Významné české vynálezy a objevy

Ceske vynalezy a objevy svetoveho formatu_uvodni
Kterými důležitými objevy a vynálezy se Česko zapsalo do historie? A kteří lidé se o ně zasloužili? To se dozvíte v další poutavé knize záhadologa Jana A. Nováka.

Vynálezy a objevy a především lidé, kteří se o ně zasloužili, jsou po staletí hnacím motorem lidstva. Jak se o běh posledních desetiletí zasloužili našinci? Jsou lékařství, strojní průmysl a astronomie jediné vědní obory, ve kterých se můžeme pyšnit prvenstvím? Více vám přiblíží kniha úspěšného publicisty a záhadologa.

 

České vynálezy a objevy světového formátu

Od druhé poloviny 20. století
Autor: Jan A. Novák

Počet stran: 298
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-875-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu České vynálezy a objevy světového formátu vydalo nakladatelství Alpress.

 

Ukázka z knihy

Koncem 80. let se u moravského městečka Tišnov začaly dít divné věci. Okolí nedaleké opuštěné štoly ožilo podezřelým ruchem, nákladní auta sem vozila hory techniky, přilétaly a odlétaly vrtulníky… V režimu, v němž oficiálním zprávám nevěřily snad ani děti v mateřských školkách, tak bylo zaděláno na nejfantastičtější pověsti, ale skutečnost je ještě překonala: v podzemí byla kosmická loď letící k Marsu.
Šlo o experiment, který se jmenoval Štola 88, jehož cílem bylo po několik týdnů simulovat let malé skupiny lidí v kosmické lodi na Mars. Nebyla to hra, program připravovali i někteří vědci, kteří předtím navrhovali experimenty pro Vladimíra Remka. Místem konání se stala štola, kterou o několik let dříve nedaleko Tišnova vyrazil jeden podnik, aby si tu ověřil technologie hloubení kolektorů. (str. 1)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Jan A. Novák

Spisovatel, publicista a novinář různorodých zájmů Jan A. Novák se po studiích věnoval mimo jiné potápění a fotografování pod vodou. Fascinují ho záhadné a nevysvětlitelné jevy. Nejprve publikoval časopisecky a později autorsky připravil celou řadu knih, jejichž tematika se týká hlavně záhad, ale najdeme mezi nimi také literaturu faktu, populárně naučné publikace a sci-fi. Je autorem těchto knih: Tajemný hrad KarlštejnOkno do budoucnostiKarel IV. – mystik a čarodějTajemné podzemí na našem územíTajemství mořských hlubinTempláři, zednáři a další tajné společnosti v Čechách a ve světě, Za tajemstvím pokladů Čech, Moravy a Slezska aj.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Alpress.


Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČeské vynálezy a objevy světového formátu
Od druhé poloviny 20. století

Novák, Jan

Alpress, 2019

Napsat komentář