Zasoutěžte si o zúčtování se smrtí i životem

doufejme-v-to-nejlepsi-perex
Jednoho rána najde Carolina svého manžela v posteli mrtvého a její život se rázem ocitá v troskách. Zůstane sama s malým synem a musí najít způsob, jak se se ztrátou vyrovnat a začít znovu. Přečtěte si celý její příběh.

Poslední večer s manželem

Když mu naposledy přeje dobrou noc, netuší, že je to naposledy. Nejspíš by do svých slov vložila víc energie. Ani on ji nezastaví, když ji vidí odcházet. Místo toho upřeně sleduje obrazovku počítače. Oba si myslí, že se ráno uvidí. To se ale nestane. Neuvidí se už nikdy. Carolina najednou zůstane úplně sama s malým synkem a musí se vyrovnat nejen s žalem a smrtí partnera, ale také s vlastním životem, novými vztahy a jejich nemilosrdnými očekáváními.

 

Doufejme v to nejlepší

Autorka: Carolina Setterwallová

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Lucie Podhorná
Počet stran: 328
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 4/2019
ISBN: 978-80-7473-767-1

Přečtěte si více o knize Doufejme v to nejlepší, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout a přečíst ukázku.

KnihaZlin_AlbatrosMedia

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

Žena v telefonu mě požádá, abych mluvila pomaleji, sáhla ti na krk a zkontrolovala pulz. Já odpovím, že ani náhodou, ale stejně to udělám. S Ivanem na boku a mobilem přitisknutým mezi ramenem a uchem ti hledám na krku pulz. Krk je chladný. Nežije. Znovu zopakuju ženě v telefonu, že to nejde, nic tady není, nežije.
Nevím, proč to dělám, ale chytím tě za rameno. Otočím tvoje tělo, i když vím, že jsi mrtvý. Jsi těžký, a když tě obracím tváří vzhůru, skoro ztratím rovnováhu a přepadnu na tebe. Levá tvář se ti odlepí od polštáře, pleť máš nažloutlou a zvrásněnou od látky, na níž jsi ležel. Oko, které bylo přitisknuté k polštáři, máš pootevřené. To tvoje modré oko není tak modré, jak bývalo. Je šedé a na mě ani na našeho syna se už nikdy nepodívá. Když to pootevřené oko spatřím, zase tvoje rameno pustím. Tělo se svalí do stejné pozice, z níž jsem ho před chvílí vytáhla. Jsi tak mrtvý, jak jen člověk může být, a já už v tomhle pokoji nedokážu zůstat. (str. 19)

 

O autorce

Carolina Setterwallová vyrostla ve městě Sala a nyní žije ve svým synem ve Stockholmu. Má vzdělání v  oboru vztahů s  veřejností. Na literárním poli debutovala s románem Doufejme v to nejlepší, jehož práva k vydání se prodala do více než 20 zemí.
(Zdroj informací: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Doufejme v to nejlepší

Kdyby Carolina věděla, že svému muži přeje dobrou noc naposledy, možná by do těch dvou slov vložila více citu, případně by se nerozhodla spát s malým synem v jeho pokoji, ale zůstala by s manželem. Čas však vrátit nejde a ona se musí vyrovnat nejen se ztrátou, ale především najít směr, kterým se jako vdova s malým dítětem ubírat dál. Vydejte se spolu s ní na deset let trvající cestu plnou naděje i zklamání.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Doufejme v to nejlepší vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Doufejme v to nejlepší
probíhá od 9. do 22. dubna 2019.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 romány Doufejme v to nejlepší

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoufejme v to nejlepší

Setterwallová, Carolina

Kniha Zlín, 2019

Napsat komentář