Sportem ku zdraví

uvod-sportovani
Venku je horko. Máte i přesto chuť nestrávit celý den rozvalení u bazénu nebo doma na gauči? Pak to nejlepší, co můžete udělat, je vyrazit na projížďku na inline bruslích či si najít tiché stinné místo v parku a zacvičit si jógu. Dnes představované knihy vám s tím pomohou.

Tato nová kniha známé britské autorky Pauline Wills vám představí tradiční jógové techniky a zároveň vám vysvětlí, jak aktivovat různé světelné trojúhelníky pomocí jógových pozic.

Jóga světla

Probuďte energiie Čaker prostřednictvím světelných trojúhelníků

Autor: Pauline Wills
Přeložila: Blanka Berounská

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 170×230 mm
ISBN: 978-80-271-2239-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Jóga světla vydalo nakladatelství Metafora.

Objevte pravou podstatu jógy a skrze ni i moudřejší způsob života. Tato kniha shrnuje tradiční jógové techniky a obohacuje je o aktivaci světelných trojúhelníků prostřednictvím jógových pozic, ásan. Nabízí nejen zdravější způsob života, ale i netušenou možnost, jak se ásanovou praxí, dechovými cvičeními, vizualizací a meditací přiblížit k nejvyšší metě osmistupňové jógové stezky – stavu osvícení.

  • Ponoříte se do tajů všudypřítomné světelné sítě.
  • Poznáte, jaké místo v ní zaujímáte.
  • Seznámíte se podrobně s 10 hlavními a 21 vedlejšími čakrami, které jsou při formování světelných trojúhelníků zásadní.
  • Naučíte se světelné trojúhelníky vizualizovat a vnímat.
  • Procítíte energii, kterou tělu přinášejí při setrvání v ásanách.
  • Spojíte se jejich prostřednictvím se svým vnitřním světlem.

Kniha podrobně popisuje dechová cvičení vedoucí k očištění kanálků nádí a zvýšení toku prány v těle, představuje systém hlavních i vedlejších čaker, nabízí techniky, které vedou k jejich aktivaci a očištění, a představuje nový způsob objevování hlubokého duchovního rozměru jógy pomocí vizualizace a procítění světelných trojúhelníků, které chápe jako doprovodný jev postupného duchovního vývoje, jež směřuje k poslednímu stupni jógové stezky – k samádhi.
V knize najdete i dechové techniky, sety průpravných cviků a sestavy ásan s pokyny pro správné provedení a popisem zdravotních účinků. Díky knize objevíte světelnou dimenzi svého bytí.

Ukázka z knihy

Světelná síť prostupuje celým vesmírem a propojuje vše, co je v něm. Můžeme ji přirovnat k pavučině. Představme si, co se stane, když se do pavučiny chytí moucha. Snaží se osvobodit, zmítá se a vytváří vibrace, které se přenášejí po vláknech sítě až k pavoukovi, a ten se tak dozvídá, že oběd právě dorazil. Obdobné je to i s námi: myšlenky a pocity se vysílají po vláknech světelné sítě vibrační frekvence a mohou ovlivnit osoby, země, dokonce i situaci v určité části světa.

V průběhu pětadvaceti let osobní praxe a vyučování jógy v tomto duchu jsem nejprve začala vnímat energetické linie spojující čakry; později jsem tyto energie začala „vidět“ jako světelné trojúhelníky. Když se to přihodilo poprvé, netušila jsem, co se děje a co ty trojúhelníky znamenají. Teprve díky meditaci o tomto prožitku a díky studiu málo známých děl jógové filozofie jsem začala chápat, že světelné trojúhelníky jsou doprovodným jevem duchovního vývoje, při kterém se čakry projasňují a otevírají. Je to vzrušující cesta.

O autorce

Pauline Wills je absolventka Britské školy jógy, členka Britské asociace reflexologů, zkušená cvičitelka jógy a terapeutka zabývající se reflexologií a kolorterapií. Je také autorka několika úspěšných knih o józe a terapii pomocí barev. Česky jí dosud vyšly Reflexologie (2003), Harmonizace čaker (2005) a Manuál reflexologie – Přehledný průvodce léčením organismu pomocí nohou a rukou (2018).

Ve své škole v Londýně Pauline Wills vyučuje a používá v praxi metody reflexologie a kolorterapie. Nabízí také pravidelné kurzy jógy, přednáší a organizuje semináře po celé Evropě.

O nakladatelství

Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby se zaměřuje zejména na literaturu překladovou, její autoři pocházejí ze všech koutů světa. Vydává ale i knihy českých spisovatelů a vybrat si můžete beletrii vážnou i veselou, thrillery i detektivky z minulosti, současnosti i budoucnosti, nebo knihy z oblasti esoteriky či východní filozofie.

————————————————

Druhá kniha pochází z domácího prostředí. Český inline bruslař Ondřej Thor v ní popisuje postupy a cviky, které vás vedou ke správné technice jízdy na bruslích. Ať už jste začátečníci nebo pokročilí, kniha Inline bruslení vás mnohému naučí. Co víc, je doprovázena i názornými videi.

Inline bruslení

Autor: Ondřej Thor

 

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 145×208 mm
ISBN: 978-80-271-2517-3
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Inline bruslení vydalo nakladatelství Grada.

Kniha je prvním interaktivním materiálem určeným všem zájemcům o inline bruslení. Čtenář v ní nalezne postupy a průpravné cviky, vedoucí ke správné technice základní i pokročilé jízdy na kolečkových bruslích, technice brzdění, bezpečných pádů a také množství her, které výuku jízdy obohacují.

Všechny postupy jsou srozumitelně popsány, ilustrovány na fotografiích a jejich provedení i další rozšiřující informace jsou ke zhlédnutí na návodných videích, která si čtenář pomocí QR kódů může velmi jednoduše prohlédnout.

Ukázkové video

O autorovi

Ondřej Thor je místopředsedou asociace InlineSkating.cz, akreditovaný instruktor inline bruslení a také amabasador K2Inline. Inline bruslení je jeho první publikací.

O nakladatelství

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJóga světla
Probuďte energii čaker prostřednictvím světelných trojúhleníků

Wills, Pauline

Metafora, 2019

zobrazit info o knizeInline bruslení

Thor, Ondřej

Grada, 2019

Napsat komentář