnitřní svoboda svým čtenářům ukáže, jak je důležité žít přítomností a neutápět se v minulosti. Poskytne jim konkrétní naději a podporu.

Knížka se dotýká klíčového rozměru života křesťana – jeho vnitřní svobody. Každý křesťan by si měl v sobě i za těch nejméně příznivých vnějších okolností uchovat prostor svobody, který mu nikdo nemůže vzít. Svobodu mu dává Bůh a Bůh za ni také ručí. Bez tohoto poznání se budeme cítit sevření, nesvobodní a neokusíme skutečné štěstí.

 

Vnitřní svoboda

Síla víry, naděje a lásky
Autor: Jacques Philippe
Přeložil: Jiří Stejskal

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 115×180 mm
ISBN: 978-80-7566-105-0
Doporučená cena: 169 Kč

Knihu Vnitřní svoboda vydalo Karmelitánské nakladatelství v edici Malý duchovní život.

 

Ukázka z knihy

Pojem svoboda by mohl být jedinečným styčným bodem mezi moderní kulturou a křesťanstvím. Abychom se o tom přesvědčili, stačí si otevřít Nový zákon – slova „svobodný“, „svoboda“, „osvobodit“ se v něm hojně používají. „Pravda vás osvobodí,“ říká Ježíš u svatého Jana (Jan 8,32). Svatý Pavel praví: „Kde je duch Páně, tam je svoboda“ (2 Kor 3,17) a na jiném místě: Kristus nás osvobodil, abychom zůstali svobodní (srov. Gal 5,1). Svatý Jakub nazývá křesťanský zákon zákonem svobody (srov. Jak 2,12). Musíme ovšem ještě vědět, o jakou svobodu jde. Pokusíme se to pochopit. (str. 8)

 

Jacques Philippe

P. Jacques Philippe se narodil roku 1947 v katolické rodině v Lotrinsku ve Francii. Vystudoval matematiku a informatiku. V roce 1976 vstoupil do Společenství blahoslavenství. Čtyři roky prožil v Izraeli, nejdříve v Nazaretě, pak v Jeruzalémě. V roce 1981 odjel do Říma. Tam vystudoval teologii a roku 1985 byl vysvěcen na kněze. V Itálii strávil celkem třináct let. Absolvoval ještě kanonické právo a byla mu svěřena odpovědnost za kněze a seminaristy Společenství blahoslavenství. V současné době působí ve Francii. Je autorem knihy Dotknout se Boha.

Informace byly čerpány ze stránek Karmelitánského nakladatelství.


Karmelitánské nakladatelství se svojí nabídkou orientovanou na křesťanskou literaturu působí na knižním trhu od roku 1991. Dosud bylo pod jeho hlavičkou vydáno více než 1500 titulů. Nejdůležitější součástí jsou edice věnované duchovnímu životu, mezi nejúspěšnější patří Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život. Z kmenových autorů jmenujme např. Vojtěcha Kodeta nebo Kateřinu Lachmannovou.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVnitřní svoboda
Síla víry, naděje a lásky

Philippe, Jacques

Karmelitánské nakladatelství, 2019

Napsat komentář