Bible pro mladé dospělé

Bible_pro_ty-kdo-uz-nejsou-deti-perex
Bible je velmi komplexní a složité dílo. Paní Ludmila Muchová se rozhodla zpřístupnit jej i mladším čtenářům. Díky srozumitelnější formě výkladu nyní mohou hlouběji pochopit smysl a význam základních biblických příběhů a motivů.

Kniha je pokusem o zpřístupnění základních biblických příběhů generaci čtenářů, kteří se díky svému věku již nepovažují za děti, ale ještě jim není vlastní ani svět dospělých. Pokud vyrůstají v prostředí křesťansky věřící rodiny, příběhy určitě znají. Mohl jim však v minulosti uniknout jejich význam a smysl, který se opírá o hlubší reflexi doby vzniku, použitého literárního druhu nebo symbolů. V tomto věku však již také velmi aktuálně prožívají jinakost, která charakterizuje křesťany uprostřed české sekularizované společnosti.

 

Bible pro ty, kdo už nejsou děti

Autorka: Ludmila Muchová

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 108×165 mm
ISBN: 978-80-7553-555-9
Doporučená cena: 169 Kč

 

Knihu Bible pro ty, kdo už nejsou děti vydalo nakladatelství Triton.

 

Ukázka z knihy

Nejzchytralejší ze vší polní zvěře, kterou Hospodin Bůh učinil, byl had. Řekl ženě: „Jakže, Bůh vám zakázal jíst ze všech stromů v zahradě?“ Žena odvětila: „Plody ze stromů v zahradě jíst smíme. Jen o plodech ze stromu, který je uprostřed zahrady, Bůh řekl: ,Nejezte z něho, ani se ho nedotkněte, abyste nezemřeli.‘ “ Had ženu ujišťoval: „Nikoli, nepropadnete smrti. Bůh však ví, že v den, kdy z něho pojíte, otevřou se vám oči a budete jako Bůh znát dobré i zlé.“ Žena viděla, že je to strom s plody dobrými k jídlu, lákavý pro oči, strom slibující vševědoucnost. Vzala tedy z jeho plodů a jedla, dala také svému muži, který byl s ní, a on též jedl. Oběma se otevřely oči: poznali, že jsou nazí. Spletli tedy fíkové listy a přepásali se jimi.

Hospodin Bůh zavolal na člověka: „Kde jsi?“ On odpověděl: „Uslyšel jsem v zahradě tvůj hlas a bál jsem se. A protože jsem nahý, ukryl jsem se.“ Adam poznal, že udělal něco špatného, protože jedl ze stromu poznání. Tak Bůh usvědčil člověka z toho, že zničil něco velmi krásného, jemného a zároveň tak důležitého, že to bylo v samotném středu zahrady… (str. 14, 15)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Ludmila Muchová přednáší náboženskou pedagogiku a didaktiku na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Je autorkou řady časopiseckých i knižních studií a má dlouholetou osobní zkušenost s výukou náboženství.

Zdroj informací: Kosmas


Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBible pro ty, kdo už nejsou děti

Muchová, Ludmila

Triton, 2019

Napsat komentář