Pohádky nikdy nezklamou

Fantasy deti
Vítejte v pohádkovém světě, kde neplatí žádná pravidla, nic není nemožné a dobro vždy zvítězí nad zlem! Tentokrát se vydáte do kouzelné zahrady, seznámíte se s orientálními příběhy a zjistíte, že zlobit mohou nejen děti, ale i jejich hračky.

Dvojčata Jůlinka a Matěj tropí hlouposti přes den, aniž by tušila, že večer si dobrodružství užívají jejich hračky. Panenka Nanynka a medvídek Chlupáček pokaždé obživnou, když děti usnou, a ohledně zlobení se jim minimálně vyrovnají…

Chtěli byste vědět, co se děje ve vašem pokojíčku, když usnete?
U dvojčat Jůlinky a Matěje ožívají každou noc jejich hračky. Zatímco děti spí, prožívají panenka Nanynka a medvídek Chlupáček nečekané příhody plné dobrodružství i legrace. Ale ani přes den není v pokojíčku o zábavu nouze. Malí nezbedové Julča s Matějem totiž se svými lumpárnami rozhodně nezůstávají pozadu.

Ukázka z knihy

„Už spí?“ šeptá méďa Chlupáček směrem k protější posteli.
„Ještě ne. Tiše, nebo nás uslyší,“ zavrtí hlavou panenka Nanynka a tváří se jakoby nic.
Její holčičí kamarádka Julča dneska večer ne a ne usnout. Není se co divit, když celý den pršelo. Holčička vystrčila z domu sotva špičku nosu. Dívala se na pohádky, chvíli brnkala na klavír a také malovala, ale venku si zkrátka hrát nemohla. Proto se jí teď nechce spát, převaluje se z boku na bok a pofňukává. Panenku to vůbec netěší. Jestli toho Jůlinka nenechá, přijde maminka a hračky budou mít po zábavě. Méďův kamarád Matěj už dávno spí. Ten se má. Matěj s Jůlinkou jsou dvojčata, tak proč jsou tak rozdílní? Klučina spí hned, jak ulehne, zato tahle malá divoženka…

Pohadky z pokojicku 1

Přečtěte si zbytek naší ukázky.

Pohádky z pokojíčku

Autorka: Ladislava Horová
Ilustrovala: Patricie Koubská

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 170×250 mm
ISBN: 978-80-271-2052-9
Doporučená cena: 239 Kč

 

Knihu Pohádky z pokojíčku vydalo nakladatelství Grada. Prolistujte si další ukázku.

O autorce

Ladislava Horová v letech 1982–1988 studovala hru na klavír, vystudovala Střední pedagogickou školu. Vede kroužek flétniček. Od roku 1995 do současnosti pracuje jako učitelka v mateřské škole a píše knížky pro děti. Má ráda hudbu, literaturu, filmy, sport, faunu i flóru. Ráda skládá hudbu a texty k písním.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Štěpán Kuchlei pobýval v jihovýchodní Asii, přesněji v Kambodži. Zde ho natolik okouzlily místní bajky a pohádky, že se je rozhodl zaznamenat. A díky tomu se teď můžete vypravit do Kambodžského království z pohodlí domova s pohádkovou knížkou v ruce.

Proč se slepec nebál tygra? Jak to bylo, když dostal králík chuť na banány? Proč chtěla lenivá žena vylít moře? Jak tři mladíci přesvědčili strýce Kima, že je jeho prasátko duchem? Odpověď na tyto snad neobvyklé otázky naleznete v pohádkách, bajkách, podobenstvích a poučných příbězích, které autor vyslechl, poznal a zapsal či mírně převyprávěl během svého pobytu v Kambodžském království.

Ukázka z knihy

Za Sluneční horou, v Mravenčím údolí, v krajině Vyprávění žili u jezera, v němž přes den spí hvězdičky, dva přátelé.
Starý králík a mladý slon.
Rádi si vyprávěli smyšlené příběhy, strašili se, škádlili se či si hráli na schovávanou a králík (světe, div se!) vždy vyhrál – našel pokaždé slůně, schované za tenkým kmenem kokosové palmy, za stonkem zralé rýže či keříky, nesahající slonu ani po kolena. (str. 29)

Zeme ctyr vuni

Ohlasy na knihu

Štěpánovy texty mají pro mě neobyčejné kouzlo, které se v mnoha knihách nevidí. Jsou psány lehkým, čtivým stylem a magickou poetikou. Zároveň ale vykreslí pro nás exotické krajiny realistickým popisem.

– Roman Forst, autor knihy Dobrodružství antických bohů

Země čtyř vůní

Kambodžské pohádky
Autor: Štěpán Kuchlei
Ilustroval: Bohdan Lukáš

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 215×215 mm
ISBN: 978-80-7364-086-6
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Země čtyř vůní vydalo nakladatelství Barrister & Principal. Můžete si prolistovat ukázku.

O autorovi

Štěpán Kuchlei (1980) pracoval řadu let v antropologickém terénním výzkumu – sbírání bajek a lidových pověstí v Kambodži, Vietnamu, Laosu, Thajsku a Myanmaru. Nyní žije a pracuje v Brně.

Zdroj informací: nakladatelství Barrister & Principal

————————————————

Aneta Pavlová Zemanová stvořila pohádky pro dobré sny a zdravý spánek. Jejich hlavní hrdinka, elfka Týninka, se vydá na dobrodružnou a kouzelnou cestu, aby zachránila Zemi. Její putování zachycují bohaté ilustrace.

Proletět se na koních? Vidět zblízka mrakové peřiny a slyšet zpívat stromy a vodu? Proč by ne! S malou elfkou Týninkou a její věrnou poletuškou se děti mohou ponořit do inspirativního příběhu, který dokáže probudit jejich představivost, kreativitu a pocit sounáležitosti s přírodou. Netypická, bohatě ilustrovaná pohádková knížka vtáhne děti do kouzelného dobrodružství, v němž se uvolní a pustí z hlavy všechny strachy a obavy.
Jednoho dne zmizí z oblohy hvězdy a voda přestane zpívat, Země je v ohrožení a potřebuje pomoc. Zdá se, že jedinou nadějí je malá elfka a její zářivé tajemství.

Ukázka z knihy

Ve Stromové zemi se chystalo všechno ke spánku. Modřínový háj se houpal do rytmu ukolébavky a koruny stromů vydávaly jemný, šumivý zvuk. Měsíc se připravil na svoji večerní pouť a nebe se odělo do tmavě modrého kabátce. Hvězdy tady nesvítily, a tak měl měsíc celou noční oblohu pro sebe. Stromová elfka Týninka by už také měla pomýšlet na spánek. Tahle elfí dívenka dostala sice jméno Etiana, ale nikdo ve Stromové zemi jí neřekl jinak než Týninka. Byla vysoká dvě stopy, měla světlé vlasy spletené do dvou copů, nosila světle zelené šaty a její modré oči už toho dnes spatřily opravdu hodně. Vedle ní ulehl její největší kamarád Crepin. Malá rezavá poletuška, která je z rodu veverkovitých, jen má mezi prsty blány, které jí pomáhají létat ze stromu na strom jako křídla netopýrům.

Kouzelna zahrada 1

Zaujala vás ukázka? Můžete si přečíst její pokračování.

Kouzelná zahrada

Pohádky pro dobré sny a zdravý spánek
Autorka: Aneta Pavlová
Ilustrovala: Kateřina Kofroňová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 165×215 mm
ISBN: 978-80-271-0612-7
Doporučená cena: 219 Kč

Knihu Kouzelná zahrada vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte na další ukázku.

O autorce

Aneta Pavlová Zemanová studovala na Filosofické fakultě, Akademii múzických umění, Université Michel de Montaigne ve Francii. Věnuje se již 10 let lektorské činnosti, a to především v oblasti psychosociálních dovedností a rozvoje tvořivosti. Píše básně, hraje divadlo a namlouvá knihy pro nevidomé lidi.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelná zahrada
Pohádky pro dobré sny a zdravý spánek

Pavlová, Aneta

Grada, 2019

zobrazit info o knizePohádky z pokojíčku

Horová, Ladislava

Grada, 2019

zobrazit info o knizeZemě čtyř vůní
Kambodžské pohádky

Kuchlei, Štěpán

Lukáš a syn, 2019

Napsat komentář