Sex, drogy a násilí

Sex drogy a nasili
Lékař a sexuolog spojili síly a sepsali knihu, která se zaměřuje na účinky látek působících na stimulaci sexuálních funkcí člověka. Publikace je určená jak odborníkům, tak laické veřejnosti a obsahuje řadu zajímavých poznatků týkající se problematiky tzv. date rape drugs.

Autoři doc. MUDr. Ladislav Hess, CSc., vědecký pracovník IKEM Praha, a MUDr. Radim Uzel, CSc., gynekolog a sexuolog, zpracovali přehledným a čtivým způsobem problematiku účinku různých látek působících na stimulaci sexuálních funkcí člověka. V poslední době je všeobecná pozornost věnována především látkám, které nejen ovlivňují psychiku, jako jsou např. afrodiziaka, ale také těm, které umožňují páchání sexuálního násilí. Látky umožňující nebo usnadňující páchání sexuálního násilí jsou nazývány „date rape drugs“.
Publikace se v obecné části zabývá mozkovými strukturami souvisejícími s násilným chováním a jejich ovlivněním hormony a drogami. Ve speciální části se pak zabývá jednotlivými látkami v kontextu s celkovou drogovou problematikou. Jsou zde publikovány jak historické okolnosti vzniku a použití těchto látek, tak i zajímavé kazuistiky související se zneužitím drog k páchání trestné činnosti.
Kniha je určena nejen odborné veřejnosti, lékařům, psychologům a pedagogům přicházejícím do styku s těmito problémy, ale také laické veřejnosti, která se často v této oblasti dostává nejen k útržkovitým informacím, ale je ovlivňována také působením různých dezinformací. Publikace tak může nesporně představovat i cenný materiál sloužící k prevenci konání násilných sexuálních činů.

Sex, drogy a násilí

Autoři: Ladislav Hess, Radim Uzel

Počet stran: 314
Vazba: vázaná
Formát: 142×200 mm
ISBN: 978-80-204-4941-2
Doporučená cena: 350 Kč

 

Knihu Sex, drogy a násilí vydalo nakladatelství Mladá fronta.

O autorech

Radim Uzel je český gynekolog, sexuolog a regionální politik, popularizátor sexuologie, čestný tajemník Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu, vysokoškolský pedagog. Publikoval mnoho populárních článků v tisku, rozhovorů, je autorem publicistických relací v rozhlase a v televizi. Každoročně se zúčastňuje desítek přednášek a besed v oblasti sexuální výchovy. Člen výboru Sexuologické společnosti České lékařské společnosti J. E. Purkyně.

Zdroj informací: kosmas.cz

Doc. MUDr. Ladislav Hess, DrSc., (*1948) vystudoval Fakultu všeobecného lékařství UK. V Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze se zabývá kardioanestezií a netradičními způsoby podávání farmak.


Mladá fronta má dobré renomé ve všech oblastech knižní produkce, především v próze a poezii. Kvalitní knižní tituly najdete nejen v tradičních knižních edicích – Kolumbus, Květy poezie, Moderní světová próza, Jednorožec, Ikaros, Lidé a Země a Multiřada, ale i v dalších zajímavých mimoedičních projektech.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSex, drogy a násilí

Hess, Ladislav – Uzel, Radim

Mladá fronta, 2019

Napsat komentář