Zadáno pro ženy

Tipy_Zadano pro zeny
Tři následující knihy jsou určené všem ženám, které mají rády příběhy o rodinných vztazích, těžkostech a nadějích, o lásce s kapkou erotiky a o tabuizovaných, leč důležitých tématech.

Nový román oblíbené autorky bestselleru Seznam tajných přání vypráví o složitém vztahu mezi matkou a jejími dcerami, o neutuchající naději a nutnosti smířit se s tím, co život přináší.

A na nebi čekají hvězdy

Autorka: Lori Nelson Spielman
Přeložila: Michaela Klevisová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-247-2869-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu A na nebi čekají hvězdy vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Erika, úspěšná realitní makléřka z New Yorku, má všechno – skvělou kariéru a dvě krásné dospívající dcery. Jenže jedna z nich, Kristen, zemře při vlakové nehodě. Kromě smutku nad ztrátou dcery se trápí také výčitkami. Ten den měla obě dcery vézt do školy ona, jenže dala přednost kariéře. Annie, druhá Eričina dcera, má svoje vlastní výčitky. Neměla nechat Krissie ten den odjet. Objeví se však jiskřička naděje. Co když došlo při identifikaci k záměně a Kristen je stále naživu? Její nezvyklé chování v den, kdy zemřela, i tajemné vzkazy, které Erika začne dostávat, tomu nasvědčují. Propast mezi Erikou a Annie se rozšiřuje, a tak zatímco Erika začíná pátrat na odlehlém ostrově Mackinac, kde sama vyrostla, odjíždí Annie do Paříže, protože věří, že Kristen se skrývá právě tam. Ale je Krissie opravdu to jediné, co je dokáže znovu sblížit?

 

Ukázka z knihy

Když tě něco znejistí, zastav se. Tohle by teď řekla moje máma. Cítím vůni francouzského toustu. Slyším řinčení nádobí. Mrknu na hodiny. Ještě není ani šest. Kristen byla vzhůru celou noc. Už zase.
Ale místo abych se opravdu zastavila, poslechla intuici a zavolala bývalému manželovi, řítím se předsíní a vezmu to zkratkou přes jídelnu.
Rozednívá se a z šera vystupují béžové stěny. Pruh světla z kuchyně ozařuje Kristeninu kabelku pohozenou na stole. Vyklouzla z ní peněženka a balíček mentolek. Zahlédnu řidičák na jméno Addisonová… nebo Madisonová? (str. 5)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Lori Nelson Spielmanová

Lori Nelson Spielmanová pracuje jako učitelka, školní poradce a logoped. Její největší vášní je psaní. Její první kniha Seznam tajných přání (The Life List, česky 2013) vyšla ve třiceti zemích po celém světě a stala se bestsellerem. O dva roky později, v roce 2015, vydala svůj druhý román Sladké odpuštění (Sweet Forgiveness, česky 2016). Žije v Michiganu s manželem a kočkou.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Cosmopolis.

————————————————

Erotický román Siréna ze série Rození hříšníci vypráví příběh úspěšné spisovatelky Nory, jejíž vášní a největší rozkoší se stane bolest…

Siréna

Rození hříšníci
Autorka: Tiffany Reiszová
Přeložil: Miroslav Gruber

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-89761-37-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Siréna vydalo nakladatelství Zelený kocúr v edici Cez klúčovú dierku.

Nora Sutherlinová, hlavní hrdinka románu Siréna, je úspěšná autorka erotických knih, které čtenáři přijímají s obrovským nadšením. Její poslední rukopis je však jiný, vážnější a osobnější. Nora věří, že právě tento román si získá skutečné uznání kritiky. Ale všechno má v rukou přísný redaktor Zachary Easton, který je ochotný spolupracovat na knize, jen pokud ji Nora celou přepíše. Spolupráce se Zacharym je náročná… ale také velmi vzrušující. I když se Nora Sutherlinová domnívá, že umí překračovat hranice vlastních možností, ve světě, kde je vášní bolest, není nic jednoduché.

 

Ukázka z knihy

Nic jako londýnská mlha neexistuje a nikdy neexistovalo. Londýnská mlha, to byla jen legenda. Ve skutečnosti byla  londýnská mlha vždycky smog a na vrcholu průmyslové revoluce zabil tisícovky lidí, když městu svíral hrdlo svýma jedovatýma rukama. Zach Easton věděl, že v redakci nakladatelství Royal House Publishing je znám právě pod přezdívkou Londýnská mlha, vymyslel ji kolega, kterému se nelíbilo jeho odtažité chování. Zachovi se ta přezdívka moc nezamlouvala, stejně jako neměl v lásce redaktora, který ji vymyslel. Dneska byl však rozhodnut, že jí dostojí. (str. 5)

 

Tiffany Reiszová

Tiffany Reiszová je jednou z nejpopulárnějších amerických spisovatelek. Se svou sérií Rození hříšníci se okamžitě zařadila mezi autory nejprodávanějších knih. Její dílo získalo mnohá ocenění, mezi nimiž nechybí ani cena RITA®, udělovaná v USA za nejlepší erotický román roku. Autorka se narodila ve městě Owensboro ve státě Kentucky a vystudovala angličtinu na Centre College. Nyní žije v Lexingtonu s manželem spisovatelem Adrewem Shafferem a dvěma kočkami.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Zelený kocúr.

————————————————

Všechny ženy mají určitý vztah ke svému tělu, a ten je ne vždy kladný. Možná si o tom občas potřebujeme popovídat mezi námi děvčaty. Takový rozhovor připomínají provokativní Monology vaginy.

Monology vaginy

Co by řekla vaše vagina, kdyby uměla mluvit?
Autorka: Eve Enslerová
Přeložila: Eva Hauserová

Počet stran: 192
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7565-459-5
Doporučená cena: 248 Kč

Knihu Monology vaginy vydalo nakladatelství Jota.

Provokativní text, který odhaluje ženský klín a nedbá na dodnes přetrvávající tabu kolem nejintimnějších témat. Autentické výpovědi žen o tom, jak vnímají vlastní tělo, lépe řečeno „místo tam dole“, považované dlouho za něco zakázaného, nečistého, ukrývaného i před nimi samými. Žen, které odbourávají snad poslední existující tabu. Zasazují se o otevřený a svobodný přístup k ženské sexualitě a chtějí, aby jejich těla byla přijímána se vším všudy. Dojemná i drsná exkurze do posledních neprobádaných míst, do v mnoha ohledech zakázané zóny. Oslava ženské sexuality ve vší její složitosti a tajemnosti. Nové vydání kultovní knihy! Pro nové generace žen! Pro generaci nových mužů!

 

Ukázka z knihy

„Vagina.“ Tak, a řekla jsem to. „Vagina,“ vyslovila jsem znovu. Po uplynulé tři roky jsem tohle slovo pořád opakovala. Pronášela jsem ho na divadelních scénách, ve vysokoškolských klubech, v obývácích, v kavárnách, na večírcích, v rozhlasových pořadech po celé Americe. Říkala bych je i v televizi, pokud by mi to dovolili. Během každého večera, kdy vystoupím ve svém představení Monologů vaginy, vycházejícím z rozhovorů s pestrou skupinou více než dvou stovek žen, které jsem s nimi vedla na téma jejich vagin, vyslovím to slovo celkem stoosmadvacetkrát. Říkám je i ve spánku. Pronáším je, protože bych je vyslovovat neměla. Říkám je, protože ten výraz není v naší kultuře nikde vidět, protože probouzí úzkost, nejistotu, pohrdání a znechucení. (str. 15)

 

Eve Enslerová

Eve Enslerová je americká dramatička, umělkyně, feministka a aktivistka, autorka mezinárodního fenoménu Monology vaginy – hry, která byla přeložena do 48 jazyků a uvedena ve 140 zemích. Je také zakladatelkou hnutí V-Day, jež bojuje proti násilí páchanému na ženách.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Jota.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete další knihy za skvělé ceny.

Líbily se vám tipy pro ženy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeA na nebi čekají hvězdy

Nelson Spielman, Lori

Cosmopolis, 2019

zobrazit info o knizeSiréna
Rození hříšníci

Reiszová, Tiffany

Zelený kocúr, 2019

zobrazit info o knizeMonology vaginy
Co by řekla vaše vagina, kdyby uměla mluvit?

Enslerová, Eve

Jota, 2019

Napsat komentář