Jak na vztahy v komponovaných rodinách

Moje deti tvoje deti nase stastna rodina
Není jednoduché začít nový život s rodinou, která je poskládána z částí rodin předchozích. Jak se naučit nedělit na moje, tvoje a naše? Skutečné příběhy a užitečné rady vám pomohou vytvořit harmonickou rodinu.

Přinášíme vám laskavého a praktického průvodce, který vás provede vztahy a komunikací v tzv. komponovaných rodinách – v těch, které jsou poskládané z částí rodin předchozích. Na skutečných příbězích z odborné poradenské praxe vám autorky ukážou řešení každodenních rodinných situací.

V jednotlivých kapitolách se kniha věnuje otázkám společného soužití a výchovy dětí. Dozvíte se:

  • jak se s partnerem můžete navzájem podpořit;
  • jak se vyrovnat s manipulací ze strany expartnerů;
  • jak se naučit nedělit na moje, tvoje, naše;
  • jak se vyhnout upřednostňování dětí z původní rodiny;
  • jak najít opravdovost citu k nevlastním dětem;
  • jak se vypořádat s osamoceností v roli nevlastního rodiče;
  • co ovlivňuje sourozenecký vztah.

Objevíte kouzlo pro vytváření harmonické rodiny. Naučíte sebe i celou zdánlivě nesourodou skupinku nevlastních i vlastních sourozenců, tatínků, maminek, bývalých partnerů a prarodičů, jak spolu vycházet. Zvládnete pestré a složité vztahy ve své velké rodině a poskytnete dětem zdravý model pro život. Kniha pojmenovává tabu ve společnosti, a přináší tak čtenáři úlevu, inspiraci a nové možnosti.

 

Moje děti, tvoje děti, naše šťastná rodina

Autorky: Kateřina Novotná, Iva Kyselá

Počet stran: 200
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-247-2891-9
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Moje děti, tvoje děti, naše šťastná rodina vydalo nakladatelství Grada v edici Pro rodiče.

 

Ukázka z knihy

Z billboardů všude kolem se na nás usmívají táta, máma, dcera, syn a pejsek (ideálně labrador). Tak nějak nenápadně nápadně nám je stále podsouváno, jak by měla vypadat šťastná a spokojená rodina (pracovně jí říkáme šťastná rodina z billboardu). A tak jsme skočili na lep a uvěřili pohádce. Dokonce nejen uvěřili – my ji přijali za vlastní. A přejeme si ji mít. Vážně je špatné toužit a doufat? Není. Ovšem pokud nám to nepřináší smutek a úzkosti v každodenním životě. (str. 10)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Iva Kyselá

Iva Kyselá je spoluautorkou projektu Akademie rodičovství, rodinný supervizor a autorka a realizátorka projektu „Koučování k samostatnosti“ pro dospívající děti z dětských domovů.

 

Kateřina Novotná

Kateřina Novotná je spoluautorkou projektu Akademie rodičovství, rodinný poradce a systemický rodinný supervizor, členka České systemické společnosti. Působí jako poradkyně při občanském spolku „Ve spojení“ sdružujícím dětské domovy.

Informace byly čerpány ze stránek Akademie rodičovství.


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMoje děti, tvoje děti, naše šťastná rodina

Novotná, Kateřina - Kyselá, Iva

Grada, 2019

Napsat komentář