Románová historie

historicke romany
Dnes vybrané knihy se zaměřují na osudy románových hrdinů na pozadí velkých historických událostí. Je libo dobrodružný příběh plný intrik z renesanční Itálie, anebo dáte přednost osudům židovské bankovnické rodiny za první světové války?

Historie, vášeň, intriky… Připojte se ke Caterině Sforze a její věrné dvorní dámě Dee v bojích o moc mezi šlechtickými rody renesanční Itálie v knize Skandální komtesa.

Skandální komtesa

Caterina Sforza, dcera milánského vévody, působí rozruch, protože se chová jako muž: tráví život na bojištích a oddává se milostným pletkám. A své síly musí soustředit zejména na spory s nepřemožitelnými nepřáteli z rodu Borgiů. Po jejím boku naštěstí stojí věrná dvorní dáma Dea, které ovšem karty prozradí znepokojivé poselství. Budou mít obě sílu čelit svému osudu?

Autorka: Jeanne Kalogridis
Přeložila: Blažena Kukulišová

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7543-989-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Skandální komtesa vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Škubnu sebou a přikrývám si rukama uši. Okamžitě se mě zmocní pocit, že prožívám předpověď karty známé jako Věž. Po dunivém výstřelu se kamenné zdi pevnosti a podlaha pod mýma nohama chvějí. Připadá mi, jako bych v tříšti kamenů padala na zem k jisté záhubě, ke konci všeho co znám. Děla na Caterinin rozkaz pálí znovu a znovu. Paní z Forlì a já jsme tuhle zkušenost ve věži prodělaly už dvakrát a přežily jsme, ale potřetí to bude určitě naposledy. Za ohlušující písně děl vidím náš konec i začátek. A v mysli se vracím do vzdálené minulosti… (str. 7)

Přečtěte si zbytek ukázky.

O autorce

Jeane Kalogridis (*1954) je americká spisovatelka, která je známa pod pseudonymem J. M. Dillard jako autorka řady knih ze fiktivního světa Star Treku. V posledních letech jí pod vlastním jménem vychází i historické romány. Je vdaná a žije s rodinou v Kalifornii.

Zdroj informací: kosmas.cz

O nakladatelství

Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

 ————————————————

Jaké osudy čekají členy rozvětvené rodiny Goldbaumových v předvečer první světové války? Rodinná sága z pera Natashy Solomons vás uchvátí pestrobarevnou mozaikou lidských osudů na pozadí klíčových historických událostí.

Zlatý dům

Strhující rodinná sága volně inspirovaná osudy Rothschildů.

Goldbaumovi jsou nejbohatší a nejvlivnější židovská rodina své doby. Na rodinných setkáních se vypráví příběh, jak zakladatel rodinné tradice rozeslal pět svých synů z ghetta do pěti velkých evropských měst, aby tam založili bankovní domy. O několik generací později je pět větví rodiny pevně zakotveno v Anglii, Francii, Německu, Švýcarsku a Rakousko-Uhersku a zvažují založení nové pobočky v Americe. Ale píše se rok 1912, a přestože to tak ještě nevypadá, Evropa nezadržitelně směřuje k válce, která nakonec postaví jednotlivé větve Goldbaumů na opačné strany pomyslné barikády.

Autorka: Natasha Solomons
Přeložil: Ivan Němeček

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
Formát: 150×220 mm
ISBN: 978-80-759-3049-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Zlatý dům vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Ukázka z knihy

Goldbaumův palác byl kamenný, ne zlatý. Děti kráčející po Heugasse ruku v ruce s chůvou nebo Mutti, úhledně upnuté do kabátů, byly do jednoho zklamané. Slíbili jim palác Židovského prince postavený ze slonoviny a zlata a patrně také osázený drahokamy, a místo toho tu byl jen rozlehlý dům postavený z obyčejného bílého kamene. I když to byl ten nejkvalitnější vápenec v celém Rakousku přivezený po železniční dráze z Alp do Vídně jako vyjádření díků Goldbaumově bance za půjčku vlakem Goldbaumovy železniční společnosti v oslnivých rodinných barvách modré a zlaté, ozdobeným rodinným erbem s vyobrazením pěti modro-zlatých stehlíků skvoucích se na platanové větvi. (Vtipálkové o něm s oblibou mluvili jako o „ptácích na monetárním stromě“.) Uvnitř domu byla velká hala, pozlacená od ostění po klenutý strop, takže tu i za pošmourných dní bylo zlatavé světlo. Taková byla moc a bohatství Goldbaumových. Říkalo se, že si za pošmourného počasí pronajímali slunce jen pro sebe. (str. 9)

Přečtěte si zbytek ukázky.

O autorce

Natasha Solomons (*1980) je britská spisovatelka. Je autorkou pěti bestsellerů, společně se svým manželem Davidem Solomonsem, autorem knih pro děti, pracuje i jako scénáristka. Žije v anglickém hrabství Dorset.

Zdroj informací: natashasolomons.com

O nakladatelství

Nakladatelství Beta bylo založeno v roce 1993. Za dobu svého působení uvedlo na český trh na 800 titulů různých žánrů a řadí se tak mezi přední české nakladatelské domy. Věnuje se především knihám zaměřeným na rozvoj osobnosti, dále vydává ezoteriku a nově také náročnější beletrii. V portfoliu nechybí témata historická nebo militaria a opomenout nelze ani bohatě vypravené, obsahově poutavé obrazové publikace, s nimiž se nakladatelství Beta úspěšně prezentuje laické i odborné veřejnosti.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi historické romány? Které období je pro vás čtenářsky lákavé? Napište nám svůj názor do komentářů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkandální komtesa

Kalogridis, Jeanne

Alpress, 2019

zobrazit info o knizeZlatý dům

Solomons, Natasha

Pavel Dobrovský – BETA, 2019

Napsat komentář