Napětí gradující s každou stránkou

Napětí
Noci jsou kratší a kratší. Jaro je v plném proudu a den pomalu přebírá vládu nad nocí. Nezdá se tedy, že by to byl čas na hororové a thrillerové příběhy. Avšak my si dnes představíme čtyři romány, které vás dokáží vyděsit i za denního světla.

A začneme hned zostra. Román V pasti od amerického spisovatele Joshe Malermana je prvotřídním hororem. Něco nespatřeného se skrývá ve tmě venku za okny. Nikdo však neví, co to je. Zbývá už jen posledních pár přeživších. A právě od tohoto okamžiku sledujeme příběh Malorie a jejích dětí. Přežijí?

V pasti

Autor: Josh Malerman
Přeložila: Petra Nagyová

Počet stran: 262
Vazba: brožovaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-89761-22-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu V pasti vydalo nakladatelství Zelený kocúr.

Tam venku něco je…
Něco děsivého, co člověk nesmí spatřit. Stačí jediný pohled – a podlehneš smrtelnému násilí. Nikdo netuší, co to je ani odkud to přišlo.
Pět let poté, co všechno začalo, zbývá už jen hrstka přeživších – včetně Malorie a jejích dvou malých dětí. Malorie žije v opuštěném domě poblíž řeky a už dlouho sní o tom, že uteče někam, kde snad bude s rodinou v bezpečí. Cesta, která ji čeká, je však hrozivá: překonat pětadvacet kilometrů po proudu řeky v malé loďce – poslepu. Stačí jedno špatné rozhodnutí a všichni zemřou. Něco je sleduje. Je to člověk, zvíře nebo stvůra?
Ponořena do tmy, obklopena známými i neznámými zvuky, se Malorie vydává na svou hrůznou odyseu – na cestu, která ji zavede do nespatřeného světa i do minulosti, k přátelům, kteří jí kdysi zachránili život. Josh Malerman ve své úchvatné prvotině prolíná přítomnost s minulostí a nabízí čtenáři hrůzný, zároveň však nesmírně poutavý příběh zborceného světa, který budete hltat do poslední stránky.

JOSH MALERMAN je velký fanoušek hororové literatury. Nejprve psal básně a povídky, ale opravdovou kariéru zahájil až textováním písní. Působí jako zpěvák a frontman nezávislé rockové kapely The High Strung. Žije ve Ferndale v Michiganu.

Ukázka z knihy

Poslechněte si ukázku ze slovenské verze této knihy:

O autorovi

Josh Malerman je americký spisovatel románů i povídek. Zároveň je také členem a skladatelem písní rockové kapely The High Strung. Jeho román V Pasti se stal předlohou pro stejnojmenný postapokalypitcký film, který na konci roku 2018 vydal Netflix.

————————————————

Mnozí žijeme s nevyslovenou vírou, že zítra bude život stejný jako dnes. Nepočítáme s tím, že by se náš celý svět ze dne na den mohl obrátit naruby. Přesto se to může stát. Román Pouhý stín vypráví dramatický příběh zločinu, který změnil v noční můru nejeden lidský život.

Pouhý stín

Autorka: Karine Giébelová
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 145×216 mm
ISBN: 978-80-756-5444-1
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Pouhý stín vydalo nakladatelství Jota.

Dokonalý život, který se vteřinu po vteřině mění v peklo na zemi.
Na začátku je banální historka. Mladou ženu vracející se z večírku k zaparkovanému autu pronásleduje podivný vysoký muž ukrytý pod černou kapucí. Na opuštěné noční ulici působí jen jako zlověstný stín. Stínu se ovšem jen tak nezbavíš, nezaženeš ho, nezahubíš. Jde tam, kam jdeš ty, sleduje tě. Stejně jako tvoje minulost. A tu má každý. Bezskrupulózní vrcholná manažerka, která v dětství spáchala něco nenapravitelného, arogantní a cynický policejní vyšetřovatel, přesvědčivě skrývající zraněné city, mladý nesmělý policajt, který nemá štěstí v lásce, žena umírající na rakovinu, dívka živořící v léčebně pro duševně choré…
Ti všichni, a mnozí další, se potkávají v umně spletené historii jednoho sofistikovaného zločinu, kterou budete číst na jeden zátah. Fascinující příběh o tom, jak se i na první pohled dokonalý život může změnit v noční můru, na kterou je každý člověk nakonec sám. Kdo ji nezažije, ten v ni neuvěří, kdo ji žije, toho přivádí k šílenství. Ale i noční můra má nakonec tvář. Nebo je to jen stín?
Každý, kdo si přečte tuto knihu, pochopí, že není jen Nesbø nebo Kepler. Jméno autorky si zapamatujme.

Ukázka z knihy

Tři hodiny spánku je málo. Hodně málo.
Poslechnout přes to všechno nelidský příkaz budíku. Osprchovat se, namalovat se, učesat se, obléct se.
Chovat se jako obvykle, i když Cloé cítí, že už nikdy nic nebude stejné.
Přesto k tomu není žádný důvod. Je to jen taková bezvýznamná peripetie.
Tak proč potom ten zvláštní a neznámý pocit? Proč jí vnitřní hlas šeptá, že se jí právě změnil život? Navždy.

Pokud vás kniha Pouhý stín zaujala, můžete pokračovat ve čtení této ukázky.

O autorce

Karine Giébelová je „královnou francouzského thrilleru“. Napsala jedenáct detektivních románů a thrillerů. Vystudovala práva, vykonávala různá povolání, v současnosti pracuje ve svém oboru. Je laureátkou mnoha literárních cen, za román Pouhý stín obdržela v roce 2012 Prix Polar francophone. Její knihy jsou přeloženy do dvanácti jazyků i zfilmovány.

Zdroj: jota.cz

————————————————

Ticho a zuřivost. Samotný název nového románu od Natalie Carterové a Nicolase D’Estienne D’Orvese (matky a syna) budí strach. Co se děje na opuštěném ostrově uprostřed Kanady, kde se životem zdrcený pianista ukrývá před zbytkem světa? Asi uhodnete, že v hororovém příběhu o hudebníkovi ticho dlouho vládnout nebude.

Ticho a zuřivost

Autoři: Natalie Carter a Nicolas D’Estienne D’Orves

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 153×212 mm
ISBN: 978-80-7597-378-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Ticho a zuřivost vydalo nakladatelství XYZ.

Zapomenutý ostrov uprostřed kanadského jezera, kde děsivý vítr rozfoukává podezření a strach. Právě tam našel útočiště všemi zbožňovaný klavírista Max King po tragické události, která ho odsoudila k věčnému tichu – jakýkoliv tón je pro něj zničující. Na ostrov se po letech vrací i Maxův syn Luke, který zdědil hudebního génia po svém otci. Lukův příchod na scénu rezonuje nejen hudebním světem. A zuřivost brzy pohltí ticho před bouří…

Ukázka z knihy

Jak dlouho už jdou? Snad hodinu? Nikoho z nich ale ani nenapadne podívat se na hodinky, na to mají na sobě až příliš vrstev oblečení, rukavice, palčáky.
Nohy se jim boří po kotníky do bahna. Do tváří je šlehají větve. Kolena narážejí do kmenů a pařezů. Hustým mlázím fučí vítr, až starému Ronovi drkotají zuby.
„Bože, to je zima!“
„To byl tvůj nápad sem jít, Rone…“
„Copak bych sem moh nejít?“ zamručí stařík a zkusí si utáhnout pásek svého vaťáku. Je ale tak hubený, že ho má už na poslední dírce.
Ale hlavně je noc.
Jedna z těch slavných kanadských zimních nocí. Hluboká, neproniknutelná, drsná. Noc bez měsíce, bez hvězd, bez jediného náznaku, že by někdy vůbec mohlo znovu vyjít slunce. Chvíle, kdy stromy mají ostré drápy, kdy věci ožívají, kdy vám temnota fučí na záda jako průvan.
„Panebože, tady není vůbec nic vidět!“ zakleje chraplavý hlas.
„Pojďte za mnou,“ ozve se rázně Doug. „Jděte přesně tudy, kudy jdu já.“
Devět mužů se noří do tmy, kterou prosvěcují kužely světla jejich baterek.
„A víš aspoň, kam ta cesta vede?“ zeptá se Harry šeptem Douga, jako by se bál, aby ho nikdo neslyšel.
„Vždyť víš, že tady vlastně žádná nikdy nebyla… Jenom ta, co vede…“
„… k divadlu,“ doplní Josh, který se vynořil za nimi.
A přesně v tom okamžiku muž s ochraptěným hlasem namířil svou baterku před sebe.
„Good God!“

Pokračování této ukázky si můžete zdarma stáhnout jediním kliknutím.

O autorech

Nicolas d’Estienne d’Orves se narodil v roce 1974 kousek od Paříže. Je velkým nadšencem do umění, hudby a filmů. Pracoval pro mnoho různých francouzských časopisů a novin a také několik let uváděl program na rádiu France Musique. Mimo to také vydal několik povídek a románů.

Nestává se často, aby matka se synem spolu napsali román. V tomto případě však tomu tak je. Natalie Carter je Nicolasovou matkou. Ona sama se narodila v roce 1955 v New Yorku. První léta své kariéry strávila jako nezastavitelná a nikdy se nezastavující novinářka. Až když potřebovala trochu zklidnit životní rytmus, začala pracovat pro televizní a nakonec i filmový průmysl. Kromě scénářů již také napsala dva romány. Ticho a zuřivost je jejím třetím dílem, avšak prvním, které napsala spolu se svým synem.

Zdroj: xoeditions.com

————————————————

Řezníkův učeň. Nájemný vrah, který nezná slitování. Profesionál, který se nyní sám ujímá pomsty. Ponořte se do dramatického příběhu, který je stejně krvavě rudý jako obálka jeho českého překladu.

Řezníkův učeň

Autor: Thomas Perry
Přeložila: Gisela Kubrichtová

Počet stran: 292
Vazba: vázaná
Formát: 149×215 mm
ISBN: 978-80-257-2677-8
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Řezníkův učeň vydalo nakladatelství Argo.

Michael Schaffer je nevlastní syn řezníka, který ho naučil oběma svým řemeslům: řezničině a nájemnému zabíjení lidí. Michael se však věnuje jen tomu druhému a je v tom dobrý – nejlepší v USA. Když si však po vraždě senátora přiletí do Las Vegas pro mzdu, zjistí, že mafie, jež si ho najala, mu míní zaplatit leda tak kulkou do čela. On si to nenechá líbit a rozpoutá s ní válku. Zanechaných krvavých stop si všimne Elizabeth Waringová, mladá analytička z ministerstva spravedlnosti, a rozhodne se přijít celé věci na kloub, aniž by tušila, že se vydává za člověkem bez empatie, bez emocí a bez slitování.

O autorovi

Thomas Perry je autorem více než dvaceti knih. Debutoval v roce 1982 právě Řezníkovým učněm (The Butcher´s Boy), za nějž obdržel Cenu Edgar a který je dnes považován za ikonickou knihu, protože má jako jeden z prvních počinů krimižánru namísto hrdiny antihrdinu, jemuž čtenář fandí, i když ví, že by neměl. Napínavý příběh má pokračování Sleeping Dogs (1992) a The Informant (2011), kde se autor k postavě svého chladnokrevného zabijáka vrátil.

Zdroj: kosmas.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeV pasti
Neotvírej oči, nebo zemřeš!

Malerman, Josh

Zelený kocúr, 2016

zobrazit info o knizePouhý stín
Dokonalý život, který se vteřinu po vteřině mění v peklo na zemi

Giébelová, Karine

Jota, 2019

zobrazit info o knizeTicho a zuřivost

Carter, Natalie – d´Orves, Nicolas d´Estienne

XYZ, 2019

zobrazit info o knizeŘezníkův učeň

Perry, Thomas

Argo, 2019

Napsat komentář