Nenechte si ujít v týdnu od 24. do 30. června 2019

nenechte_si_ujit
Máme před sebou poslední červnový týden. Pokud zrovna nebalíte kufr na dovolenou, můžete zajít na nějakou literární akci. V Praze se například koná beseda v Knihovně Václava Havla či křest knihy Vesmír ve sprše od Petry Suché.

Nebude chybět i čtení pohádek pro ty nejmenší, ale třeba také přednáška spoluautora Faktomluvy Oly Roslinga.

Hned v pondělí 24. června se podíváme do pražského Paláce knih Luxor. V 17.00 zde začne křest knihy Danielle Marchantové Pauza. Autorka je úspěšná koučka a ve své nové knize píše o tom, že abychom dosáhli všech svých cílů, je někdy potřeba dát si i pauzu, postavit své pocity a sama sebe na první místo. Knihu pokřtí oblíbená herečka Simona Stašová a kromě ní se můžete těšit i na herečku Ivanu Jirešovou a moderátora Vladimíra Kroce.

V úterý 25. června se v Praze koná další akce, tentokrát v Knihovně Václava Havla. Bude se tu debatovat o knize Říše letního měsíce, která popisuje vzestup a pád jednoho z nejmocnějších indiánským kmenů v amerických dějinách – Komančů. Příběh se dotýká éry španělské nadvlády, americké občanské války i rozvoje železnice ve Spojených státech. Debatovat budou Milan Gelnar, Miroslav Černý, Martin Svoboda a Mnislav Zelený. Spisovatel Jáchym Topol pak přečte ukázky z knihy a celou akci bude moderovat. Akce začíná v 19.00, takže pokud vás tato tematika zajímá, určitě neváhejte.

Na úterý 25. června si v brněnské Knihovně Jiřího Mahena připravili čtení pro děti. Akce je určena pro ty úplně nejmenší děti a jejich rodiče. Půjde o pohodové dopoledne, knihovnice bude číst knížky, povídat si s dětmi a najde se i čas na hraní. Akce se koná na pobočce v Bystrci a začíná v 10.30, tak si ji nenechte ujít.

Ve středu 26. června se v Paláci knih Luxor v Praze koná další zajímavý křest. Od 17.30 zde debutující autorka Petra Suchá představí svoji knihu Vesmír ve sprše. Titul je plný hořkosladkých příběhů o tématech, které čas od času řeší každá žena. Kmotrou této knižní novinky bude herečka Vanda Hybnerová.

Jestliže vás zaujal titul Faktomluva, určitě přijďte na přednášku Oly Roslinga, spoluautora této inspirativní knihy. Hlavním tématem Faktomluvy jsou právě fakta a to, že při posuzování světa bychom se měli soustředit hlavně na ně. Přednáška se uskuteční ve středu 26. června v budově Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. První přednáška je určena členům české vlády a poté následuje přednáška pro veřejnost – začíná ve 14.00, tak si ji nenechte ujít.

Praze se stalo již milou tradicí, že se každé léto přesouvá knihovna k vodě – a to doslova. Na vltavské náplavce na Rašínově nábřeží opět zakotvila Avoid Floating Gallery, kde se konají mimo jiné zajímavé literární akce. Ve čtvrtek 27. června zde proběhne Večer nakladatelství Argo, na němž se můžete seznámit s knihou Za oponou války od válečného zpravodaje Jakuba Szántó. Večer, který začíná v 19.30, moderuje Richard Klíčník.

Na další literární akce se můžete podívat do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář