Rady pro ženy a jejich spokojený život

rady-pro-zeny
Jak asi vypadá sebevědomá, spokojená žena? Je možné se takovou stát? Dnešní tipy představí knihy, jejichž cílem je ukázat ženám, co taková cesta za sebedůvěrou a šťastnějším životem obnáší. Poradí v oblasti pěstování vztahů, vlastní sebeúcty, zdravějším pohledu na sebe samu i ve výchově dětí.

Recept na spokojený život s příznačným názvem Hlavu mírně vzhůru, ženy! přináší Milena Mikulková. V jednotlivých kapitolách představuje různé situace v životě ženy a rozličné role, které žena v průběhu života přijímá. S pomocí úkolů a cvičení pak čtenářky motivuje ke zlepšování svého života tak, aby se krůček po krůčku naučily vnímat svou vlastní ženskost a udržovat si zdravé sebevědomí i grácii za každé situace.

Být ženou je dar. Být krásnou ženou je poslání. Být spokojenou ženou je umění. Umění, které objevujeme my ženy snad celý život. Protože tím, co je pro nás charakteristické, je naše proměnlivost. Proměnlivost, která je na jednu stranu inspirací, jistým druhem dobrodružství. Na druhou stranu je i bezednou studnicí stále nových výzev.
Pro nás samotné, ale i pro naše okolí. A někdy hned na hladině, jindy na svém nejhlubším dně, najdeme to nejcennější – své ženství, svoji hodnotu. Cestu k tomuto pokladu má každá z nás zcela originální. Z jednotlivých milníků na cestě k sebeúctě, k nalezení či potvrzení vlastní hodnoty, je složena mozaika témat této knihy.
Chci, aby kniha přinesla ženám pohlazení. Aby probudila povinnostmi a zodpovědností překrytou křehkost. Aby se znovu roztančila ženská ladnost, hravost a půvab, který je ozdobený úsměvem a jiskřičkami štěstí v očích. Aby svět voněl a krásněl.
Díky ženám, které chtějí být ženami. Díky mužům, kteří v nich tuto krásu objeví a dovolí ji rozkvést.

Hlavu mírně vzhůru, ženy!

Vlastní cestou k sebeúctě
Autorka: Milena Mikulková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-271-0847-3
Doporučená cena: 229 Kč

 

Knihu Hlavu mírně vzhůru, ženy! vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

Sebepřijetí je také podstatou soucitu k sobě. Hned na začátku knihy jsem zmiňovala situaci, kdy ženy psaly povzbuzující dopis neznámé ženě. Když měly obrátit toto povzbuzení na svoji adresu, některé měly pocit lehkého znevážení jejich úsilí, jejich soucitu s druhými.
Určitě vás napadá, jak rozpoznat soucit se sebou od sebelítosti. Myslím, že rozdíl spočívá v tendenci vývoje. Soucit táhne nahoru a sebelítost dolů. Soucit poskytuje pochopení, sebelítost utvrzuje v pocitu křivdy. Soucit aktivuje, sebelítost umrtvuje.

Prohlédněte si i zbytek ukázky

O autorce

Milena Mikulková (*1963) pracuje jako sociální pedagog, zabývá se vztahovým a výchovným poradenstvím. Jako poradce, trenér a kouč poskytuje lidem podporu v rozvoji jejich vlastních schopností a dovedností ke zvládání různých životních situací. V poradenské praxi, v lektorské činnosti a dalších aktivitách snoubí lidskost s odborností, teorii s praxí, písmenka s obrázky, vážnost s humorem. Je vdaná a má tři dospělé syny.

Zdroj: grada.cz

O nakladateli

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

 ————————————————

Kniha Muži mají rádi ženy, které se mají rády nabízí 208 stran rad do partnerského života a tipů pro rozvíjení zdravé sebelásky. Představí vám koncept „Chytré Ženy“ a naučí vás být jednou z nich – uvědomělou, cílevědomou i sebevědomou zároveň. S takovýmto rádcem jsou pak vztahy přímo hračka!

I chytré ženy dělají hloupé chyby, když dojde na vztahy. Stále znovu a znovu chybují ve stejných věcech; zamilovávají se do stejného typu chlapů, a když jejich vztah ztroskotá, pláčou na ramenou těm stejným kamarádkám.

Úspěšní autoři Steven Carter a Julia Sokol napsali knihu pro každou ženu, která by chtěla být moudřejší v oblastech srdce. Jmenuje se Muži mají rádi ženy, které se mají rády.

S upřímností, citem a moudrostí přinášejí porozumění základním zásadám, které musí znát všechny ženy, aby byly schopné vytvořit zdravé a trvalé vztahy. Jejich učení je založené na prostém, avšak silném základu, a sice že dlouhotrvající vztah znamená, že musíte dávat sebe samu na první místo a že skutečná láska může vzniknout pouze ze zdravé sebelásky. Muži mají rádi ženy, které se mají rády v sobě skrývá moudrost, s jejíž pomocí můžete konečně dosáhnout šťastného a naplněného vztahu.

Muži mají rádi ženy, které se mají rády

A další tajemství, která zná každá Chytrá Žena
Autoři: Steven Carter, Julia Sokol
Přeložila: Adéla Svobodníková

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 131×206 mm
ISBN: 978-80-8111-513-4
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Muži mají rádi ženy, které se mají rády vydalo nakladatelství Noxi.

Ukázka z knihy

Kdo jsou to „chytré ženy“? Jsou to ženy, jejichž IQ je řadí mezi členy Mensy? Jsou to ženy s vynikajícím vzděláním a skvělou kariérou? Jsou to snad ženy, které se vyznají na burzovním trhu, poslepu připraví dokonalý crème brûlée anebo postaví sádrokartonovou příčku? Naše odpověď zní: Nic z toho.
Chytrá Žena je taková žena, která má jasné a neotřesitelné povědomí o své hodnotě a síle. Ví, co do vztahu přináší, a ví, co si zaslouží na oplátku. Chytrá žena ví, jak čelit náročným výzvám a přežít nepříznivá období, zároveň však dokáže vytrvale „obdělávat pole“ v klidnějších časech. Tvrdá práce, kterou do vztahů investuje, se jí vyplácí, protože dostává zpět to, co do nich vložila. Jednoduše řečeno, Chytrá Žena ví, kdo je, a váží si sama sebe. A díky tomuto vnitřnímu povědomí má sebe i svůj život pod kontrolou.

O nakladateli

Vydavatelství Noxi působí na českém a slovenském knižním trhu od roku 2004 a jeho zakladatelkou je Jana Mišíková. Zatím jsme vydali téměř 200 knih a nabídku stále rozšiřujeme. Tomu jsme přizpůsobili i naše webové stránky. Nakladatelství se zaměřuje hlavně na knihy o zdraví – zdravém životním stylu, receptech – kuchařky, smoothie, detox, ale také na self help a duchovní tématiku pro klid duše a v neposlední řadě také na beletrii. S rokem 2015 jsme po deseti letech vyměnili staré logo za nové, abychom více propojili logo s jeho významem, a to ten, že knížky se čtou hlavně v noci.

 ————————————————

Kniha Z mámina blogu představuje hodnotného a moderního rádce pro všechny maminky, které bojují s nedostatkem času nebo nápadů při té nejnáročnější práci ze všech – výchově dítěte. Ať už jde o bezpečnost, zábavu či rozvoj inteligence dítěte, Julia Lanzke nabízí rady a triky, které se zajisté budou hodit v nejedné domácnosti. Co připravit dítěti na svačinu? Jak jej zabavit během dlouhé cesty autem? Jak mu uspořádat hračky? Julia Lanzke vycházela při psaní těchto a dalších rad ze svých vlastních zkušeností a představuje tak uskutečnitelný a reálný plán, jak si mateřství užít naplno.

V knize uvádíme ty nejlepší „vychytávky“ z „maminkovského blogu“ a mnoho dalších geniálních, a přitom zcela snadných nápadů, tipů a triků pro zvládnutí některých situací, které mohou potkat rodiče na mateřské dovolené. I ty nejjednodušší nápady jistě usnadní každodenní život s miminkem tak, aby byl pohodlnější, bezpečnější a veselejší.

Z mámina blogu

188 chytrých „vychytávek“ pro maminky s miminky
Autorka: Julia Lanzke
Přeložila: Květa Böhmer

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 166×202 mm
ISBN: 978-80-271-2016-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Z mámina blogu vydalo nakladatelství Grada.

O autorce

Julia Lanzke (*1983) je německá spisovatelka. Po narození svého syna založila blog určený pro všechny maminky s miminky a malými dětmi. Tento blog se stal brzy velmi úspěšným, a tak z těch nejlepších nápadů sestavila knihu Z mámina blogu.

Zdroj: grada.cz

O nakladateli

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujal vás některý z dnes představených titulů? Řídíte se ve svém životě radami z knih, nebo dáváte přednost vlastní intuici?
Napište nám své názory do komentářů!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMuži mají rádi ženy, které se mají rády
A další tajemství, která zná každá Chytrá Žena

Carter, Steven – Sokolová, Julia

Noxi, 2019

zobrazit info o knizeHlavu mírně vzhůru, ženy!
Vlastní cestou k sebeúctě

Mikulková, Milena

Grada, 2019

zobrazit info o knizeZ mámina blogu
100 chytrých „vychytávek“ pro maminky s miminky

Lanzke, Julia

Grada, 2019

Napsat komentář