S knihou za napínavým dobrodružstvím

forest-mysterious-adventure
V dnešních čtyřech knižních tipech čeká dobrodružství na každém kroku. Ať už dáte přednost boji o ovládnutí severní Afriky, nebo thrilleru z nemocničního prostředí, zaručujeme, že se vám zvolená kniha bude odkládat jen velmi těžko.

Tajemství slovenského pohoří Tribeč, kde se údajně ztrácejí lidé, vám ve své knize Trhlina prozradí Jozef Karika. Co se skutečně v Tribeči děje? Pusťte se do odhalování na první pohled nevysvětlitelných záhad, z nichž vám bude běhat mráz po zádech.

Tahle kniha vznikla zvláštním způsobem. Po vydání mysteriózního thrilleru Strach se autorovi ozval člověk, který mu povyprávěl opravdu děsivý příběh. Jozef Karika jeho vyprávění zaznamenal, mnohá tvrzení ověřil, doplnil o vlastní zjištění a zpracoval v knize, kterou máte před sebou. Na jejích stránkách rozmotává velice tajemný, tragický a hrůzostrašný případ. Zároveň poodhaluje jednu z největších záhad Slovenska – nevysvětlitelné mizení lidí v pohoří Tríbeč.
Legenda, záměrná mystifikace, nebo děsivá skutečnost? Tuhle otázku si klade i autor. Předkládá strhující hororový příběh a nechává na čtenáři, aby našel odpověď.
Titul na Slovensku získal ocenění Kniha roku 2016 v kategorii čtenářů.
Román Jozefa Kariky byl jako jediný žánrový titul v historii nominován na nejvýznamnější slovenskou literární cenu Anasoft litera.

Trhlina

Autor: Jozef Karika
Přeložil: Jiří Popiolek

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-2825-3
Doporučená cena: 348 Kč

 

Knihu Trhlina vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

„Byl tu internát,“ oddechoval kolega, když jsme po dlouhé chodbě vlekli těžkou a skřípající kovovou postel.
„Myslíš?“ zapochyboval jsem.
„Internát, jako v baráku u cesty.“
Jasně, přízemí i patra protínala ústřední chodba, do které se otevíralo několik dveří. Všechny vedly do nevelkých pokojů vybavených skromným nábytkem a jednou nebo dvěma postelemi. Zkurveně těžkýma, mimochodem.
„Já ti nevím,“ zakroutil jsem hlavou. „Spíš nemocnice nebo nějaký ústav.“

Titul je k dispozici i jako audiokniha. Nezapomeňte si také přečíst naši recenzi.

O autorovi

Slovenský spisovatel Jozef Karika (*1978) pracoval jako redaktor v televizi. Zaměřoval se především na politické a investigativní reportáže. Je držitelem Ceny Béla za nejlepší hororovou povídku a několika dalších novinářských i literárních ocenění. Debutoval knihou Zóny tieňa (2005), posléze vydal publikace Mágia peňazí (2007), KPMPZ (2007) a Brány meonu (2009). V USA vydal soubor esejí pod názvem Liber 767 (2009). V roce 2010 mu vyšla kniha pod názvem V tieni mafie (česky Ve stínu mafie, Knižní klub 2011), která se stala bestsellerem nejen na Slovensku, ale i v České republice. Také její volná pokračování V tieni mafie II – Čas dravcov (2011) a Nepriateľ štátu (2011) se zařadila mezi nejprodávanější knihy na Slovensku. Za romány Ve stínu mafie a Čas dravcov získal ocenění Zlatá kniha, které se uděluje za víc než patnáct tisíc prodaných výtisků. V letech 2012 a 2013 mu vyšel dvoudílný román Na smrť o přátelství a lásce, které se změnily na smrtelnou nenávist. V příběhu se mu podařilo spojit tři zdánlivě protichůdné světy – prostředí židovské mafie v New Yorku, nacistické Německo a první slovenský stát. V roce 2014 vydal svůj první mysteriózní thriller Strach a v roce 2015 pak thriller Tma. Některé Karikovy texty vyšly v amerických antologiích The Best of Konton a Manifesting Prosperity. Autorovy povídky, novely, videa, novinky a další zajímavosti naleznete na stránce www.karika.sk.

Zdroj: kosmas.cz

————————————————

Odvěký souboj dobra a zla můžete prožít v dobrodružném románu Faraonovo tajemství. Stejně jako v dalších románech Clivea Cusslera ze série o speciálním týmu NUMA (Akta Numa: Ďáblova brána, Loď duchů, Projekt Nighthawk atd.) se i zde hrdinové setkávají s legendárními artefakty, čelí dopadům historických událostí a hlavně se snaží zabránit tomu, aby se dávná tajemství starověkého Egypta nedostala do špatných rukou.

Když je posádka NUMA vystavena nebezpečnému toxinu a její život visí na vlásku, Kurt Austin a jeho věrný přítel Joe Zavala se nezastaví před ničím, aby našli účinný lék. Do cesty se jim však postaví nemilosrdný protivník, Tarik Šakir. Ten ovládá ničivou starověkou zbraň zvanou Černá mlha a je rozhodnut vybudovat novou egyptskou říši, kde by byl neomezeným vládcem. Navíc disponuje promyšleným a vskutku brutálním plánem na ovládnutí okolních zemí severní Afriky a Blízkého východu. Bitva o všechno začíná…

Faraonovo tajemství

Autoři: Clive CusslerGraham Brown
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 175×242 mm
ISBN: 978-80-264-2559-5
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Faraonovo tajemství vydalo nakladatelství CPress.

Ukázka z knihy

Upravili kurz, snížili rychlost a zavolali novinky na Sicílii. Když je od neznámé nákladní lodi dělilo pět set metrů, z přední paluby se ozval křik jednoho z členů posádky.
„Pojďte se podívat!“ vyjekl.
Reynolds posunul páku do neutrální polohy, Mořský drak se zastavil a Kurt vykročil na palubu. Našel svého člověka, jak ukazuje na půl tuctu siluet plujících na hladině. Na délku měřily kolem pěti metrů, měly zhruba tvar torpéda a tmavě antracitovou barvu.
„Kulohlavci,“ poznal námořník, o jaké živočichy jde. „Čtyři dospělí. Dvě mláďata.“
„A plavou špatnou stranou vzhůru,“ dodal Kurt. Kytovci se pohupovali na bocích, obklopeni mořskými řasami, mrtvými rybami a měkkýši. „Takže to, co se na ostrově stalo, působí i na vodu.“
„Musela to vyvolat ta loď,“ odtušil někdo další.

Prohlédněte si zbytek ukázky

O autorech

Clive Cussler (*1931) je americký spisovatel. Je synem Britky a Němce. Jako dítě navštěvoval skautský oddíl. Vystudoval vojenskou univerzitu v Pasadeně a dva roky sloužil v americkém letectvu v průběhu korejské války. Během služby byl povýšen na seržanta a zároveň pracoval jako mechanik a letecký inženýr. Po odchodu z armády se angažoval v reklamním průmyslu, kde psal scénáře. Prózu začal psát při dlouhých chvílích, když jeho žena měla noční službu u policie a děti už spaly. Sedmnáct jeho děl se umístilo na vysokých příčkách v žebříčku New York Times. Věnuje se také potápění.

Zdroj: kosmas.cz

Graham Brown (*1969) je americký spisovatel, právník a pilot. Je spoluautorem mnoha románů Clivea Cusslera (Ďáblova brána, Loď duchů, Projekt Nighthawk…) a autorem thrillerů Černý déšť, Černé slunce a Proroctví Ráje. Žije v Arizoně.

Zdroj: penguin.co.uk

————————————————

Znepokojující příběh trojice přátel, kterým událost jednoho srpnového dne zcela změnila život, přináší psychologický thriller Provaz lží. Christopher Yates v něm dílek po dílku nechává čtenáře odhalovat, co se skutečně přihodilo. Události sledujeme očima tří hlavních protagonistů. Co když se ale na jejich svědectví nedá spolehnout?

Horký srpnový den roku 1982, idylická osada na sever od New Yorku. V horách, kde se zastavil čas, mezi skalnatými útesy a průzračnými ledovcovými jezery, se odehraje strašlivý a zdánlivě nesmyslný zločin. Známe oběť, známe pachatele. Ale proč se to všechno stalo, se nikdy nikdo nedozvěděl.
O dvacet šest let později potkáváme Patricka a Anettu. Onen zločin je spojuje, ale Patrick nedokázal Anettě nikdy říct celou pravdu. Ani ona k němu nebyla zcela upřímná. Jednoho dne se v Patrickově životě znovu objeví Matthew, který chce klubko lží, započaté onoho letního dne, konečně rozplést. Ale odpuštění se nedočká…

Provaz lží

Autor: Christopher Yates
Přeložil: Petr Kotouš

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 155×215 mm
ISBN: 978-80-247-3172-8
Doporučená cena: 379 Kč

 

Knihu Provaz lží vydalo nakladatelství Cosmopolis.

 Ukázka z knihy

Dodnes přesně vidím, jak se Anettina hlava hlava otočila navzdory provazu utaženému kolem krku, reflex, který se dostavil nesmyslně pozdě.
Les ještě víc ztichl. Jako když za bouře spatříte blesk a čekáte na zaburácení hromu. Blíží se to?
A pak se Anettina hlava svezla dozadu. A brada jí klesla k hrudi. A dlouhé vlasy zakryly tvář.
Matthew stál nehybně jako cínový vojáček a já stejně tak, prolnutý se zemskou deskou, bez dechu, v úpěnlivé snaze získat na několik těch posledních vteřin alespoň náznak kontroly nad vlastním životem. Svět se v té chvíli smrsknul na krátký komiksový strip z časopisu, na kratičký útržek života počínající Matthewem s pažbou pušky opřenou o rameno a končící o dvě políčka později Anettou přivázanou ke stromu, bez hnutí.

Přečtěte si i zbytek ukázky

O autorovi

Christopher J. Yates (*1972) se narodil v Londýně, ale vyrůstal převážně v hrabství Kent. Vystudoval právo na Wadham College v Oxfordu a následně váhal mezi volbou kariéry v oblasti práva a prací v redakci. Nakonec se rozhodl věnovat tomu, co jej skutečně lákalo – psaní.
Je autorem dvou knih. Nyní žije v New Yorku se svou manželkou Margi a psem.

Zdroj: christopherjyates.com

————————————————

Ve svém druhém thrilleru z nemocničního prostředí Liz Lawler představuje hrdinku, Emily Jacobsovou, která se pouští do hledání neznámé ženy z nemocničního pokoje. Od pátrání je odrazována, a čím déle v něm pokračuje, tím je jí jasnější, že v nemocnici se děje něco nekalého. Emily má navíc vlastní důvod, proč v pátrání pokračovat – její vlastní sestra před nedávnem zmizela…

Emily je zdravotní sestra, ale nyní se sama ocitla v roli pacientky. Když se v noci po operaci probudí, vidí, jak se lékař u vedlejšího lůžka marně snaží oživit mladou ženu. Ráno je pokoj prázdný a Emily má za to, že šlo o pouhou noční můru způsobenou anestezií. Po návratu do práce ale najde náramek patřící oné ženě a začne tušit, že se v nemocnici děje něco strašného.

Dokud tě nenajdu

Autorka: Liz Lawler
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-769-3
Doporučená cena: 319 Kč

 

Knihu Dokud tě nenajdu vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Prudce zamrkala, aby se zbavila slz a oči se jí přizpůsobily hlubokému šeru. Pomalu rozepnula zip až na konec, aby viděla vršek hlavy, a naráz měla pocit, že v místech, kde jí normálně bušilo srdce, ustal všechen pohyb. Srdce zdánlivě zmrtvělo stejně jako tělo pod ní. Mrtvá měla šedobílou bezkrevnou tvář, zavřené oči a rty přitažené k sobě. Dívala se mrtvé do obličeje. A pak to přišlo. Drtivý, svíravý tlak v srdci. Našla ji.
„Vstávej,“ zasténala. Potom nehybným tělem zatřásla a zaječela: „Vstávej, krucinál! Přestaň se předvádět, do hajzlu!“
Ovinula paže i nohy kolem nehybného těla a pokoušela se je rozhýbat. „Nejsi mrtvá,“ plakala. „Jsi jenom studená. Když lidé chladem ztuhnou, je možné přivést je zase k životu. Prostě je jenom potřeba dodat jim teplo. No tak. Vstávej. Prosím tě!“

Prohlédněte si zbytek ukázky

O autorce

Liz Lawler se narodila v Chathamu v Anglii jako jedno ze čtrnácti dětí, ale většinu dětství strávila v Irsku. Dvacet let byla zaměstnaná jako zdravotní sestra, následně pracovala i jako letuška a generální ředitelka pětihvězdičkového hotelu. Následně se pustila do psaní a vydala dvě knihy: Zatímco jsi spala a Dokud tě nenajdu.

Zdroj: harpercollins.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Který z dnešních tipů vás oslovil? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTrhlina

Karika, Jozef

Argo, 2019

zobrazit info o knizeFaraonovo tajemství

Brown, Graham – Cussler, Clive

CPress, 2019

zobrazit info o knizeProvaz lží

Yates, Christopher J.

Cosmopolis, 2019

zobrazit info o knizeDokud tě nenajdu

Lawler, Liz

Alpress, 2019

Napsat komentář