Získejte knihu zážitků a vzpomínek mašinky Lízy

pohadky-masinky-lizy-perex
Starou parní mašinku Lízu na kolejích dávno nahradily modernější soupravy, takže stojí smutná a zapomenutá na slepé koleji nymburského nádraží a vzpomíná. Přečtěte si i vy, co všechno během svých cest zažila.

Nová příležitost pro starou mašinku

Smutná parní mašinka Líza stojí zapomenutá na slepé koleji za nymburským nádražím a vzpomíná… Třeba na to, jak vozila dámy v kloboukách a děti v námořnických čepičkách a jak jí kdysi císař František Josef I. vzdal poctu, až se mu zapletla šavle mezi nohy. Líza dokonce přispěla ke konci jedné války, to když vyklopila u Milovic letadla. A zanedlouho vezla do Poděbrad prezidenta Masaryka. O tom všem a mnohém dalším si povídala s ostatními parními lokomotivami. Třeba jak převážela cirkus Pišingr i s velkým slonem anebo vyhrála závod s automobilem. Nezapomene ani na nespokojenou kamarádku lokomotivu Rozárku a přidá historku o čertovi Breburdovi, který nakonec pracoval na nádraží. Jenže přišel čas moderních elektrických lokomotiv a mašinku Lízu už nikdo nepotřebuje. Co když ale… Proč ji chodí okukovat ta parta mladíků? Při čtení zajímavých příběhů držte mašince Líze palce, ať se vrátí její bývalá sláva.

 

Pohádky mašinky Lízy

Autoři: Jan Řehounek, Anna Ruizlová

Vydalo: nakladatelství Regia
Počet stran: 72
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 10/2018
ISBN: 978-80-87866-36-8

Přečtěte si více o knize Pohádky mašinky Lízy, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Vyhrajte knihu Pohádky mašinky Lízy

Mašinka Líza smutní na jedné ze slepých kolejí za nymburským nádražím, vzpomíná, co všechno během svých jízd zažila, a pomalu se smiřuje s tím, že na ni všichni zapomněli. Ale co když ne? Proč ji čas od času chodí nadšeně okukovat parta mladíků? Přečtěte si, jaké plány s Lízou mají a zda se jim podaří vrátit zašlou slávu a lesk lokomotivě, která si vysloužila poctu od samotného císaře Františka Josefa I., a dokonce přispěla ke konci jedné války.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Pohádky mašinky Lízy vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Pohádky mašinky Lízy
probíhá od 30. června do 6. července 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 dětské knihy Pohádky mašinky Lízy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohádky mašinky Lízy

Řehounek, Jan - Ruizlová, Anna

Regia, 2018

Napsat komentář