Čtrnáct příběhů a různé konce

Na rozcesti ke stesti
Dvojkniha, kterou ocení jak děti mladšího školního věku, tak i rodiče a učitelé, seznamuje čtenáře se sedmi největšími lidskými špatnostmi. Každý příběh má dva konce, jeden špatný a jeden dobrý.

Dvojkniha pro mladší školní věk, která spojuje příběh s poučením. První kniha prostřednictvím jednoduchých zážitků, které jsou dětem důvěrné známé z jejich prostředí (sourozenecká nevraživost, neochota půjčovat své věci, žárlivost na úspěšnější kamarády, vlastní lenost atd.) seznamuje čtenáře se sedmi největšími lidskými špatnostmi. Každý z příběhů je zasazen do dětského světa, odehrává se v nejbližší rodině nebo v dětském kolektivu. Druhá kniha obsahuje též sedm příběhů se stejnými hrdiny, ovšem hlavní postava se tentokrát zachová jinak, dobře. Rodiče a děti mohou díky jednoduchým příběhům citlivě pracovat s otázkami toho, co je správné a špatné, co jsou lidské slabosti a jak je zároveň skvělé jim nepodlehnout.

Ukázka z knihy

Jirka byl obyčejný, veselý a docela spokojený kluk. Chodil do třetí třídy a rád rošťačil. Bydlel ve Všechovicích, malebném městečku s kulatým náměstím. Měl maminku, tatínka a dvě sestry. Starší
Olga chodila do šesté, mladší Blanka do první třídy. Nejvíc ze všeho Jirku bavilo jezdit na koloběžce.
Jednou odpoledne se Jirka v zámeckém parku učil výskoky na koloběžce. Všiml si ho pan Adámek, který dělal na zámku správce. Vyprávěl mu, že i v jízdě na koloběžce se pořádají závody.

Přečtěte si zbytek naší ukázky. Další ukázky najdete na stránkách nakladatele.

Na rozcestí ke štěstí / od štěstí

Autorka: Daniela Krolupperová
Ilustrovala: Michaela Bergmannová 

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 172×220 mm
ISBN: 978-80-262-1465-6
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Na rozcestí ke štěstí/od štěstí vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Daniela Krolupperová (* 1969) vystudovala nordistiku s finštinou na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Dále studovala na lidové vysoké škole v Norsku žurnalistiku a jazyky na univerzitách v Helsinkách a v Oslu. Při studiu pracovala jako redaktorka zahraniční redakce v tiskové agentuře ČTA. Od ukončení studia pracuje jako překladatelka ve svobodném povolání, je rovněž soudní tlumočnicí finského a norského jazyka. Žije a tvoří v Praze, má tři dcery. Velkou zálibu vždycky nalézala ve sportu. V dětství řadu let závodně plavala, nyní ráda cvičí aerobik, běhá, v zimě jezdí na běžkách a v létě téměř neslézá z kola. Napsala např. Policejní křečekMizící hmyzíciJak jde lesem či Kouzelná aktovka a Polární pohádka nebo Sněhová víla.

Zdroj informací: http://www.danielakrolupperova.cz/o-mne/


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa rozcestí ke štěstí/od štěstí

Krolupperová, Daniela

Portál, 2019

Napsat komentář