Zasoutěžte si o necenzurovaný život kvadruplegika

nebojte-pesky-se-daleko-nedostane-perex
John Callahan už jako malý rád provokoval – v katolické škole se bavil kreslením spolužáků i učitelek. Ačkoliv mezi studentskými léty a kariérou slavného karikaturisty zažil nejeden pád, dokázal se vždy zvednout a vy se jím můžete inspirovat.

Problematický život kvadruplegika

Nepotřebujete nohy, abyste se dostali daleko. Nekorektní autobiografie karikaturisty, kvadruplegika, alkoholika a provokatéra Johna Callahana.

Je možné najít humor – sžíravý, bořící veškerá tabu, humor, u něhož nevíte, jestli se smát, nebo brečet – v příběhu osmatřicetiletého karikaturisty, který je současně kvadruplegik a léčící se alkoholik? Odpověď zní ano, pokud je tím karikaturistou John Callahan, jehož skandální dílo zdobilo stránky časopisů Omni, Penthouse a The New Yorker – a pokud ho navíc vypráví vlastními slovy a obrázky.

Callahanovo necenzurované líčení vlastního problematického a občas neuvěřitelného života je navíc skutečně inspirativní. V této osvobozující knize nám bez sebelítosti nebo pokrytectví vypráví, jak provozuje kvadruplegik se zdravým libidem sex, jaké to je žít v bezvýchodném bludišti sociálního systému, kde humorista nachází náměty pro své vtipy, a jak člověk, který nemá nejmenší důvod v cokoliv věřit, může najít svou vlastní víru.

Podle předlohy Callahanovy knihy Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot natočil v roce 2018 americký režisér Gus Van Sant stejnojmenný životopisný film.

 

Nebojte, pěšky se daleko nedostane

Autor: John Callahan

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Naďa Funioková
Počet stran: 248
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 5/2019
ISBN: 978-80-7565-492-2

Přečtěte si více o knize Nebojte, pěšky se daleko nedostane, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

Vzpomínám si, že jsem se opíral hlavou o okno a cítil se ohromně příjemně a bezpečně. Dospěl jsem do stavu, k němuž jsem směřoval od samotného rána, k tomu pocitu, že se nacházím v hřejivém mateřském lůně.
Potom vypukl jakýsi zmatek. Červená světla. Výkřiky. Něco o pájecí lampě a benzínové nádrži. Kakofonie vzdálených zvuků a světel.
Dexter si spletl sloup elektrárenské společnosti Con Edison s výjezdem z parkoviště a rychlostí sto čtyřicet kilometrů v hodině najel přímo do něj. Volkswagen se poskládal jako harmonika. Dexter utrpěl jen drobná zranění, zato já měl čistě přeraženou páteř. Jenže jsem si toho ani nevšiml. Na to jsem byl příliš opilý. (str. 22)

 

Vyhrajte knihu Nebojte, pěšky se daleko nedostane

Alkohol sehrál v životě slavného karikaturisty Johna Callahana zásadní roli a dostal ho spolu s vážnou autonehodou až na samé životní dno. Po jednom obzvláště drsném zážitku na pokraji halucinace se však Callahan rozhodl se svou závislostí začít bojovat, přestal pít a znovu nastartoval svou kreslířskou kariéru, kterou začal už jako malý v katolické škole, kde své spolužáky bavil karikaturami nejen jich, ale také učitelek-jeptišek. Přečtěte si celý jeho fascinující příběh.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Nebojte, pěšky se daleko nedostane vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nebojte, pěšky se daleko nedostane
probíhá od 7. do 13. července 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 autobiografie Nebojte, pěšky se daleko nedostane

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNebojte, pěšky se daleko nedostane

Callahan, John

Jota, 2019

Zasoutěžte si o necenzurovaný život kvadruplegika - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Alena napsal:

    Dobrý den, dnes dorazila výhra „Nebojte, pěšky se daleko nedostane.“ Moc děkuji.

Napsat komentář