Tajemná kartička

Najdi si mne
V okamžiku, kdy hlavní hrdina najde obálku s kartičkou Najdi si mne, se mu obrátí život vzhůru nohama. Cestuje po celém světě, prolíná se mu realita s fikcí a díky tomu si čtenář může vychutnat knihu plnou různých literárních forem.

V kamenné zídce najde Jan obálku, ve které je kartička se slovy Najdi si mne. Je to určeno jemu, nebo ten dopis tady někdo zapomněl? Jak to má vědět, ale od té chvíle se mu dějí neuvěřitelné věci. Potkává se s dívkami, které ho přitahují, ale nedokáže je oslovit. Přenáší se do historie, prožívá události, ale nemůže je změnit. Neuvěřitelně snadno dostane příležitost cestovat po Čechách, Francii a Číně a všude se mu vrací ozvěnou Najdi si mne. Básnická nadsázka se brzy přelévá do dobrodružných příběhů, milostných i cestopisných. Pro čtenáře je to jedinečná příležitost sledovat psychologii myšlenek a snů, proměny imaginace a reality, prožívat minulost a současně to, co se ještě nestalo a co se stane právě teď. Vše co je krásné, může být i ošklivé, a vše co nás přitahuje, nemusí být pro nás dobré. A přesto ozvěnou Jan stále slyší – Najdi si mne. Jan Cimický napsal knihu vrchovatě naplněnou zajímavými příběhy různých lidí, cestovatelskými zážitky, poetickými reflexemi a hledáním duševní rovnováhy. Najdi si mne – obrací se jeho kniha ke čtenářům.

Najdi si mne

Autor: Jan Cimický

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7244-429-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

 

Knihu Najdi si mne vydalo nakladatelství Šulc-Švarc.

O autorovi

Jan Cimický působí jako sychiatr, spisovatel, básník, překladatel a publicista. V roce 1972 získal doktorát na Fakultě všeobecného lékařství v Praze, který obhájil v r. 1977 i na univerzitě v Paříži. Od roku 1981 až 1996 působil jako primář v Psychiatrické léčebně v Bohnicích. Poté založil Centrum duševní pohody Modrá laguna. Zabývá se aktivně akupunkturou, je členem francouzské a italské psychiatrické společnosti.  Zkušenosti z lékařské praxe použil v úspěšných románech (Oběti života, Útěk do klece, Cizí světy, Poslední návrat), napsal cestopis o Číně Nefritový drak a několik psychiatricky zaměřených publikací pro veřejnost (Našinec v ohrožení, Psychiatr v kapse, Minimum o stresu), napsal šest básnických sbírek.  V nakladatelství Šulc-Švarc vydal románovou trilogii z psychiatrické léčebny Pavilon 4, Zlaté návrší, Příběhy za plotem.

Zdroj informací: nakladatelství Šulc-Švarc


Nakladatelství Šulc-Švarc působí nepřetržitě na knižním trhu od roku 1991. V 90. letech vydalo více než dvě desítky překladů, ale od začátku se soustředilo na spolupráci s českými spisovateli. Celkový počet vydaných publikací již přesáhl číslo 500. Vydává především krásnou literaturu (romány, prózy, poezii), vedle ní knihy pro děti a mládež a v nezanedbatelném počtu také věcnou literaturu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNajdi si mne

Cimický, Jan

Šulc-Švarc, 2019

Napsat komentář