Nenechte si ujít v týdnu od 19. do 25. srpna 2019

nenechte_si_ujit
Před námi jsou poslední dva týdny prázdnin. Pokud jde o literární akce, v následujícím týdnu si můžete zajít na letní čtení ve Vsetíně, ale třeba také na setkání s autorkou hororových knížek.

Kromě toho pořádá příjemnou literární akci i knihovna v Bílovci. I v příštích dnech tak bude kam zajít za literaturou.

Začneme ale pozvánkou do Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově. V pondělí 19. srpna zde pořádají akci pro mladé lidi, kteří by rádi začali sami psát nebo třeba kreslit komiksy. V knihovně si pro ně připravili lekci tvůrčího psaní, kde si toto všechno budou moci vyzkoušet. A to rozhodně není k zahození. Lekce začíná v 15.00, tak přijďte, možná půjde o začátek vaší spisovatelské „kariéry“.

Dále se podíváme do Masarykovy veřejné knihovny ve Vsetíně. Ve středu 21. srpna se zde bude konat Letní čtení na střeše. Jak název napovídá, akce se uskuteční na střeše knihovny. Jedná se o již tradiční letní setkání. Můžete se tak zaposlouchat do pěkného čtení, ale také hudby. Četby se ujmou vsetínští divadelníci a knihovníci. O hudební doprovod se postará Jazz Hec & Vocal se zpěvačkou Klárou Blažkovou. Akce začíná v 17.00.

Na další pohodovou letní akci se přesuneme do Městské knihovny v Bílovci. V pátek 23. srpna se na plácku za knihovnou uskuteční Letní čtení na pláži. Ano, čtete správně, na pláži. Můžete tak zavzpomínat na letní dovolenou u moře či si prostě jen tak v klidu přečíst pěknou knížku. Kromě toho si můžete dát i domácí limonádu nebo třeba zahrát petanque. O příjemnou letní atmosféru rozhodně nebude nouze. Vše začíná ráno v 9.00 a trvá až do 16.00.

sobotu 24. srpna se podíváme i do Českých Budějovic. V La Muerte Baru se uskuteční setkání s Kristinou Haidingerovou, autorkou hororových knížek. Nedávno totiž vydala nový, již třetí, temný román Dítě Raumy. Kromě toho si autorka pozvala i hosty, přijede spisovatelka Jenny Nowak, básník Mircea Dan Duta a spisovatel Ondřej Kocáb. Pokud máte horory rádi, určitě si nenechte toto setkání ujít. Začíná v 19.00.

Všechny akce najdete přehledně v našem Kalendáři akcí.

 

Doporučení:
Share

Napsat komentář