Náročná práce vývojářů

Krev pot a pixely 1
Vydejte se do světa videoher. A budete překvapeni, kolik dřiny a námahy stojí za jejich vznikem. Vývojáři si musí poradit s řadou technických překážek, tržních požadavků a dalších výzev. Až si příště spustíte svou oblíbenou hru, hned více oceníte jejich tvůrce.

Dokončit hru je pro hráče výzva. Pro vývojáře peklo.
Výroba dnešních herních blockbusterů si v ničem nezadá s jejich filmovými protějšky. Kromě stamilionových rozpočtů si vývoj videoher žádá především obrovské tvůrčí a technické nasazení vývojářů, kteří často pracují na hranici finančního i osobního zhroucení. A je lhostejné, zda jde o geniální jednotlivce někde v garáži, nebo stohlavé týmy.
Novinář Jason Schreirer vyzpovídal stovky profesionálů z velkých studií, jako jsou BioWare, Blizzard nebo LucasArts, i malé nezávislé týmy. V Krvi, potu a pixelech bere čtenáře na výpravu do zákulisí videoherního světa. Během ní ukazuje, kolik dřiny stojí za každým napínavým questem, zábavným levelem a přiměřeně neporazitelným bossem. Kolik uměleckých výzev, technických překážek, tržních požadavků a korporátních výmyslů musejí vývojáři překonat. A že za dobrou hru se často platí i zdravím a osobním životem.

Ukázka z knihy

Tak vy byste chtěli vytvořit videohru. Máte vražedný nápad – je o kníratém instalatérovi, který musí zachránit svou kamarádku princeznu před obří želvou, co dští oheň – a přesvědčili jste investora, aby vám dal pár milionů dolarů na realizaci. Co teď?
Takže nejprve musíte vymyslet, kolik lidí si přesně budete moct najmout. Pak budete muset obvolat několik kreslířů, několik designérů, několik programátorů. (sr. 11)

Krev, pot a pixely

Příběhy vítězství a šílenství ze zákulisí vývoje videoher
Autor: Jason Schreier
Přeložil: Petr Miklica

Počet stran: 286
Vazba: brožovaná
Formát: 135×210 mm
ISBN: 978-80-7577-824-6
Doporučená cena: 329 Kč

 

Knihu Krev, pot a pixely vydalo nakladatelství Host. A nezapomeňte na ukázku.

O autorovi

Jason Schreier je novinář a editor Kotaku, předního zpravodajského webu v oblasti videoherního průmyslu a kultury. O počítačových hrách píše také pro Wired, The New York Times nebo Edge. Krev, pot a pixely (2017) jsou jeho první knihou.

Zdroj informací: nakladatelství Host


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrev, pot a pixely
Příběhy vítězství a šílenství ze zákulisí vývoje videoher

Schreier, Jason

Host, 2019

Napsat komentář